Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> Samochód BMW E61 535D 2004r od Coobcia, Moje srebrne kombi z hakiem i uszkodzonym silnikiem 15 tyś zł
Coobcio
post Sun, 03 Dec 2017 - 23:38
Post #1

Forum Clubber

BMW 535d E61 rok 2004, 271 tyś km przebiegu, z uszkodzonym silnikiem, które wyceniam na 15 tyś zł.
VIN: WBANJ91030B775058

Jest to moje prywatne auto, o które w czasie użytkowania naprawdę dbałem i za bardzo na nim nie oszczędzałem, w półtora roku roku użytkowania i przejechania nim 50 tyś km większość mankamentów tego modelu została usunięta smile.gif
Przeglądałem dużo tych mdeli przed zakupem i jak dokonywałem oględzin przedzakupowych to byłem załamany w jakim stanie te padła są i jakie skurwione wnętrza mają, moją w środku naprawdę dobrze się prezentuje - fotel kierowcy już jest lekko przytarty i klar był porysowany na gałce zmiany biegów - paznokciem trochę go okorowałem.

Z najważniejszych ingerencji, które w nim dokonałem to:
- Usunięte klapki w kolektorze ssącym (kolektor wyczyszczony) oraz wymienione podciśnienia
- Naprawiony aktywny układ kierowniczy
- Naprawiony wyświetlacz + spolszczone menu.
- Świeże turbiny z Perun Turbo - mała z pomijalnym przebiegiem, duża po modyfikacji przelatała 50 tyś km i ma się bardzo dobrze.
- Wtryski po regeneracji u Buciora 50 tyś km przebiegu
- Konwerter nowy był wsadzany i też ma tyle przejechane, łącznie z olejem i filtrem w skrzyni biegów.
- Został usunięty EGR i bardzo świeże są wszystkie 3 termostaty - w środku błyskawicznie robi się ciepło nawet teraz w zimne dni.
- Naprawiona wiązka tylnej klapy
- Świeże świece żarowe oraz ich moduł
- Dołożyłem głośniki wysokotonowe w drzwiach i naprawdę przyjemnie to gra
- Soft od Profituning.sk (350KM & 750Nm) - obecnie wrzucona seria, soft modyfikowany mogę wgrać

To co robiłem a aucie odkąd je miałem najlepiej przedstawia tabelka poniżej:

Teraz wady:
- W silniku zaczęła stukać panewka i pojawiło się dymienie z rury wydechowej (Miałem oddawać auto do przejrzenia w zakładzie, który dokonywał remontu silnika (Auto-Serwis Rober Pawłowski z Łomianek), ale z racji tego ze mam trochę innych aut oraz nagminny brak czasu i nie chce już więcej dokładać do Buni postanowiłem ją wystawić.
- Po rozgrzaniu się skrzyni biegów falują obroty jak się przyspiesza dopiero powyżej 2100obr.min jest spokój (wymiana konwertera nie pomogła i cały czas latałem w trybie DS by zminimalizować ten efekt)
- Auto nie miało żadnej mocnej kolizji ale miało lakierowane oba zderzaki, lewy i prawy przedni błotnik oraz prawy tylny błotnik, który w dodaku nosi ślady szlifu
- Połamałem przedni Mpakietowy zderzak jak parkowałem przy "Chińczyku"
- Czasami się zdarza że szwankuje tylny lewy czujnik PDC
- Prawy przedni wachacz prosty ma luz na połączeniu sworznia z zwrotnicą
- Biją przednie tarcze hamulcowe tarcze są bardzo grube grube, świeże bez rantu i można je przetoczyć
- Silnik się poci z uszczelniacza wału tył oraz z wymiennika ciepła woda-olej
- Nie działa centralny zamek z pilota (tylko guzikiem od środka można otwierać zamykać wszystkie drzwi na raz)
- Posiada drobne rysy i otarcia spowodowane normalnym użytkowaniem auta i trzymaniem go pod blokiem
- Podkrzywiona lewa końcowka układu wydechowego (opadł nam na glebę jak konwerter wymienialiśmy)

KONTAKT:
tel. 5o6 o98 oo2 (jak nie odbieram to najlepiej SMS-słać) lub kubcioooo@o2.pl albo Face book Coobcio Garage - podeślę więcej zdjąć...

REAL FOTO Z DNIA ZAKUPU 27.05.2015 (przed wymianą drzwi):

REAL FOTO AKTUALNE

--------------------
Nissan 200Sx S14 na tor i trochę drift [212KM/268Nm >> 379KM/428Nm]
Nissan Sunny GTi z 2.0 na zmiennej fazie na Tor [243KM/247Nm]
Saab 900NG 2.0 Turbo Coobcio Test POWER CAR [185KM/240Nm >> 468KM/485Nm]
Saab 9-3 Cabrio Aero 2.3 Turbo Coobcio Lansowóz [205KM/280Nm >> 281KM/424Nm]
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sun, 03 Dec 2017 - 23:38
Post #