![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 08 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Mam 300C srt8, osiągi dobre, brzmienie również. Startuje to zaskakująco dobrze jak na swoje rozmiary.
Sam silnik znany w US i jest tam sporo przepisów na różne moce jak i gotowych zestawów. Mi się trafił co prawda od pierwszego właściciela zadbany, ale z powodu tego że jest mało znany to dresy do palenia kapci go nie kupują. -------------------- Dzik zawsze pozdrawia.
- Clio stage 0.5 = 172->161->166(ET14.9)->184(ET?)->??(ET14.3)-> seria - R5 blue, 2.0 16 - 160KM - R5 black 1.4t mpi - R5 red 1.4t - R5 silver 1.4t Zycie jest za krotkie zeby jezdzic dieslem |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 16 September 2016 ![]() |
Może zainteresuje Cię BMW 540i jedno z najlepszych aut.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 01 August 2003 ![]() |
Podepnę się pod temat, bo akurat coś podobnego zaświtało w głowie...
Potrzebuję DailyCar, +wyjazdy na jakiś urlopik ![]() Chciałem coś większęgo i silnikowo i objętościowo. Idealny, ale naprawdę IDEALNY okazał się właśnie e39 540i - obłędny samochód ( według mnie prześliczny i w środku i na zewnątz i jedzie całkiem przyzwoicie! ) i wszystko mi w nim pasuje, no prawie wszystko... No właśnie BMW odpada ze względu na zimę. Obawiam się zabawy jak trochę przysypie śniegu, chcę po prostu dojechać do pracy a nie 'driftowac' po parkingu aby z niego wyjechać... Od razu mówię, że jako funcar mam M3 i jazda w zimie ( do pracy ) mi się nie podobała ![]() Mój obecny dailycar to s3 8p - perfekcyjny jeśli chodzi o dojeżdżanie na miejsce, ale powoli okazuje się za mały... Ropniaki odpadają, mam już jednego... fakt nie pali, jedzie jak wściekły itp itd Jazda nim, niestety, nie dostarcza wymaganego fun-u ![]() Wykombinowałem sobie to: Audi s6c5 ( żeby to taki brzydkie nie było to już bym kupił ![]() Audi rs6c5 ( może to i ciuńkę ładniejsze... ) Audi s4b5 - nie do kupienia, przynajmneij chwilowo ( tylko sedan ) - jak by ktoś miał niebieskie w stanie dobrym zapraszam! No właśnie... Co jeszcze? Nie mam kompletnie pomysłu... Aha Lexus ( nie przeboleję wyglądu tego auta ![]() Co byście polecili - do pracy, na dłuższy wyjazd - budżet max 60 tysi, ale powinno wystarczyć, bo poza 2004 rok raczej nie wyjdę z samochodem, nie podobają mi się nowsze wozy ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sun, 25 January 2015 Skąd: Żyrardów ![]() |
http://otomoto.pl/oferta/audi-s4-audi-s4-b...r-ID6yzB55.html
nie jest niebieskie ale zadbane i w eleganckim stanie |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 18 April 2011 Skąd: Gdańsk ![]() |
Podepnę się pod temat, bo akurat coś podobnego zaświtało w głowie... Potrzebuję DailyCar, +wyjazdy na jakiś urlopik ![]() Chciałem coś większęgo i silnikowo i objętościowo. Idealny, ale naprawdę IDEALNY okazał się właśnie e39 540i - obłędny samochód ( według mnie prześliczny i w środku i na zewnątz i jedzie całkiem przyzwoicie! ) i wszystko mi w nim pasuje, no prawie wszystko... No właśnie BMW odpada ze względu na zimę. Obawiam się zabawy jak trochę przysypie śniegu, chcę po prostu dojechać do pracy a nie 'driftowac' po parkingu aby z niego wyjechać... Od razu mówię, że jako funcar mam M3 i jazda w zimie ( do pracy ) mi się nie podobała ![]() Mój obecny dailycar to s3 8p - perfekcyjny jeśli chodzi o dojeżdżanie na miejsce, ale powoli okazuje się za mały... Ropniaki odpadają, mam już jednego... fakt nie pali, jedzie jak wściekły itp itd Jazda nim, niestety, nie dostarcza wymaganego fun-u ![]() Wykombinowałem sobie to: Audi s6c5 ( żeby to taki brzydkie nie było to już bym kupił ![]() Audi rs6c5 ( może to i ciuńkę ładniejsze... ) Audi s4b5 - nie do kupienia, przynajmneij chwilowo ( tylko sedan ) - jak by ktoś miał niebieskie w stanie dobrym zapraszam! No właśnie... Co jeszcze? Nie mam kompletnie pomysłu... Aha Lexus ( nie przeboleję wyglądu tego auta ![]() Co byście polecili - do pracy, na dłuższy wyjazd - budżet max 60 tysi, ale powinno wystarczyć, bo poza 2004 rok raczej nie wyjdę z samochodem, nie podobają mi się nowsze wozy ![]() 540i + dobre nowe opony zimowe i nie ma problemu. Rozważyłbym jeszcze s80 V8. Audi s6 ma tragiczną i drogą w naprawie skrzynie, rs6 na dupowóz dość ryzykowne, s4b5 to małe pudło. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 10 February 2008 ![]() |
M5 E39 na dobrej zimówce i DSC ON i spokojnie przejeździsz zimę. W górach w razie czego masz jeszcze do założenia łańcuchy. Więc 540i tym bardziej da radę.
|
|
|
![]()
|
|
Kurcze, jeżdziłem e46M3 pól jednej zimy... Miałem zimówki, fakt chyba używki zakupiłem, ale nie było za fajnie... Fakt, może to wina za dużej mocy i lekkiego tyłu... Z tego powodu pojawiło się Audi jako Daily... Na plus jest to że M3 odpoczywa sobie przez większość czasu i drożeje
![]() Lubię starsze samochody i takie e39 to dla mnie IDEAŁ - do tego, do wczoraj jeżdziłem takim co miał 60 tysi przebiegu ![]() Boję się jednak, że na narty tym nie pojadę... Dodam, że jadę z rodziną i po prostu chcę wygodnie dojechać, a nie odkopywać się na parkingach i zastanwaić sie jak pójdzie na zakręcie... Wydaje mi się, że z M39, będzie to samo co z M3, będę szukał czegoś do jazdy 'na codzień'... A mieć 800km i jechać w zimie do pracy na rowerze, to raczej słaby pomysł ![]() Ośka chyba nie ma nic ciekawego do zaoferowania. Myslałem o 156 GTA - tanie toto, no ale włoskie ![]() Po prostu S6c5 nie podoba mi sie, może rs trochę ładniejszy.... może... http://otomoto.pl/oferta/audi-s4-audi-s4-b...r-ID6yzB55.html nie jest niebieskie ale zadbane i w eleganckim stanie Jak by nie był tuningowany to brałbym go pod uwagę... Wybacz... |
|
|
![]()
|
|
to może dziwna propozycja ale jak masz kasę na wydanie na fun car z v8 i chcesz fajnie pojeździć w zimę i wygodnie to poszukaj Audi V8 D11 4.2 z 6 biegową skrzynią ręczną. to juz staroć czy tam klasyk ale na pełnym wypasie to naprawdę mega wygodny wóz. pare upgradów i jest niezniszczalny.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 17 February 2008 Skąd: W-wa ![]() |
Mrfac jak dupowoz to moze passat 4x4 albo superb 3.6?
Za 60 tys cos sie znajdzie. I koszty nizsze niz eski. A jak rozumiem szybka fure juz masz a te powyzsze tez zawalidrogami nie sa. -------------------- papierowe konie + oszukane 4x4
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 04 August 2013 Skąd: Kraków ![]() |
Mnie się wydaje, że s4 b6 avant w manualu wpisuje się idealnie w twoje potrzeby, wprawdzie silnik trochę "specjalniej troski", ale kupisz ładny egzemplarz sporo poniżej budżetu...
![]() Piszesz, że lexus odpada, ale taki gs mk3 to moim zdaniem bardzo dobra propozycja, wiadomo, że najlepszy byłby gs460, ale jeśli ma się sprawdzać zimą, to może coś takiego? http://otomoto.pl/oferta/lexus-gs-gs-350-a...l-ID6yu691.html -------------------- Było: e36 323ti, e36 328iT, e46 325ti, e39 m5
Jest: e81 n54b30a |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 09 December 2007 ![]() |
Kurcze, jeżdziłem e46M3 pól jednej zimy... Miałem zimówki, fakt chyba używki zakupiłem, ale nie było za fajnie... Fakt, może to wina za dużej mocy i lekkiego tyłu... Z tego powodu pojawiło się Audi jako Daily... Na plus jest to że M3 odpoczywa sobie przez większość czasu i drożeje ![]() Nie porównuj jazdy 3er zimą do 5er. Miałem dłuższy czas E46 330i w touringu i mam od 3 lat E39 540i touringa z ostatniego roku produkcji i generalnie tam gdzie E46 by nie przeszło to E39 przejeżdża jak czołg. Oba auta lekkie nie były, 330i ważyło realnie 1680kg a 540i waży 2040kg gotowe do jazdy, oba auta używane były na takich samych zimowych oponach - nowych Continentalach TS830P, 540i ma otwarty most, E46 miało szperę z E36 M3. Oba w zimie woziły mnie z rodziną na narty i nie tylko ![]() -------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 March 2015 ![]() |
Jakoś nie widzę problemu jazdy RWD zimą jak ma się dobre nowe lub używki ale bardzo świeże (max 2 lata przy zakupie). Tam gdzie przednionapędowe auta się poddawały ja przejeżdżałem. Mam e36 ze szperą, i na prawdę rozpychałem maską świeże zaspy i się przebijałem. E39 ma ciężki tył i będzie dobrze dociskać, zwłaszcza z bagażami, dla tego nie bałbym się tego wyboru.
Skoro podoba Ci się e39, może myślałeś nad X5? Bez problemu kupisz 4.6iS w stanie igła, A pomimo tego, że ciężki kloc zbiera się praktycznie jak e39 540i. W środku mnóstwo miejsca, wygodne no i 4x4 na zimę ![]() Po przesiadce z e39 do s6 jak dla mnie trochę dziwnie jest podłoga dookoła skrzyni ukształtowana, nóg tam nie położysz, chyba, że masz 1,5m wzrostu. |
|
|
![]()
|
|
Dzieki za wszystkie porady, nie powiem, kilka wpasowało się dokłądnie w to, nad czym się obecnie zastanawiam
![]() CYTAT to może dziwna propozycja ale jak masz kasę na wydanie na fun car z v8 Wcale nie dziwna - lubię "starsze" auta i S8 wcale nie jest głupim pomysłem. Muszę się tylko przejechać i zoabczyć jak to się prowadzi, jednak przeskok wielkościowy w stosunku do tego czym jeżdzę jest ogromny! CYTAT Mnie się wydaje, że s4 b6 avant w manualu wpisuje się idealnie w twoje potrzeby, wprawdzie silnik trochę "specjalniej troski", ale kupisz ładny egzemplarz sporo poniżej budżetu... wink.gif Fakt, cena jest bardzo niska ![]() CYTAT Mrfac jak dupowoz to moze passat 4x4 albo superb 3.6? Wybacz, ale zarówno VW, jak i Skoda odpadają od razu ![]() ![]() CYTAT Nie porównuj jazdy 3er zimą do 5er. Miałem dłuższy czas E46 330i w touringu i mam od 3 lat E39 540i touringa z ostatniego roku produkcji i generalnie tam gdzie E46 by nie przeszło to E39 przejeżdża jak czołg. Kurcze dokładnie taką mam nadzieję! E39 jeżdziło się MEGA stabilnie i trzymała się jak wściekła! Może faktycznie poprzednie wrażenie z M3 były spowodowane słabymi zimówkami... Mam chwilę czasu do namysłu, bo jeżdzić mam czym, może poczekac na zimę i zrobić test... Tamto e39 kupił mój kuzyn, więc przejechać się będzie szansa... Tylko to masa czekania, a pewnie sami wiecie, jak to jest jak się zaczyna oglądać przyjemne wozy ![]() ![]() CYTAT Skoro podoba Ci się e39, może myślałeś nad X5? Bez problemu kupisz 4.6iS w stanie igła, Dokłądnie takim jeżdziłem kilka dni. Nie powiem ma bardzo miła reakcję na gaz, dużo "żywsze" niż e39 4.4, ale... wiesz przesiadka do e39 to już było dla mnie dużo, X5 po S3 to już jest "szok" ![]() ![]() ![]() CYTAT Po przesiadce z e39 do s6 jak Zupełnie inne samochody... z mojego punktu widzenia, audi dużo mniej ciekawe... ot, audi... ale może to wrażenia po jeździe S3... chociaż z drugiej strony M3 też podobne do e39, a jednak e39 dużo bardziej mi się podoba niż S6. Strasznie dziękuję za podpowiedzi, pojeżdzę, poszukam... Wczoraj sprawdziłem RS6C5, fakt, mocny jest okrutnie! W kombi to jeszcze jakoś to wygląda ( no nie moge przeboleć tyłu Audi tej generacji ) Znośny w środku, takie zgrabne Audi... Przeraża za to ilość wożonego powietrza w środku, gdy się jedzie samemu... Jednak S3 do jazdy jako daily ciężko będzie przebić - nie pali, jakoś jedzie, nie psuje się, zwinny, no kurcze ideał! No ale nie mogę kupić 4 wozu, tylko na wyjazdy... |
|
|
![]()
|
|
Dzieki za wszystkie porady, nie powiem, kilka wpasowało się dokłądnie w to, nad czym się obecnie zastanawiam ![]() Wcale nie dziwna - lubię "starsze" auta i S8 wcale nie jest głupim pomysłem. Muszę się tylko przejechać i zoabczyć jak to się prowadzi, jednak przeskok wielkościowy w stosunku do tego czym jeżdzę jest ogromny! nie S8...a V8 D11. takie luxusowe Audi 100. Pierwsze Audi z Quattro i silnikiem V8. Prowadzi się dość dobrze. Hamulce UFo najlepiej od razu wymienić ;-) Nie, że nie mają skuteczności ale są problematyczne. |
|
|
![]()
|
|
Hmm...
Kurcze, tego nie brałem pod uwagę... Trzeba by obejrzeć. Fakt, było cos takiego jak Audi V8. Poczytam sobie - dzięki! |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Jeśli taka kobyła ma być szybsza niż cupra 300 konna, to musi mieć 450 koni minimum. Jest to nieosiągalne. Ja już dawno temu sobie to uświadomiłem i po prostu wygodne auto nigdy nie będzie szybkie (pomijam rs6 po modach itp. wynalazki, które można oglądać na plakatach).
-------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 08 October 2003 Skąd: Augustów ![]() |
Jesteś zafascynowany e39 to je kup, przecież to wybór nie na całe życie, pojeździsz jeden sezon zimowy albo będzie OK albo sprzedasz i kupisz np. audi może jakieś volvo z 4x4.
|
|
|
![]()
|
|
Pewnie masz sporo racji. Faktycznie ze wszystkich które oglądałem, najbardziej mi odpowiada E39.
Ale widzisz, o Volvo nie myślałem, spojrzę co tam jest w 'ofercie' ![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: PZ ![]() |
Może nie powinienem sie wypowiadać, bo sprzedaję właśnie takie auto, ale Lexus IS350 idealnie spełnia wyżej wymienione warunki. No może poza V8 (jest V6). Ludzie normalnie jeżdżą tym zimą. Dosyć szybkie - 5,5 sek. do 100. Wygodne, tylko trochę mały bagażnik.
![]() Edit: doczytałem już, że Lexusy nie podobają się Tobie z wyglądu. ![]() -------------------- .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 08 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Jeśli taka kobyła ma być szybsza niż cupra 300 konna, to musi mieć 450 koni minimum. Jest to nieosiągalne. Ja już dawno temu sobie to uświadomiłem i po prostu wygodne auto nigdy nie będzie szybkie (pomijam rs6 po modach itp. wynalazki, które można oglądać na plakatach). Wspomniany przeze mnie 300c srt8 robi 1/4 13.0 w serii, więc nie jest wolniejszy od cupry. -------------------- Dzik zawsze pozdrawia.
- Clio stage 0.5 = 172->161->166(ET14.9)->184(ET?)->??(ET14.3)-> seria - R5 blue, 2.0 16 - 160KM - R5 black 1.4t mpi - R5 red 1.4t - R5 silver 1.4t Zycie jest za krotkie zeby jezdzic dieslem |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 05 July 2025 - 13:19 |