![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 30 August 2010 Skąd: Wawa ![]() |
60 to dużo, ale i 30 nierealne... teraz jest ładny i to z Wwy za 50... pomyślę.
Co do Audi TT, to kojarzy mi się jakimś chełmem, krótko mówiąc nie podoba mi się ![]() -------------------- Pozdrawiem
Camil |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 11 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Tanszy pod SWAPa od Opla bedzie Pontiac. LS nawet siada bez wiekszego problemu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 10 May 2008 Skąd: inąd ![]() |
Padła propozycja Fiata X1/9 i z własnych doświadczeń sugeruję ją odrzucić
![]() No, chyba że jesteś mechanikiem, masz zaplecze, dużo czasu, pieniędzy i cierpliwości. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
W ogole jakikolwiek klasyk w tych zalozeniach jest bez sensu. Doprowadzic go do wlasciwego stanu, przygotowac na wieksze moce itp. to bardzo drogie i czasochlonne zabawy.
-------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 18 May 2014 ![]() |
jakby co to kolega własnie na sprzedaż zetkę wystawił, bo przesiada się do giulietty QV.
możesz spróbować: http://olx.pl/oferta/nissan-350z-torun-CID5-IDdYCx5.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 11 June 2006 Skąd: LU ![]() |
Opel Speedster nawet z 2.2 ekokiblem to bardzo szybki pojazd. Po co Ci więcej? Seryjne auto bez żadnych swapów, które robi 100km/h w 6s. W życiu nie wziąłbym Smarta zamiast Speedstera, poroniony pomysł. Szukaj czegoś uderzonego z D/CH/FR, chyba że nie boisz się przekładki. Czasami pojawiają się porobione Elise lub Ople po przekładce w dobrych pieniądzach.
|
|
|
![]()
|
|
W ogole jakikolwiek klasyk w tych zalozeniach jest bez sensu. Doprowadzic go do wlasciwego stanu, przygotowac na wieksze moce itp. to bardzo drogie i czasochlonne zabawy. Przy zalozeniu jakiejkolwiek uzytecznosci codziennej nic oprocz MX5 ew. MX5 + T, MR2 Spider lub Boxstera (byle nie 2,5), TT, 350Z nie ma sensu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 08 July 2012 Skąd: Mordor (W-ch) / Opole ![]() |
http://www.engineswapdepot.com/?p=8903
http://www.c2club.co.uk/showthread.php?151...with-VTR-ENGINE Jak ktoś wkłada silnik od moto, to przydał by się reverse kit http://www.eliteracingtransmissions.com/pr...torbike-engine/ -------------------- Viki`B powered by y/z16xe (ruda tańczy jak szalona :D )
|
|
|
![]()
|
|
Tanszy pod SWAPa od Opla bedzie Pontiac. LS nawet siada bez wiekszego problemu. Yyyy, ale czemu miałbym robić SWAPa w Oplu, pogubiłem się ![]() CYTAT W ogole jakikolwiek klasyk w tych zalozeniach jest bez sensu. Doprowadzic go do wlasciwego stanu, przygotowac na wieksze moce itp. to bardzo drogie i czasochlonne zabawy. Zdecydowanie się zgadzam, o tym zupełnie nie myślałem. CYTAT jakby co to kolega własnie na sprzedaż zetkę wystawił, bo przesiada się do giulietty QV. Zetka tylko otwarta wchodzi w grę ![]() CYTAT Opel Speedster nawet z 2.2 ekokiblem to bardzo szybki pojazd. Po co Ci więcej? Seryjne auto bez żadnych swapów, które robi 100km/h w 6s. W życiu nie wziąłbym Smarta zamiast Speedstera, poroniony pomysł. Szukaj czegoś uderzonego z D/CH/FR, chyba że nie boisz się przekładki. Czasami pojawiają się porobione Elise lub Ople po przekładce w dobrych pieniądzach. Tu zdecydowanie będę się rozglądał, ale podaż jest niestety znikoma... poza tym tutaj przy sprowadzaniu jest minus w postaci silnika powyżej 2 litrów co dodaje kilka tys. pln samej akcyzy ![]() CYTAT No to jest właśnie coś takiego o czym myślałem na początku... napisałem do gościa, zobaczymy czy odpowie ![]() Oglądałem dziś Opla GT w Waw i całkiem fajne autko... to do czego można się przyczepić to jakość materiałów we wnętrzu, plastiki po prostu fatalne, nie ma co ![]() ![]() ![]() -------------------- Pozdrawiem
Camil |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Tu zdecydowanie będę się rozglądał, ale podaż jest niestety znikoma... poza tym tutaj przy sprowadzaniu jest minus w postaci silnika powyżej 2 litrów co dodaje kilka tys. pln samej akcyzy ![]() Co nie powinno byc wielkim problemem, bo celnik sprawdzi ewentualna akcyze wg tabelki. A speedster to jedno z tych aut, ktore sa duzo mniej warte wg tabelek niz na rynku. No chyba zebys tak naprawde solidnie zanizyl ![]() -------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
Pontiac Solstice wystepowal m.in ze slabszym silnikiem 2,4 - sorry, zawiesilem sie na tym ciekawszym silniku z tytulu tematu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 25 December 2004 Skąd: Łódź ![]() |
http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopi...=29&t=19387 to ja tak konkretem. I 10 k na dalsze mody zostaje.
-------------------- RX-7 FD3s // Viper // Soarer // JZS147 // 325i // 523i // 323 BG 2,5V6 // Kadett C QP
|
|
|
![]()
|
|
http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopi...=29&t=19387 to ja tak konkretem. I 10 k na dalsze mody zostaje. Już zarezerwowana z tego co widzę... poza tym przyznać muszę, że MX-5 jakoś wyjątkowo kobieco mi się kojarzy i o ile zwykle nie dzielę tak aut, to w tym przypadku jakoś tak mam... fakt faktem ta z posta ładnie wygląda na foto, ale jednak nie mój typ... żałuję, bo GT, którego oglądałem już się sprzedał, a była to naprawdę fajna sztuka... no nic, będę szukał dalej na spokojnie, póki co mam czym jeździć, więc stresu nie mam ![]() A co do sprowadzania Speedstera, to niestety nawet od załóżmy 20k akcyza to prawie 4k, więc niestety odczuwalna kwota (jakby nie było prawie 19% ceny, nawet tabelkowej:( )... chyba, że by się udało znaleźć 2.0 Turbo, ale to już musiałby cud się zdarzyć pewnie ![]() ![]() -------------------- Pozdrawiem
Camil |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2003 ![]() |
http://otomoto.pl/oferta/opel-speedster-ID6yfqh3.html jakiś miesiąc temu był jeszcze za 38000zł -cóż wiosna idzie
![]() -------------------- _http://forum.mr2cp.pl/index.php
|
|
|
![]()
|
|
http://otomoto.pl/oferta/opel-speedster-ID6yfqh3.html jakiś miesiąc temu był jeszcze za 38000zł -cóż wiosna idzie ![]() dobrze wiedzieć... w razie czego ![]() -------------------- Pozdrawiem
Camil |
|
|
![]()
|
|
Odkopuję temat, ponieważ wpadł mi nowy pomysł do głowy, a nawet dwa...
1. Z tego co widzę, za ~25k pln można już kupić Mazdę MX-5 NC, czyli już tą, która mi się podoba. I teraz pytanie, jeździłem chwilę taką prawie nówką sztuką i jednak mimo całego tego zachwalania MX-5, jej filozofii itp., nie zaznałem jakiejś mega ekscytacji, najzwyczajniej w świecie była za słaba i za wolna. Niemniej, gdyby tak jak ktoś z Was już proponował wstawić do niej turbo, to myślę, że dawało by to radę ![]() 2. Toyota Supra... MK4 mi się bardzo podoba, ale ich dostępność w wersji EU Targa jest prawie zerowa, a jeśli nawet, to koszty będą zabójcze podejrzewam, więc odpada... ale pomyślałem jeszcze o MK3. Znów, za 20-25k widzę, że można coś kupić, co wyjściowo powinno mieć już fajne osiągi, a dodatkowo w sieci widziałem, że potencjał tych silników jest ogromny. Oczywiście, kosmiczne 700KM to nie mój target, ale myślę, że gdyby było ich 300-350, to zapewniało by już naprawdę niezłe sprinty... tylko nie ukrywam, że tutaj boję się tematu klasyka i kosztów z tym związanych... czyli auto 25 letnie, mimo, że jest to Supra, będzie pewnie generować koszty bez porównania większe niż chociażby taka uturbiona MX-5 czy chociażby podobnych gabarytów/masy/mocy kilkuletni 350Z? 3. Ewentualnie jak to w ogóle jest z instalowaniem turbiny/kompresora w samochodach, w których ich nie było? Mam tu na myśli czy to Mx-5, czy 350Z, czy BMW Z4 powiedzmy? W sensie, czy są jakieś "widełki" cenowe, które można zakładać, jeśli chodzi o koszty, jeśli tak to jakie? Z góry dzięki za cierpliwość i ewentualne podpowiedzi! ![]() -------------------- Pozdrawiem
Camil |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 08 April 2015 ![]() |
z 15k licz jak chcesz uturbic takie mx5 w miare bez drutowania
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 19 November 2005 Skąd: Szczecin ![]() |
W poniedziałek kolega kupił smarta roadstera dużo poniżej tego tego co średnio kosztują na rynku. Ze swapem i innymi modami ma się zmieścić sporo poniżej zakładanego budżetu z pierwszego posta. Jak to wyjdzie w praktyce to zobaczymy. Ale patrząc na inne projekty pomysłodawcy będzie to na pewno bardzo szybka zabawka
![]() -------------------- Uzależniony od motoryzacji, techniki i rajdów :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 03 December 2006 Skąd: łódzkie ![]() |
heheheh Honde S2000 miałeś ale oddałeś (co ty wypożyczasz auta czy je kupujesz?) póżniej jak piszesz żałowałeś inne auta oglądałeś nie kupiłeś bo coś tam też żałowałeś ja się pytam WTF ? moja kobieta jak kupuje kiecke jest bardziej zdecydowana chyba, że właściciele Alf tak mają
![]() |
|
|
![]()
|
|
z 15k licz jak chcesz uturbic takie mx5 w miare bez drutowania no to była by to akceptowalna kwota, pod warunkiem wymiernych efektów... no nic, w tej sprawie napiszę na jakimś forum mazdy, wydaje mi się, że mx-5 turbo to nie jest jakiś super egzotyczny temat... mam nadzieję przynajmniej ![]() W poniedziałek kolega kupił smarta roadstera dużo poniżej tego tego co średnio kosztują na rynku. Ze swapem i innymi modami ma się zmieścić sporo poniżej zakładanego budżetu z pierwszego posta. Jak to wyjdzie w praktyce to zobaczymy. Ale patrząc na inne projekty pomysłodawcy będzie to na pewno bardzo szybka zabawka ![]() o widzisz, to już brzmi sensownie ![]() ![]() heheheh Honde S2000 miałeś ale oddałeś (co ty wypożyczasz auta czy je kupujesz?) później jak piszesz żałowałeś inne auta oglądałeś nie kupiłeś bo coś tam też żałowałeś ja się pytam WTF ? moja kobieta jak kupuje kiecke jest bardziej zdecydowana chyba, że właściciele Alf tak mają ![]() wydaje mi się, że nie zależy to od auta jakim ktoś jeździ... ![]() -------------------- Pozdrawiem
Camil |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 07 July 2025 - 01:20 |