![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 14 July 2012 Skąd: Łódź ![]() |
hexx jak zawsze, jak rasowy przedstawiciel handlowy, będzie wmawiał ludziom, że jak jeździli Stingerem i mają jakieś wrażenia, to mają złe wrażenia, bo powinni mieć inne
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
Żaden układ nie zagwarantuje zatrzymania pojazdu przed przeszkodą. Przetestowane na wielu markach. A czytać Was się już nie da. Hejt, złośliwości, wymądrzanie. Polska. A podobno to branżowe forum.
-------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Bo co dywagować jak teraz NCAP robi testy tych wszystkich systemów i można bezpośrednio porównać samochody? Jak widać w tych samych warunkach co konkurencja testy w stingerze wypadają bardzo dobrze.
-------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 07 November 2017 ![]() |
hexx jak zawsze, jak rasowy przedstawiciel handlowy, będzie wmawiał ludziom, że jak jeździli Stingerem i mają jakieś wrażenia, to mają złe wrażenia, bo powinni mieć inne ![]() rzecz w tym, że własnie nie posiadają, nie użytkują .... a nawet nie jeździli ![]() i dlatego najwięcej mają do powiedzenia |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 08 August 2010 Skąd: Busko Zdrój ![]() |
A co ty info od boga masz kto czym i kiedy jezdzil, i co ma a czego nie? Litosci
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 07 November 2017 ![]() |
nie trzeba być bogiem by to wiedzieć
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 02 December 2016 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
-------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2008 Skąd: Bratislava ![]() |
-------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind Insta: @tqmmpl Twitter: @tqmmpl |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 04 May 2017 Skąd: Krk ![]() |
Brawo dla tych Panow co postanowili to sprawdzic na wlasnej skorze. Rozumiem, ze soft byl pisany w Indiach. ) -------------------- IXgen-TypeR K20C
M240iX |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 November 2016 Skąd: Stolica ![]() |
Jak tam Panowie sprawa tego autka?
Rozgryzione softy, stejdże, mody i przyrosty? Przeglądam je na rynku wtórnym z cierkawości i tak sobie pomyślałem, że może ktoś już to autko rozgryzł ![]() -------------------- Sleeper R30T 744KM 789Nm
0-100 2.99 100-200 5.8 ET 10.539 |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 23 September 2009 ![]() |
Forumowy hype na Stingera a poźniej na Hyundaye serii N już chyba minał i teraz Camry jest w promocji
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 09 June 2012 ![]() |
Na pewno jest to mega ciężkie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
Giulia Veloce jest dużo lżejsza, stąd takie odczucia po przesiadce do Stingera GT. Ale akurat do czego byś się nie przesiadł z Giulii, to będziesz mieć takie wrażenie. Inna sprawa, że Stinger fajnie się prowadzi, ma wyłączalne ESP czego nie ma Veloce i przede wszystkim ma "piec" który zapewnia świetne osiągi. Z opcjonalnym wydechem brzmi świetnie. Stinger GT jest bardziej funckjonalny, większy i prowadzi się jak lekko usztywnione M5 e39. Razem z Veloce są w moim TOP3 ever. Stinger bardziej nada się na rodzinne auto, bo jest duzo większy z tyłu i jest to liftback. Ale oba dają radę, Alfa sie lepiej prowadzi (jest bezkonkurencyjna) ale nie polatasz bokami bez ingerencji w software. No i traci sporo 100-200 km/h do Stingera GT. Nie ma też aż tylu bajerów co Kia (elektryczna reg. kolumny kierown., wentylowane fotele, HUD itd.)
porównaj sobie czasy z naszych pomiarów Stinger GT http://dailydriver.pl/test/test-kia-stinger-gt-3-3-v6-awd/ Veloce (przed lift) http://dailydriver.pl/test/test-alfa-romeo-giulia-veloce-q4/ |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 12 July 2013 ![]() |
Honada,
a co jest trzecim z TOP3? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 17 June 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Giulia Veloce jest dużo lżejsza, stąd takie odczucia po przesiadce do Stingera GT. Ale akurat do czego byś się nie przesiadł z Giulii, to będziesz mieć takie wrażenie. Inna sprawa, że Stinger fajnie się prowadzi, ma wyłączalne ESP czego nie ma Veloce i przede wszystkim ma "piec" który zapewnia świetne osiągi. [...] W gulii też można kupić coś więcej niż karton mleka, ba nawet są tam silniki ponad 500 koni, czego próżno szukać w stingerze. Dla mnie oba auta fajna, do stingera się przymierzałem (alfa niestety to nie moja bajka), ale za to co oferował cena mnie nie przekonała. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
Giulia Q kosztuje mniej wiecej o 200 tys. zł więcej od Stingera GT. Veloce kosztuje mniej wiecej tyle co Stinger GT. Stąd to porównanie.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 12 November 2008 Skąd: znad morza ![]() |
Hmm.
Jakoś przed zmiana auta testowałem: Kia Stinger 3.3 Giulia 280km Mogę się zgodzić Stinger ma konktetny silnik, ale niestety sporo pali. Giulia super się prowadzi. W efekcie kupiłem Mercedesa C43AMG. Konkretny silnik i super wydech, bardzo dobre prowadzenie, może nieco kosztem komfortu. Awaryjności brak. |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
a ile pali?
|
|
|
![]()
|