![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_hexx_* |
![]()
|
![]() |
Karol...
i Syrena i Trabant to FWD ![]() a że da się żyć ? No pewnie, że się da... tak samo jak i bez ABS, ESP, TC, klimy, poduszek... i innych uprzyjemniaczy/ułatwiaczy ![]() Oni robili 100 kilometrów po ośnieżonych drogach 3-4 razy dłużej niż my dzisiaj ![]() Wychodzę z założenia, że jak jest opcja 4x4 w jakimś modelu i ma być to główne auto, to trzeba brać. Nawet niech ta zima będzie 7 dni w roku, to te 7 dni też jesteś mobilny i nie masz ograniczeń. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 December 2005 ![]() |
Wiem, ze trampek i syrena to fwd, mialem na mysli to,ze stare proste konstrukcje,itd
![]() Sorry za ten OT |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: podkarpacie ![]() |
wczorajszy poranek, moze nie bieszczady ale tez podkarpacie, z gorkami, serpentynami itd.
http://imgur.com/a/bh1Wv e39, ASC przejechalo bez 4x4. pod gorke przystawilo na zakrecie ale wylaczenie asc pomoglo. zawiodla mnie tylko raz, gdy na drodze byl lod, wtedy wsiadlem w poczciwe quattro i pojechalo. jasne ze 4x4 jest lepiej, pewniej, latwiej, mniej moze zaskoczyc, nie mozna twierdzic inaczej |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 19 August 2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
4x4 jest fajne i jak jest opcja wzięcia to pewnie warto ale trzeba pamiętać, ze przez 90% czasu to 4x4 będzie tylko zawadzać. Lepsza trakcja niewątpliwie i na mokrym to nieocenione ale im szybciej jedziemy tym tylko pogarsza osiągi i zwiększa zużycie paliwa. Ja bym osobiście wolał 4x4 ale jakoś żyje bez takiego napędu i pewnie większość osób sobie bez niego nieźle radzi zimą. Co innego w terenach górskich - tam często 4x4 to podstawa. Akurat w grupie VAG 4x4 jest popularny i dlatego warto mieć taką wersje na uwadze pamiętając nie tylko o jej plusach ale też minusach.
-------------------- sygnatury komercyjne są dostępne dla kont PRO
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 10 December 2004 Skąd: Malbork/Gdańsk ![]() |
No to w moim przypadku minusem 4x4 jest to, że... Passat Cc ani Cc nie były oferowane w 4motion w Anglii. Poza tym tak jak mowię, 4x4 jest mi potrzebny jak rybie ręcznik, bo a) umiem jeździć,
![]() Więc drodzy koledzy - dzięki za odpowiedzi, ale za wiele o obu autach sie nie dowiedziałem ![]() -------------------- VW CC GT 2014
|
|
|
![]()
|
|
Temat można zamurować - VW CC 2013 zakupiony
-------------------- VW CC GT 2014
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Jaki motor? 2.0 TDI?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 12 May 2005 Skąd: Brachttal / Niemcy ![]() |
póki jest płasko... to pewnie tak jak masz FWD to też dasz radę ale z RWD to porażka zresztą... skoro autor nie potrzebuje, to nie ma co drażyć Jestem z Krynicy Górskiej. Komplet zimowek i nie ma problemu z jazdą po śniegu. Idąc tropem myślenia lansowanym przez niektórych przez pół roku wszystko bez AWD powinno tam stać nie mogąc nawet ruszyć z miejsca. |
|
|
gość_hexx_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Joker: tak, 2.0 TDi, w fantastycznym stanie, tylko trochegolas, we wtorek go odbieram
-------------------- VW CC GT 2014
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 March 2015 ![]() |
hexx, pewnie nie mają, o ile mi wiadomo, ludzie z ameryki uważają to za chwyt marketingowy i naciąganie
https://www.youtube.com/watch?v=STaximkaQxo można znaleźć tysiące filmików które udowodnią racje piszącego. Jeden mając 4x4 zakopie się na ulicy na śniegu, inny FWD przejedzie to samo miejsce. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 December 2005 ![]() |
Gdzie kupiles? Jaka blacha?
|
|
|
gość_hexx_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 18 April 2005 ![]() |
hexx zobacz sobie post #44 uzytkownika SajaneK z tego tematu
![]() ![]() http://www.racingforum.pl/index.php?showto...mp;#entry915035 |
|
|
gość_hexx_* |
![]()
|
![]() |
Plan jest podobny
![]() zamiana Mustang'a i zwykłej F150 na coś takiego .. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 18 April 2005 ![]() |
moj post mial forme sarkazmu...
![]() co do tego niebieskiego samochodu ze znaczkiem wstajacego padalca... ja na takie mam odruch wymiotny... ani to ladne, ani to nie pokonuje zakretow, ani to sprytne, ani to do takiego wsiasc, ani tym zaparkowac, ani tym sie scignac, opory toczenia i powietrza podczas jazdy zmieniaja biegunowosc kuli ziemskiej, ani to pakowne, ani dobrze wykonane, ani to w teren ani na autostrade, jak odplywa spod swiatel to dziob zaslania horyzont... nie lepiej kupic sprintera badz transita jak ma byc amerykanski? przynajmniej jak bedziesz potrzebowal to palete cegiel wlozysz i nie zmoknie ![]() |
|
|
![]()
|
|
K@rol: kupiłem 5 mil od siebie, między Derby a Burton on Trent, blacha 62, z ceny nie chcieli zejść, bo autentycznie nie było sie do czego przyczepić, nowe opony itp, ale za to wydębilem darmowy serwis z hamulcami itp
![]() A kwestii 4x4 nie kumam - kilka lat temu jak kupiłem busa (lt maxi) i latałem z ładunkami to nawet w alpach dawałem radę, a to przecież Rwd, na pusto lekka dupa. W dużym skrócie na nic koni kupa jak kierowca dupa -------------------- VW CC GT 2014
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Hah czas leci a ja po 6 latach mam dalej 4x4 tylko w Escalade
![]() Pozdrawiam i gratuluję zakupu -------------------- Lexus IS200t
|
|
|
gość_hexx_* |
![]()
|
![]() |
co do tego niebieskiego samochodu ze znaczkiem wstajacego padalca... ja na takie mam odruch wymiotny... ani to ladne, ani to nie pokonuje zakretow, ani to sprytne, ani to do takiego wsiasc, ani tym zaparkowac, ani tym sie scignac, opory toczenia i powietrza podczas jazdy zmieniaja biegunowosc kuli ziemskiej, ani to pakowne, ani dobrze wykonane, ani to w teren ani na autostrade, jak odplywa spod swiatel to dziob zaslania horyzont... pitolisz ![]() na oczy tego nie widziałeś ... o jeździe nie wspominając ![]() |
|
|
gość_hexx_* |
![]()
|
![]() |
na dobrej oponie każde nowocześniejsze rwd z kontrolą trakcji wjedzie tam gdzie ma wjechac siostra żony kupiła w salonie LEXa is220d i mimo drogich opon narzekała na jazdę po Warszawie zimą. głównym problemem były parkingi rano i ruszanie ze świateł na głównych drogach zmieniła po 3 latach na i40 i problemy o dziwo przeszły gusta i guściki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 12:36 |