Shoutbox 0 nowych PW 



 
Reply to this topicStart new topic
> Opel Tiga x14xe remap/piggyback ?
Abarth
post Fri, 20 Mar 2020 - 10:08
Post #1


Frequent User
Dołączył: Sat, 01 May 2010





Witajcie

Czy bawił się ktoś w remap lub podpięcie świnki i strojenie x14xe ??

Silnik seria dołożone:
-kolektor mantzel
-przepustnica nubira rozwiercona na 63mm
- dolot 3"
-kolektor 4-2-1
-kompletnie przerobiony układ wydechowy 55mm
- sterownik x16xe

Celem było niskim nakładem kosztów podnieść moc i osiągi jednak brakuje mi trochę obrotów auto dostaje szału od 5000 i odcina przy ok 6700 trochę mało moim zdaniem i ma chęć na więcej.

Stąd moje pytanie raczej skłaniam się ku ecumaster det3 pytanie która wersja z map sensorem?

z góry dziękuje za pomoc

Za komentarze typu uturbiaj czy dlaczego nie swap również dziękuje smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Wspieraj forum
post Fri, 20 Mar 2020 - 10:08
Post #


Dotacja






Dotacja na forum
Go to the top of the page
 
Quote Post
pinin
post Fri, 20 Mar 2020 - 12:25
Post #2


Forum Clubber
Dołączył: Wed, 24 November 2004
Skąd: Warszawa - Wawer





Wersję z mapem się bierze pod turbo - u Ciebie wystarczy zwykły det3.
Rozkminione na wszystkie sposoby, tutaj na forum jest mega wątek o tym urządzeniu. Poszukaj, tam masz wszystko opisane.


--------------------
| Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace |
'00 Cento 1298ccm 8vt
'04 Crazy vacuum cleaner
www.facebook.com/dragracingsafety
Go to the top of the page
 
+Quote Post
done4
post Fri, 20 Mar 2020 - 21:02
Post #3


Super User
Dołączył: Sat, 03 July 2010





Wrzuć wykres jak go wystroisz.
Zaciekawiło mnie to, że auto dostaje szału od 5000.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kris4cars
post Fri, 20 Mar 2020 - 22:02
Post #4


Super User
Dołączył: Sun, 11 January 2015
Skąd: Zbąszyń





Podziel się informacją czy wisi tam czujnik na wałku rozrządu?
Jeśli tak to nie wiem jak zachowa się ecu jeśli zmienisz mu kąt czujnika położenia wału przy pomocy deta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
krzysiek50
post Sat, 21 Mar 2020 - 00:31
Post #5


Frequent User
Dołączył: Thu, 01 October 2015





Jest tam czujnik położenia wałka. Niektóre motronici wchodzą w awaryjny, jeśli zaczynasz mieszać zapłonem


--------------------
EG4 D16T AWD 380+ >>
MK4 VRT 4motion
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Abarth
post Sat, 21 Mar 2020 - 03:31
Post #6


Frequent User
Dołączył: Sat, 01 May 2010





Sprawdzę jutro i dam znać, ale jeśli nawet to czy nie możnaby np zastosować dodatkowo edis'a z forda??

Obecnie siedzi taki sterownik sterownik x16xe
Go to the top of the page
 
+Quote Post
toffic
post Sat, 21 Mar 2020 - 08:51
Post #7


Super User
Dołączył: Mon, 23 February 2009





Ja bym zmodyfikował ori sterownik
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
 

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 28 March 2020 - 20:07