Shoutbox 0 nowych PW 

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Auto do driftu - początki, koszty utrzymania
AT89S52
post Mon, 01 Aug 2016 - 14:55
Post #21

Super User

CYTAT(Raceboy @ Mon, 01 Aug 2016 - 12:56) *
i jeśli już kilka lat jeździ bez problemów po przeszczepie pieca, to swap został wykonany prawidłowo.

Żeby popsuć swapa na M50/M52 to trzeba to robić celowo, a nawet jeśli się trafi pocięta wiązka czy bałagan z podciśnieniami, to można to naprawić łatwo i szybko.

--------------------
E36 / 400KM @ M50B25 Vanos / T04e @ FejsBook - Turbo Familia
Daily: Volkswagen Golf GTI TCR
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Mon, 01 Aug 2016 - 14:55
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
[Yossarian]
post Mon, 01 Aug 2016 - 15:25
Post #22

Forum Homee

Bez obaw, są artyści swapów i to dużo więcej, niż nam się czasem wydaje wink.gif. Szczególnie w przypadku swapów do takich aut jak E36, gdzie każdy myśli, że tam nie ma co popsuć biggrin.gif.

Tak jak sam mam dość E36 na długo, to jednak muszę przyznać, że tańszego latania bokeim nie ma tongue.gif. Ale koszta niektórych elektrycznych pierdół potrafią czasme w nim niemiło zaskoczyć. Z gotowcami jest ten problem, że większość to złomy totalne. Ale z drugiej strony, jak kupisz złoma w cenie złomu to potem albo odsprzedasz niewiele tracąc, albo nawet jak oddasz na żyletki, to też niewielka strata. Moze warto właśnie na początek kupić gotowca i sprawdzić, czy to jeżdżenie bokiem to nie jest tylko chwilowa fascynacja. Wiem po sobie - szybko mi przeszło zarzucanie tyłem tongue.gif

--------------------
_http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder
Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16
było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra"

+Quote Post
maiqy
post Mon, 01 Aug 2016 - 16:14
Post #23

Rookie

Mieszkam w Bieruniu, nawet bardziej bym powiedział w Oświęcimiu. Nie miałbym problemu postawić auto do garażu i pomału bez pośpiechu pytając i szukając na forum ( jeśli w ogóle komuś będzie chciało się tłumaczyć biggrin.gif ) zrobić z nim co trzeba. Na logikę jeśli ktoś w cenie troszkę większej niż złomowej sprzedaje auto przygotowane do driftu to z pewnością jest to złom, kto mądry by sprzedał dobre auto za takie pieniądze. Liczę się z tym, że jakbym chciał kupić już gotowca to będzie to wielka loteria ile on jeszcze pojeździ. Wiadomo, że bezpieczniej kupić "orginał" i samemu to ogarnąć i przy okazji poznać auto, tu liczę na wasze doświadczenie i temu pytam czy według was jestem w stanie samemu w blaszaku to ogarnąć (ten kanał jakoś wykombinuje) ? Z takimi modami nie miałem do czynienia ale ogólnie mechanikę podstawową ogarniam, przy swoim aucie robię wszystko sam oprócz tego co trzeba pod kompa podłączyć.

+Quote Post
dobrus
post Mon, 01 Aug 2016 - 17:08
Post #24

Forum Homee

jesteś w stanie ogarnąć podstawowe mody z blaszakiem i kanałem. kup sobie seryjne auto i polataj trochę, skalibruj bieżnik w 5 parach opon i zobacz czy rzeczywiście cię to jara. Ja np lubię sobie polecieć bokiem od czasu do czasu ale taki stricte sportowy drift szybko mnie nudzi. co jest drogiego z elektryki w e36?

+Quote Post
jakub1t
post Mon, 01 Aug 2016 - 20:08
Post #25

Forum Killer

Jedynie przepływomierz do m50b25nv chyba. Sam kiedyś latałem autem seryjnym w 100% (np tym 535 z profilu) i też było fajnie . Tak że jak kolega wyżej napisał można kupić serię i po troszku ją poprawiać w międzyczasie trenując (szpera lub zaspawany most obowiązkowo )

+Quote Post
dobrus
post Mon, 01 Aug 2016 - 20:38
Post #26

Forum Homee

nowe są drogie, ale używka to 300zł więc dramatu nie ma

+Quote Post
Misior
post Tue, 02 Aug 2016 - 13:01
Post #27

Forum Homee

CYTAT(maiqy @ Mon, 01 Aug 2016 - 16:14) *
Na logikę jeśli ktoś w cenie troszkę większej niż złomowej sprzedaje auto przygotowane do driftu to z pewnością jest to złom, kto mądry by sprzedał dobre auto za takie pieniądze.

Nie jest to regułą. Często idzie kupić coś taniej bo takie samochody ciężko sprzedać i jak kogoś ciśnie to sprzedaje tanio.

+Quote Post
Raceboy
post Tue, 02 Aug 2016 - 13:43
Post #28

Moderator

CYTAT(Misior @ Tue, 02 Aug 2016 - 12:01) *
Nie jest to regułą. Często idzie kupić coś taniej bo takie samochody ciężko sprzedać i jak kogoś ciśnie to sprzedaje tanio.

Dokładnie, taki samochód nie ma już za bardzo innego zastosowania jak jeżdżenie bokiem (z różnym skutkiem) i jego funkcje są mocno ograniczone. Jak ktoś szuka profesjonalnego driftowozu, to patrzy na auta +400KM z listą modyfikacji wykonanych w normalnej firmie tuningowej, a nie E36 z zaspawanym dyfrem za 6 tyś pln wink.gif Te tanie auta skończą w jednakowy sposób- albo zdechną w czasie kolejnego katowania na jakimś torze kartingowym, albo się rozpadną ze starości na podwórku.

--------------------
"We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna

+Quote Post
TWISTER
post Fri, 05 Aug 2016 - 13:37
Post #29

Frequent User

Ostatnio byłem na Kubalonce pojeździć i ktoś to auto zdrowo upalał (w deszczu) i bardzo fajnie chodziło:

http://olx.pl/oferta/bmw-seria-3-e36-320i-...html#269c10f0f3

--------------------
_Szkoła Nauki Jazdy Tarnowskie Góry, Bytom

+Quote Post
jakub1t
post Fri, 05 Aug 2016 - 14:34
Post #30

Forum Killer

CYTAT(TWISTER @ Fri, 05 Aug 2016 - 13:37) *
Ostatnio byłem na Kubalonce pojeździć i ktoś to auto zdrowo upalał (w deszczu) i bardzo fajnie chodziło:

http://olx.pl/oferta/bmw-seria-3-e36-320i-...html#269c10f0f3

No na deszczu to wiadomo . Ale na suchym to walczysz z autem . 150km to nie za wiele . Co prawda pobawic sie mozna ale to nie jest to . Kiedys kolegi isem e36 sie przejechalem i nawet cos tam mozna bylo podriftowac . Ale albo z rozpedu albo max 2 biegu Przepraszam za pisownie .

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Monday, 30 June 2025 - 21:43