Shoutbox 0 nowych PW 

34 Stron V  « < 11 12 13 14 15 > »   
Reply to this topicStart new topic
Winni
post Wed, 03 Feb 2016 - 23:11
Post #241

Super User

Flansza kolektora była pod złym kątem, turbo obijało sie o blok, teraz jest przespawane i pasuje jak ulał smile.gif

Widok od dołu :

Jutro przewody i downpipe smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 03 Feb 2016 - 23:11
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Winni
post Fri, 05 Feb 2016 - 16:11
Post #242

Super User

Woda poprowadzona już do turbo, Intercooler już przyszedł, jest dosłownie monstrum, jutro zrobię fotkę biggrin.gif

Downpipe wyspawany:

Dzisiaj zaczynają się prace nad montażem intercoolera + orurowania oraz dolotu, jutro może będzie już
coś widać smile.gif

+Quote Post
Winni
post Sat, 06 Feb 2016 - 04:02
Post #243

Super User

Fotka z późnego wieczora :

Wstępny projekt orurowania dolotu oraz orurowania intercoolera gotowy smile.gif

+Quote Post
gość_gucior_*
post Sat, 06 Feb 2016 - 06:51
Post #244

Nie wolales przerzucic aku do tylu i wyprowadzic na front dolotu?

Z ciekawosci bo zawsze mnie to zastanawialo - po co te frotki wyznawcy hąd zakladaja na zbiorniczki? To spelnia jakas funkcje poza dziwna wizualna? Bo karbonony palak do klapy to wiadomo, ze redukcja masy wink.gif

+Quote Post
Tarantula
post Sat, 06 Feb 2016 - 08:28
Post #245

Frequent User

Na zime sie zaklada zeby plynowi zimno nie bylo

--------------------
:)

+Quote Post
Winni
post Sat, 06 Feb 2016 - 09:05
Post #246

Super User

Dooookładnie, żeby płyn nie zamarzł biggrin.gif

A tak na serio, to poza niesamowitym efektem wizualnym ma to w teorii zapobiedz wylaniu się płynu w przypadku jego zagotowania. Nie tylko Hondziarze to zakładają smile.gif Do Mitsu też napewno są tongue.gif

Siłowników Civic wogóle nie miał, a że chciałem siłowniki i akurat były z carbonem to czemu nie wink.gif

Zastanawialiśmy się nad przerzuceniem aku do tyłu, jednak tylko jako ostateczność jeśli nie dało by się w miarę sensownie poprowadzić orurowania. Przy tak małym doładowaniu i tak dużym IC (630x300x76mm) temperatura w dolocie będzie wystarczająco niska smile.gif

+Quote Post
peter22
post Sat, 06 Feb 2016 - 10:38
Post #247

Frequent User

widać że chłopaki się nie opierdzielają z robotą każdego dnia widać jak posuwają się prace . I tacy spece mi się podobają a nie wstawiasz auto i zamiast robić twoje to zajmują się w tym czasie jeszcze innymi 5 - cioma projektami

+Quote Post
MisioLBN
post Sat, 06 Feb 2016 - 11:15
Post #248

Forum Homee

CYTAT(peter22 @ Sat, 06 Feb 2016 - 10:38) *
widać że chłopaki się nie opierdzielają z robotą każdego dnia widać jak posuwają się prace . I tacy spece mi się podobają a nie wstawiasz auto i zamiast robić twoje to zajmują się w tym czasie jeszcze innymi 5 - cioma projektami

Potwierdzam. Projekt stoi 3 dni ? A ile już zrobione. Nic mnie tak nie denerwuje jak stojący samochód na placu i czekający nie wiadomo na co. Umawiasz się na konkretną godiznę i datę to wymagam żeby samochód od razu wjechał na warsztat i coś się ma dziać a nie umówiony żeby sobie postał...

+Quote Post
Jedenasty
post Sat, 06 Feb 2016 - 11:21
Post #249

Forum Clubber

@peter22 i MisioLBN - popracujcie w warsztacie dłużej to może zrozumiecie czemu często wozy stoją na placu a nie są cały czas robione

pzdr

--------------------
American Muscle.

Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1

+Quote Post
MisioLBN
post Sat, 06 Feb 2016 - 12:04
Post #250

Forum Homee

Jedenasty chyba nie zrozumiałeś 1 rzeczy tongue.gif Np jak ja coś przy swoim samochodize chce zrobić to z racji że to DD to tak to organizuje żeby uwinąć się w mozliwie najkrotszym czasie. Czyli najpierw przemyślam sprawę co mi będzie potrzebne i kompletuje cześci. Wiadomo nie wszystko się da. Potem planuje dzień żeby w razie co samochód mogł postać rozebrany bo nie będzie potrzebny. No i jak zaplanuje na piątek rano to w piątek rano się za niego biore a nie kurde odstawiam samochód po wcześniejszym umówieniu się na godzinę i datę i zawsze informuję że jeżeli samochód ma stać na placu to proszę się umówić ze mną na za tydzień a ja sobie bd nim jeździł zamiast ma stać... Nie rozumiem tej praktyki umawiania się żeby postawić samochód na placu. Po to się umawiamy na dokładny termin żeby samochód wjechał i zaczął się robić.

+Quote Post
bina
post Sat, 06 Feb 2016 - 14:05
Post #251

Frequent User

też bym aku do tyłu dał i w to miejsce umieścił stożek. Ten filtr stożkowy ma pod sobą łapacz zimnego powietrza, bo jeśli to jak jest rozwiązane zasysanie potrzebnego mu powietrza ?

+Quote Post
pinin
post Sat, 06 Feb 2016 - 14:15
Post #252

Forum Clubber

CYTAT(MisioLBN @ Sat, 06 Feb 2016 - 12:04) *
...Wiadomo nie wszystko się da...
...Nie rozumiem tej praktyki umawiania się żeby postawić samochód na placu. Po to się umawiamy na dokładny termin żeby samochód wjechał i zaczął się robić.

No i pięknie sobie odpowiedziałeś. Czasem jest tak, że czekasz na części/akcept klienta/aż zastygnie silikon czy cokolwiek innego. Wtedy wypychasz auto i robisz inne. Nikt mechanikowi nie zapłaci za czas przestoju, a kolejny klient już czeka, bo się z nim umówiłeś. Serio to trudno ogarnąć?

--------------------
| Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento

www.facebook.com/dragracingsafety

+Quote Post
Winni
post Sat, 06 Feb 2016 - 14:16
Post #253

Super User

Zgadzam się z peterem22 i MisioLBN na 1000%.

Termin u Grześka trzeba ustalać minimum 6 miesięcy wcześniej, specjalnie się upewniłem że mój samochód będzie jedynym projektem który bedą robić, nie dorywczo ale cały czas z pełnym zaangażowaniem.

Wiadomo, jak jest jakiś grubszy przestój bo nie ma części nic nie przeszkadza w dłubaniu innych aut, dlatego też trzeba wszystko jak najlepiej rozplanować a nie zamawiać części zza oceanu jak auto już stoi pod garażem. Ale fakt, czasami nie da rady inaczej jak coś wyskoczy podczas grzebania.

Często jednak nie jest problemem brak części (ale chętnie stosowane jako wymówka) ale po prostu przez pazerność zbyt duża ilość projektów w stosunku do ilości personelu, nie może się w tych najczęściej krótkich terminach które są podawane (żeby nie odstraszyć klienta) udać.

Back to topic:

Tutaj lepsza fotka orurowania, narazie jak widać tylko delikatnie złapane punktowo:

Miejsce jest, nic nigdzie nie dotyka, na fotkach wygląda na mniej miejsca niż w rzeczywistości smile.gif

CYTAT(bina @ Sat, 06 Feb 2016 - 14:05) *
też bym aku do tyłu dał i w to miejsce umieścił stożek. Ten filtr stożkowy ma pod sobą łapacz zimnego powietrza, bo jeśli to jak jest rozwiązane zasysanie potrzebnego mu powietrza ?

Filtr będzie dostawał zimne powietrze.

Tak wygląda Intercooler:

Ta przednia belka która była za zderzakiem została wywalona, zamiast niej będzie stalowy stelaż wyspawany pod Intercooler.

A tutaj drugi kawałek downpipe z katalizatorem :

Grzesiek spróbuje się do wieczora z większością najważniejszych prac wyrobić, może będzie wtedy już pierwsze odpalenie biggrin.gif

+Quote Post
MisioLBN
post Sat, 06 Feb 2016 - 16:02
Post #254

Forum Homee

CYTAT(pinin @ Sat, 06 Feb 2016 - 14:15) *
No i pięknie sobie odpowiedziałeś. Czasem jest tak, że czekasz na części/akcept klienta/aż zastygnie silikon czy cokolwiek innego. Wtedy wypychasz auto i robisz inne. Nikt mechanikowi nie zapłaci za czas przestoju, a kolejny klient już czeka, bo się z nim umówiłeś. Serio to trudno ogarnąć?

To po kiego się ze mną taki umawia na daną godzinę żeby samochód stanął na placu bo się jeszcze inne robią. Już 1x mój samochód przestał 5 tygodni nie ruszony. Jakoś z aktualnym mechanikiem mogę się umówić na dany dzień i godzinę i mieć pewność że zacznie go robić. Jeżeli wie że samochód tylko by stal to mówi przyjedź jutro bo jeszcze mi inne samochody nie zjechały.

Podejście przy tym projekcie mi się mega podoba. Samochód wstawiony i momentalnie pojawiają się fotki z prac i to naprawdę spore postępy.

+Quote Post
m6nj
post Sat, 06 Feb 2016 - 22:19
Post #255

Super User

U kogo jest ta robota?

+Quote Post
Winni
post Sat, 06 Feb 2016 - 23:16
Post #256

Super User

U Grześka z GTPerformance :

http://www.gtperformance.pl

https://facebook.com/GTPerformance-120261501491044/

Downpipe w całości :

Intercooler, na zdjęciu wygląda jakoś krzywo, jest na 100% prosto smile.gif

Spływ wspawany w miskę :

Kocyk, przewód będzie z oplotu + stali :

+Quote Post
tomiw
post Sun, 07 Feb 2016 - 09:26
Post #257

Super User

Chyba podjadę do Grześka obejrzeć biggrin.gif

+Quote Post
peter250
post Sun, 07 Feb 2016 - 09:46
Post #258

Frequent User

Dobrze, że w końcu zdecydowałeś się na fmic obustronny bo ten jednostronny jest porażką, nawet po powiększeniu tanków jest niewiele lepiej.
Trzymam kciuki za projekt, bardzo sprawnie się to posuwa do przodu.

--------------------
XSARA VTS 2.0 165KM -->TDI (engineering in progress)

+Quote Post
Winni
post Sun, 07 Feb 2016 - 19:54
Post #259

Super User

Niom, nie myślałem że taki duży wejdzie smile.gif

Dzisiaj Grzesiek i Wojtek mieli zasłużony dzień wolny, jutro od rana działają dalej, koło 10tej będę na miejscu zobaczyć efekty prac na żywo wink.gif

+Quote Post
Winni
post Mon, 08 Feb 2016 - 12:51
Post #260

Super User

Parę fotek jak siedzi ICek:

+Quote Post

34 Stron V  « < 11 12 13 14 15 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Sunday, 20 July 2025 - 08:21