![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() test driver Dołączył: Mon, 25 November 2002 Skąd: zewsząd ![]() |
CYTAT("gs":148sshjl) http://www.lectra.com.pl/PucharLata2004_finalne_g.htm pragne zauważyć że dwa pierwsze miejsca to nic innego jak beznadziejne haldexy Grzesiu, ale to że Ty to piszesz świadczy o tym, że trzeba do Haldexa mieć dużo rozumu i umiejętności. CYTAT("Bullitt":148sshjl) Generalnie (Haldex)system mega skomputeryzowany ale z fajnymi trickami (mozna ciągnąć ręczny bez zdjecia gazu- na KJS jak znalazł). Jeśli mnie pamięć nie myli, ten sam system uniemożliwia stawianie samochodu z lewej (bo wduszenie hamulca i gazu naraz jest niemożliwe). Dobrze pamiętam? CYTAT("Tomo_HC3D":148sshjl) NSX do driftu nadaje sie jak MR2
MR2 driftuje jak porąbana i robi slajdy po 100 metrów. Kwestia łącznika między kierą a fotelem. Akurat moja jest właśnie w łapach takiego łącznika i mimo braku szpery robi takie cuda, że zmieniła mi pojęcie o prawach fizyki. -------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: z dupy... ![]() |
CYTAT("hwojtek":1s18uh4l) Jeśli mnie pamięć nie myli, ten sam system uniemożliwia stawianie samochodu z lewej (bo wduszenie hamulca i gazu naraz jest niemożliwe).
Pamięć Cię nie myli.... ale wiesz jak mało osób potrafi ten trik? -------------------- 530---------------220koni
LC----------------230 koni Evolution V------496 koni V12--------------408 koni |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
CYTAT("hwojtek":cu3tlje8) MR2 driftuje jak porąbana i robi slajdy po 100 metrów. Kwestia łącznika między kierą a fotelem. Akurat moja jest właśnie w łapach takiego łącznika.
ehehe o sobie piszesz? Co za skromność powalająca -------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
![]() test driver Dołączył: Mon, 25 November 2002 Skąd: zewsząd ![]() |
CYTAT("Marlon":3txv0f0e) CYTAT("hwojtek":3txv0f0e) MR2 driftuje jak porąbana i robi slajdy po 100 metrów. Kwestia łącznika między kierą a fotelem. Akurat moja jest właśnie w łapach takiego łącznika. ehehe o sobie piszesz? Co za skromność powalająca Ja moją MR2 wyłącznie oglądam od 2 miesięcy, nie prowadzę. Łącznik jest za to nazywany polskim Stigiem i raczej słusznie -------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
![]()
|
|
A kto jest tym mistrzem? Przybliż coś, może być na PW. Może jakieś filmy?
-------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 13 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
driftować mozna nawet tirem jak wyćwiczysz balansowanie naczepą...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 03 July 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("Tomo_HC3D":26f83k8a) NSX do driftu nadaje sie jak MR2 MR2 driftuje zajebiście. Wysłany Pon Lip 26, 2004 10:51 am: CYTAT("Bullitt":26f83k8a) Pamięć Cię nie myli.... ale wiesz jak mało osób potrafi ten trik? Kurde Bullit, podstaw można się nauczyć podczas jednodniowego szkolenia... Wysłany Pon Lip 26, 2004 10:52 am: CYTAT("Tomo_HC3D":26f83k8a) driftować mozna nawet tirem jak wyćwiczysz balansowanie naczepą...
Tyle że MR2 robi to ślicznie i sama z siebie. Wspomniany polski Stig był osikany jak dostał ją do łapy, co prawda stwierdził ze zawieszenie jest do dupy, ale i tak się super prowadzi i przeleciał bokiem może z metr od moich butów :-) -------------------- Jakub "Azrael" Zawiła-Niedźwiecki
|
|
|
![]()
|
|
ale ja nie napisalem ze sie nie da... tylko ze jest to bardzo trudne w samochodzie o takim rozkladzie mas.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 03 July 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("Tomo_HC3D":1vrj7pce) ale ja nie napisalem ze sie nie da... tylko ze jest to bardzo trudne w samochodzie o takim rozkladzie mas.
Jak na razie nie jeździłem MRdą bo stoi i się odbudowuje ale wszyscy Ci któzy jeździli i "umią" byli zachwyceni tym driftowozem. Być może oni nie wiedzą jaki to ma rozkład mas. -------------------- Jakub "Azrael" Zawiła-Niedźwiecki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 30 March 2003 Skąd: Nowy Sącz ![]() |
CYTAT("rennen":ahygmkm1) CYTAT("Sali":ahygmkm1) jak do lansu to może Honda NSX, wiem, że droższa, ale za to można kupić starszą, no i myślę, że do driftingu się nadaje (bo do KJS mniej) to żeś teraz wymyślił... O co Ci chodzi?? -------------------- Pozdrawiam
Sali |
|
|
![]()
|
|
cała teoria japońskiego miszcza driftu legła w gruzach
Polak potrafi! Tylko sie cieszyć że mamy taki uzdolniony naród -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 14 November 2002 Skąd: Milanówek/WWA ![]() |
A wracajac do tematu:
-elastyczny i z dużym momentem-diesel, tdi (ale jestem popierdzielony na punkcie tych silników jak bullitt na punkcie 1. -jak do kjs to sugerowałbym coś krótkiego. Bo GS wygrywający Octawią jest ewenementem. Częściej zdarza się, że np impreza przegrywa ze 106 rally (patrz supersprint i zwycięstwa Starowicza) -jeżeli coś co ma fajnie rajdować to nie widzę innej opcji niż proponowane m.in. przez Oza Subaru i Evo. Ja osobiście polecałbym, jeżeli nie lubisz diesli , coś z ostatniego punktu |
|
|
![]()
|
|
Ale to chyba ma byc tez fura, żeby laski sie na klamkach czepiały - tak mi z kontekstu wynika.
A zeby impreza tak działała to trzeba chociaż świecące spryskiwacze zamontować Co do MR2: tam jest chyba taki problem, że jest bardzo nadsterowna, i problem jest żeby poślizgiem nie jechać ale ja tylko powtarzam to co kiedyś usłyszałem. -------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 14 November 2002 Skąd: Milanówek/WWA ![]() |
No to może Nissan Skyline. Fajnie chyba jeździ i wygląda też jakotako. Jak się pryśnie kameleonem i da jakiegoś winyla to laski się będą czepiały
|
|
|
![]()
|
|
szczerze mówiąc, to seryjny skyline, zwłaszcza z tyłu, dla "niewtajemniczonych" wygląda jak kupa.
Ale robi się OT BTW: coś dzisiaj w radiu słyszałem o nowym audi TT. ktoś coś wie? -------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 14 February 2003 Skąd: Trójmiasto ![]() |
CYTAT("Marlon":1ilvvv6o) BTW: coś dzisiaj w radiu słyszałem o nowym audi TT. ktoś coś wie?
http://www2.rs6.com/forum/showthread.ph ... eadid=4600 |
|
|
![]()
|
|
przód wstrętny ale dupka z profilu całkiem konkretna
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Z opisu wynika, że nowy TT ma w tej chwili zasadniczą wadę: będzie dostępny w 2006 roku
-------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 18 December 2003 Skąd: 3city ![]() |
czy ja mam jakies omamy czy widze od tylu 350Z ?? hehe calkiem chyba to podobne
tylko te swiatla -------------------- Usunięto komercyjną sygnaturę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Panowie to jest streetracing forum...
-------------------- ................................................
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 10:02 |