![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 08 January 2004 Skąd: prosty chłopak ze wsi ![]() |
CYTAT("Aragorn":1ou52uap) tya........ja to przerabiam w QV-ce. Jak mi pierwszy raz taki numer wywineła, to się mocno napociłem, żeby to wyprostować. Bo do głowy by mi nie przyszło, że FWD może z zakrętu wyjechać tyłem
Wszystko prawda, ale charakterystyka prowadzenia danego auta jest sprawą regulacji geometrii zwłaszcza tyłu, twardości/sztywności zawieszenia. A to że wypada tyłem to nic wielkiego.Byle przód celował tam gdzie chce sie jechać. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 31 May 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
może i nic wielkiego, ale w seryjnym aucie FWD jest to pewnego rodzaju ciekawostka i zaskoczenie. i jak się w porę nie połapiesz co jest grane, wywijasz pięknego bąka.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 13 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
wczoraj mialem wlasnie taki problem z civem. czasem jak jest mokro traci stabilnosc i potrafi wyjechac tylem na zewnatrz zakretu... to byl juz 3 raz odkąd go mam i naprawde mam nadzieje ze to sie wiecej nie powtorzy bo limit farta juz wyczerpalem...
czy konczące sie tylne silentbloki moga byc temu winne? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 04 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
luzy w tylnym zawiasie moga pomagac w wyjezdzaniu dupy w cifach. mialem tak. starczala chwila zawachania we wciskaniu gazu.
Wysłany Sro Lip 28, 2004 09:33 am: a historia z przyczepa z mojego punktu siedzenia wygladala tak: dojazd do zakretu z lewa noga, postawilo bokiem, zbyt duza kontra i pelna łycha. auto zebralo sie z dwoch kół i momentalnie odwinelo tył o prawie 180* no góra 60 panie władzo... -------------------- they run the best just before they grenade
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
dobrze ze nie poszli ogladac sladow kol dwie czarne krechy krzyzujace sie podczas piruetu
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 25 July 2003 Skąd: Wa-wa ![]() |
CYTAT("BlitzZ!":35398zkz) ..Wydaje mi się, że ma napisane Corolla GT '80, a o ile pamiętam to Hachiroku produkowali do 78.
dla sprostowania - Haciroku jak sama nazwa wskazuje ( ![]() moj byl produkowany 79-83. Na tym koncze ten OT. pytanie moje dotyczy - jesli nie ma szpery do mojego modelu (albo nie wiem gdzie ja znalezc) to jak pozanc czy moglaby pasowac od jakiegos modelu wyzej (np. Haciroku)...?? -------------------- Corolla GT TE71 '80
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 March 2003 Skąd: Lublin ![]() |
[url:1wt5qhx4]http://www.members.lycos.co.uk/ssijpalegeju/IM001247.AVI[/url:1wt5qhx4]
Nadsterowne FWD |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
MACIOR, gdzie to niby była nadsterowność wyleciałeś na zewnątrz, a że na trawie ci dupą zarzuciło... to tak musi być
-------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 March 2003 Skąd: Lublin ![]() |
Tam nie ma trawy W momęcie odjęcia gazu tyłek uciekał.
-------------------- Hp is one thing, putting it down to the track is another.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: WWA ![]() |
Ja tu widze podsterownosc i nic wiecej.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 03 June 2003 Skąd: Kraków ![]() |
[url=http://www.fanta-team.org/marek.avi:1lcq4snw]Tu[/url:1lcq4snw] jest lekka nasterowność fwd ale zakończona posterownością :) Niestety bez szpery...
-------------------- [url=http://www.fanta-team.org:2ywcxcij]Fanta Squadra Corse[/url:2ywcxcij]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 15 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Ja myśle, że szpera Quaifa będzie najbardziej kosztowną modyfikacją w moim autku. Na setupie w Miedzianej Cif był idealnie neustralny z tendencją do nasterowności - wrzuce w filmiki w temat z forum japanese performance to sami zobaczycie.
-------------------- WORKSHOP
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 05 August 2025 - 22:13 |