![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 18 January 2008 ![]() |
Macie chyba jakieś lewe powietrze
![]() Mam DCF899P2 i jak dla mnie Hazet jest mocniejszy, lżejszy i poręczniejszy. A jeśli się trafi coś do urwania to sięgam po Facoma ns3000f |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 08 February 2012 Skąd: wwa ![]() |
Panowie z tą śrubą jest gorzej niż myślałem:) Dwumetrowa przedłużka nie daje rady. Wygiąłem nawet stare radzieckie pokrętło które było ze mną 15 lat i nie pękało na robocie. Próbowałem też grzać palnikiem i szybko polewać wodą żeby śruba się skurczyła. Pytanie jak bardzo można tą śrubę nagrzać? Bo starałem się to robić dosyć delikatnie.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 26 November 2016 Skąd: Poznan ![]() |
Co do 2m rury i pokrętła załatwiłeś je ponieważ byłeś za delikatny, Obsikaj śrubę jakimś wd40 niech trochę ta chemia poleży potem nabij nasadkę ale porządnie nabij, załóż 2 metrową rurę i energicznie odkręcaj. Odkręcanie ma wyglądać bardzo dynamicznie inne metody są nieskuteczne. Z tego co doczytałem chodzi o śrubę wału korbowego to osobiście zbyt intensywnie bym nie grzał.
Ps. Tylko użyj jakiś pokręteł na co najmniej 3/4" mniejszym na pewno się nie uda. |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Thu, 18 June 2020 ![]() |
Za trochę wyższą kwotę możesz kupić z Chicago Pneumatic.. klucz pneumatyczny, który posiada całkiem niezłe wartości Nm + jest mega trwały. Możesz nabyć na przykład model: CP7748 1300 Nm.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
Jeszcze ktoś używa pneumatów? Polecam sprawdzić elektryczny. Nie trzeba halasowac kompresorem nie ogranicza przewod nie wieje podrywajac kurz czy rzucając olejem.
-------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 10 January 2011 ![]() |
drugi albo trzeci już rok użytkuje klucz Ryobi z największą baterią i jak narazie nic złego sie z nim nie dzieje a bateria trzyma tak długo że jestem b. przyjemnie zaskoczony
oczywiście mówimy tu o prywatnym użytkowaniu, nie mam warsztatu samochodowego ani podobnych działalności, rozebrałem do śrubki jeden samochód, do tego standardowe wymainy kół, zawieszenia, odkręcanie półosi itd.. -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 05:56 |