![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 26 December 2012 ![]() |
no to była by to akceptowalna kwota, pod warunkiem wymiernych efektów... no nic, w tej sprawie napiszę na jakimś forum mazdy, wydaje mi się, że mx-5 turbo to nie jest jakiś super egzotyczny temat... mam nadzieję przynajmniej ![]() o widzisz, to już brzmi sensownie ![]() ![]() wydaje mi się, że nie zależy to od auta jakim ktoś jeździ... ![]() Kupuj smarta i ładuj 1.6 tu5jp4 z grupy psa plus turbo td04hl-16t i masz 300 koni mega tanim kosztem ![]() ![]() ![]() -------------------- Był Peugeot 106 S16 Turbo - Tor Poznań 1.53:5
Jest BMW e36 Compact m54b25 + GTX3076 + 8hp50 by TajnyGarazBobra |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 30 August 2010 Skąd: Wawa ![]() |
Kupuj smarta i ładuj 1.6 tu5jp4 z grupy psa plus turbo td04hl-16t i masz 300 koni mega tanim kosztem ![]() ![]() ![]() brzmi superłatwo i superfajnie, niemniej nie mam do tego ani wiedzy, ani miejsca, ani czasu niestety ![]() ![]() ![]() -------------------- Pozdrawiem
Camil |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 10 November 2015 ![]() |
To może jednak MX-5 i jakiś bolt-on turbo kit ze stanów?
Jest tego pierdyliard - do totalnego badziewia za 500 dolców po jakieś lepsze HKS lub podobne. W tych droższych masz nawet jakiegoś wstępnie zaprogromowanego piggybacka. Sam nastawiam się na lato na mx-5 nbfl + turbo kit + własne strojenie. -------------------- ---
Megane RS Trophy 2019 : Silesia Ring 1.57:27; Poznań 1:50.87; Slovakia Ring: 2:32.40; Brno: 2:31.8 |
|
|
![]()
|
|
To może jednak MX-5 i jakiś bolt-on turbo kit ze stanów? Jest tego pierdyliard - do totalnego badziewia za 500 dolców po jakieś lepsze HKS lub podobne. W tych droższych masz nawet jakiegoś wstępnie zaprogromowanego piggybacka. Sam nastawiam się na lato na mx-5 nbfl + turbo kit + własne strojenie. Czytałem chwilę o uturbianiu Mx5 na forum Mx5 i ogólnie nie wygląda to optymistycznie. W sensie chłopaki piszą tam o kosztach rzędu 20k pln, a nawet 30k pln (oferta promotor gotowa "pod kluczyk" z mocą ~300KM). Problem jest tylko taki, że nawet tak mocna MX-5 według nich rozpędza się do 100km/h w czasie około 5,4 sek. Wiadomo, że pierwsza setka to nie wszystko, tylko chodzi mi o fakt, że to są +/- fabryczne osiągi wszystkich już tu wspominanych aut jak S2k, 350Z, czy speedstera w podstawowej konfiguracji. A ich niezaprzeczalną zaletą jest to, że są to auta "fabryczne", co ma bardzo wiele plusów w porównaniu do takich "dłubanin" jak nawet mx-5 turbo:) -------------------- Pozdrawiem
Camil |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 19 November 2005 Skąd: Szczecin ![]() |
Kolega część robi sam, ale chyba większość zleci. Daj mi na PW swoj telefon to się zdzwonimy.
-------------------- Uzależniony od motoryzacji, techniki i rajdów :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
speedster wolnosscay tylko do 100km/h rozpedza sie ladnie. potem juz katastrofalnie wolno i byle tdi jest szybsze. dosc powiedziec ze do 100 to jakies niecale 6s a do 160 juz 16 a wiec 100-160 to jakies 10s. to nie jest fajne
![]() kazdy doladowane auto jest zazwyczaj duzo szybsze w gornych partiach predkosci. z drugiej strony turbo daje zawsze pewna zwloke w reakcji na gaz na torze i nagly przyrost momentu na wyjsciu z luku. mx-5 to fajna alternatywa i bym sie na niej skupil. popatrzyl na rynbek przez kolejne 5 miesiecy a na pewno na forum czy allegro pojawi sie jakas zakompresiona czy zaturbiona miatka w dobrych (do 25tys) pieniadzach. po co ladowac sie w koszta i samemu robic? bez sensu. -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 05 September 2012 Skąd: Warszawa ![]() |
(oferta promotor gotowa "pod kluczyk" z mocą ~300KM). Problem jest tylko taki, że nawet tak mocna MX-5 według nich rozpędza się do 100km/h w czasie około 5,4 sek. Wiadomo, że pierwsza setka to nie wszystko, Leciutkie auto jak MX5 majace 300 KM rozpedza sie do 100 w 5,4 sek? Duuuzo ciezszy WRX, majacy raptem 230 KM ma do setki 6,1 sekundy.... 286 KM ciezkie bydle e39 ma do setki 6-6,2 sekundy.... |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Rx8 przy 300hp robi 5.1-5.2s do 100, wiec ktos tu nie umie ruszac albo testowal na zimowce 185
![]() A co do kosztow to mysle,ze 10k na 300hp w mx5 to jest mega budzet, jesli ktos umie cos zrobic samemu. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Co do przyspieszeń, to właśnie też mi to nie pasowało, ale tutaj to wyczytałem:
LINK MX5 FORUM wydaje się, że to część info od Promotora... Co do robienia samemu, jak już pisałem, nie mam ani umiejętności, ani warunków, ani niczego innego, co do takich działań jest potrzebne ![]() -------------------- Pozdrawiem
Camil |
|
|
![]()
|
|
Co do przyspieszeń, to właśnie też mi to nie pasowało, ale tutaj to wyczytałem: LINK MX5 FORUM wydaje się, że to część info od Promotora... Co do robienia samemu, jak już pisałem, nie mam ani umiejętności, ani warunków, ani niczego innego, co do takich działań jest potrzebne ![]() To jest mx-5 NC. Sam samochod to 40k+ -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
To jest mx-5 NC. Sam samochod to 40k+ Zdecydowanie jest to MX-5 NC, tak jak pisalem, ta mi się wizualnie podoba, starsze już nie bardzo (nowsza też nie swoją drogą), natomiast ceny NC zaczynają się już w okolicach ~20k pln, a nie 40 ![]() -------------------- Pozdrawiem
Camil |
|
|
![]()
|
|
Za 20 to mozna kupic zadbane nb . Nc za 20k pln? Pewnie okazja od emeryta z niemiec. Popatrz na forach po ile sprzedaja zadbane sztuki.
-------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Uwierz mi, że można. Nawet na otomoto jest kilka egzemplarzy w cenie wyjściowej zbliżonej do kwoty o której piszę... niemniej nie to jest tematem wątku, więc nie udowadniajmy sobie kto ma rację i dlaczego
![]() -------------------- Pozdrawiem
Camil |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 23 October 2003 Skąd: Białystok ![]() |
Powodzenia z kupowaniem NC za 20kpln.
Tak samo niektórzy mówili mi po co płacę za swoją S2000 tyle, jak na złomallegro są po 35 tysi. -------------------- Renault Talisman Grandtour TCe200 EDC
Honda S2000 AP1 - płakałem jak sprzedawałem |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 24 January 2009 ![]() |
Plan na torową zabawke to smart roadster plus k20 czyli mid rwd 700kg 220hp. Troche wrozenie z fusow ale bede chcial zrobic 1.4x na poznaniu. Mam nadzieje, ze to nie marzenia tylko.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 March 2015 ![]() |
civiced6, nawet nie wiesz jak się prowadzi a już czasy kręcisz
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 24 January 2009 ![]() |
Nie krece, tylko będę chcial krecic. A juz roadster seryjny prowadzi się przyzwoicie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Co przy podwojeniu mu mocy wcale nie musi takie pozostac.
-------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 20 November 2012 ![]() |
Moze mg tf? Tylko czy da sie tam wsadzic cos zeby klepalo te 5s do 100.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 03 December 2006 ![]() |
Przez pozycje za kierownica i jego twardosc smarcik daje wrazenie dobrego prowadzenia. Niewiem moze egzemplarz ktorym mam okazje vzasem pojezdzic jest "zepsuty" ale to podskakiwanie jak pilka na nierownosciach jest irytujace a jeszcze jak w zakrecie sie trafi cos takiego to juz calkiem dziwaczne odczucia. Ale wiadomo krotki rozstaw osi to chyba tak musi byc.
Mazda MX-5 znacznie przyjemniejsza jest no i zniej nie musialem po pierwszej przejazdzce wysiadac "przez dach" jak w smarcie:p |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 07 July 2025 - 01:20 |