Shoutbox 0 nowych PW 



 
Reply to this topicStart new topic
> Serwo nie działa po ponownym montażu
Wojtek
post Wed, 29 Jul 2020 - 12:35
Post #1


Forum Homee
Dołączył: Wed, 25 January 2006
Skąd: Krosno





Witam.
Wywalilem kiedys serwo do als, jednak doszedlem do wsiosku ze to glupi pomysl wiec zamontowalem.
Niestety cos jest nie tak, nie ma wspomagania hamulców a dodatkowo wywala checka od silnika jak podlacze serwo do kolektora i wcisne hamulec.
Zawor zwrotny jest.
Probowalem kompresorem nabic cisnienie do serwo, jest szczelnie.

Co moze byc nie tak lub co sprawdzic ?


--------------------
EVO X 510/700
Cooper S R56
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 29 Jul 2020 - 12:35
Post #


Dotacja






Dotacja na forum
Go to the top of the page
 
Quote Post
Tommo
post Wed, 29 Jul 2020 - 13:29
Post #2


Forum Homee
Dołączył: Tue, 12 February 2008
Skąd: NMiasto





Zawór zwrotny w dobrym kierunku ustawiony?


--------------------
TTRS
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Wojtek
post Wed, 29 Jul 2020 - 13:54
Post #3


Forum Homee
Dołączył: Wed, 25 January 2006
Skąd: Krosno





Jest wbudowany w serwo, siedzi w dobra strone.


--------------------
EVO X 510/700
Cooper S R56
Go to the top of the page
 
+Quote Post
przemek1602
post Wed, 29 Jul 2020 - 15:54
Post #4


Rookie
Dołączył: Sun, 03 May 2020





Pewnie się uszczelka zawinęła tylna lub przednia
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Wojtek
post Wed, 29 Jul 2020 - 15:57
Post #5


Forum Homee
Dołączył: Wed, 25 January 2006
Skąd: Krosno





Tylne są klejone do takiej flanszy ktora idzie miedzy serwo a bude, nie za bardzo moga sie przesunac, od przodu oring tez slabo zeby cos z nim bylo.
Jak by sie ktoras uszczelka zawinela to chyba puszczalo by cisnienie ?


--------------------
EVO X 510/700
Cooper S R56
Go to the top of the page
 
+Quote Post
przemek1602
post Wed, 29 Jul 2020 - 21:40
Post #6


Rookie
Dołączył: Sun, 03 May 2020





W audi miałem taką sytuacje że klejona uszczelka zawinęła się, wspomaganie niby było,niby nie. Auto nie jechało bo podciśnienie spadało po dotknięciu hamulca.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mate96
post Mon, 03 Aug 2020 - 21:05
Post #7


Forum Homee
Dołączył: Sat, 10 June 2006
Skąd: Wawa





Sprawdzałeś szczelność na ugiętej membranie serwa?


--------------------
Octavia II 2.0 TDI CR wół roboczy
Skyline R33 rdzewiuch stoi po to żeby mieć
Fabia II RS daily
Suzuki SV650S żeby mieć
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
 

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Wednesday, 05 August 2020 - 05:03