![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 03 February 2006 ![]() |
Mimo wszystko, 2 przejazdy zapoznawcze na tak zamotanej trasie mi by nie wystarczyły
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 09 August 2007 Skąd: Bukowno ![]() |
z tego co widzę trasa jest dość logiczna - śledzisz białe stosy opon które wyznaczają zakręty. Coś jak w slalomie gigancie na nartach
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Automotive Photography by yez - FB/@fotoyez
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
dwa przejazdy to sa dobre by zapamietac pierwsze piec lukow. tu by potrzeba z 50 przejazdow by zapamietac dalsza czesc ustawienia.
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 05 May 2007 Skąd: Gdańsk ![]() |
Dobre auto i jeszcze lepsze ogarnianie go. Gratuluje wyników!
Od siebie mogę dodać, że też bym chyba nie dał rady tego zapamiętać. Nawigacja zajmowała by mi więcej uwagi niż jazda ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
Przede wszystkim szacun za jazdę i samochód. Znam Bednary od wielu lat, startowałem tam na imprezach zanim powstał ODTJ. Bywam pooglądać i parę razy Cię widziałem. Onboard robi wrażenia ale....
Mam wrażenie że do wolnych partii hamujesz za późno, co za tym idzie, za późno redukujesz i równocześnie skręcasz, pojawia się podsterowność, niskie obroty. Bronisz się w takich zakrętach, nie je atakujesz. Korzystasz z inercji, i to się chwali, ale spróbuj kapkę wcześniej uszykować się, szczególnie do partii za górką, trójkąta zebry i kartingu, a wyjdziesz szybciej, w gazie. Motorosport to rozpędzanie. Fajnie że mało nadsterowności. Edit: Za mała kierownica ![]() -------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
ja bym nic nie zmienial w stylu jazdy skoro zajmujesz pierwsze miejsca. jedziesz skutecznie a to jest najwazniejsze. niech inni co maja strate do ciebie sie szkola. ty nie musisz
![]() -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 18 January 2008 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
-------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 14 September 2015 Skąd: Łódź ![]() |
Cześć,
trasa dla osób nie znających obiektu wygląda na bardzo trudną do zapamiętania. Z mojego doświadczenia wynika jednak, że warto pojechać pierwszy raz, poznać i zrozumieć obiekt i rozmieszczenie różnych partii, a opinia się zmieni. Bardzo duża ilość zawodników jeździ samemu i nie myli trasy. Ja zazwyczaj poświęcam około 45 minut na onboard w celu zapamiętania sekwencji zakrętów i opracowania strategii jazdy. Dodatkowo dwa zapoznania i naprawdę znamy trasę ![]() Dziękuje za miłe słowa natomiast przede mną dużo pracy- mam nadzieję, że w przyszłości moja jazda będzie wyglądała lepiej przez co też będzie szybsza i bardziej powtarzalna. Lagadula, bardzo mi miło, że zerknąłeś na mój przejazd i dziękuje za uwagi. To zaszczyt usłyszeć kilka wskazówek od osoby, która miała okazję jeździć z najlepszymi kierowcami świata. Myślę, że wiem o co Ci chodzi i oczywiście zgadzam się. Będę pracował nad wprowadzeniem uwag w życie przy najbliższej okazji. Zapraszam do obejrzenia mojego najszybszego przejazdu z SuperOESu Tor Kielce 19.03.2016. Jest to trzeci najszybszy czas zawodów na dość lichych oponach https://www.youtube.com/watch?v=mPk5g1XzrNc Pozdrawiam serdecznie, MikoMarczyk www.facebook.com/mikomarczykmotorsport |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 03 October 2012 Skąd: Warszawa ![]() |
Na jakim ciśnieniu opon jechałeś na ostatnim Super Oes?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 10 January 2011 ![]() |
świetna jazda, dobrze ogarniasz! na Bednarach nie byłem ale nagranie z Kielc robi wrażenie, auto ma spory potencjał !
-------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
![]()
|
|
Sebastien,
jeżeli chodzi o Kielce to różnie- w trakcie imprezy zdarza mi się zmieniać. Natomiast w Yokohamach na których jeżdżę ciśnienie nigdy nie przekracza 2.0-2.1 i zawsze jest powyżej 1.1-1.2. Ostatnio wydaje mi się, że oscylowałem między 1.4 a 1.8. Ciekawe porównanie auta FWD vs RWD vs AWD z ostatniego SuperOESu. https://www.youtube.com/watch?v=XHKIcmTbEK8 Pozdrawiam Miko |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 29 January 2010 Skąd: Poznań ![]() |
Miko jeździsz na ciśnieniu 1.1-1.2?!
|
|
|
![]()
|
|
I tak się zdażało w bardzo zimne dni
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 26 December 2012 ![]() |
Tez by mial problem zapamietac trase, ile sie czeka miedzy przejazdami?
-------------------- Był Peugeot 106 S16 Turbo - Tor Poznań 1.53:5
Jest BMW e36 Compact m54b25 + GTX3076 + 8hp50 by TajnyGarazBobra |
|
|
![]()
|
|
Cześć,
wczoraj wziąłem udział w SuperOESie na Torze Poznań. Był to mój drugi start w tej imprezie. Udało się szczęśliwie zająć: 1 miejsce w klasyfikacji generalnej na 95 startujących 1 miejsce w klasie V z przewagą 55 sekund nad drugim zawodnikiem Zapraszam do onboardu- drugi najszybszy przejazd zawodów 2:52,10 https://www.youtube.com/watch?v=tUCLcegEDAE Pozdrawiam Miko www.facebook.com/mikomarczykmotorsport |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Masz troche doswiadczen z ustawianiem geometri w tym samochodzie? Jesli to nie tajemnica, to na jakiej zbieznosci z tylu jezdzisz? ja sie zastanawiam, jak duzo mozna dac zbieznego tylu, zeby jeszcze poprawiac wyjscie z zakretu, a nie tracic za duzo na prostych. -0.5 stopnia calkowitej zbieznosci ma sens?
w 2:23 przydaloby sie heel-and-toe ![]() -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 08 August 2010 Skąd: Busko Zdrój ![]() |
Miko co się stało że teraz ujeżdżasz civica type R?;>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 28 November 2008 ![]() |
Miko co się stało że teraz ujeżdżasz civica type R?;> Civic był do rajdu ![]() A dzisiaj znowu M3 na Bednarach ujeżdżane - w klasie 1 w 4 przejazdach... ![]() -------------------- Nie ma takiego okrucieństwa, do którego nie posunie się rząd, kiedy braknie mu pieniędzy
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 20 September 2010 ![]() |
hej, mam pytanie, co się dzieje na tym filmie w 0:50 i dlaczego?
https://youtu.be/eaiwoVeIwnM?t=50 opona na chwilę puszcza i potem łapie czy amor dobija? czy może szpera się spina i dlatego tak? ![]() btw. oczywiście świetna jazda ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 15:45 |