![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 23 June 2015 ![]() |
Dlatego zastanawiam się czy wogóle uda mi się założyć na termostat ten zakuty przewód...
Opcja z chłodnicą RX8 ciekawa, zrobię najpierw przymiarkę Mocala i zobaczymy co dalej. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
pare lat temu znajomy mi pokazywal u siebie zestaw chlodnica plus przewody ( garbus jakos tam wysilony), kilka lat jezdzil, upalal i nigdy nie mial problemu ze spadajacym wezem ani wyciekami. malo tego - mowil ze mial duzy problem by po dluzszym czasie zdjac waz z rurki. Wydaje mi sie ze polaczenia na opaskach sa niepotrzebnie demonizowane. Wszystko zalezy od opaski. Kiedys dla testu , po spawaniu przewodow klimy, skrecilem gume na opaske. Po nabiciu azotem kilka barow okazalo sie,ze spaw przepuszcza, a spod opaski nic. Ale to nie opaska z castoramy ,tylko porzadna , ktora mozna dokrecic na chama grzechotka 1/4". jak do tego rurka ma jeszcze ladny prog, to nawet jak taki waz mialby sie zsuwac, to sam sie doszczelni. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 20 July 2005 Skąd: Złotów ![]() |
Każdy robi jak lubi, ja osobiście nigdy bym nie dał przewodów olejowych na opaskę....
-------------------- Repliki
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 June 2010 ![]() |
Bo stać go na wyrzucanie pieniędzy w błoto. Nie tylko Ty addam24 ale i reszta - kiedy to zrozumiecie? Jego kasa jego sprawa. Przepraszam za OT. Tepaku ale idac twoim prymitywnym tokiem rozumowania,to zadna krytyka nie mialaby sensu.Bo zawsze mozna odpowiedziec"Bo stać go na wyrzucanie pieniędzy w błoto." |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Tepaku ale idac twoim prymitywnym tokiem rozumowania,to zadna krytyka nie mialaby sensu.Bo zawsze mozna odpowiedziec"Bo stać go na wyrzucanie pieniędzy w błoto." no nie masz racji, tylko nie zauważasz delikatnych różnic jeśli chodzi o krytykę i fakt tego, że kogoś stać na wyrzucanie pieniędzy w błoto. zastanów się trochę bardziej to się zrozumiesz, chyba że ktoś inny to wytłumaczy - ja nie potrafię. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 30 October 2010 ![]() |
Czy mógł by ktoś podesłać nr części tego termostatu od Mazdy lub jakieś namiary na niego, sam szukam czegoś takiego.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 June 2010 ![]() |
no nie masz racji, tylko nie zauważasz delikatnych różnic jeśli chodzi o krytykę i fakt tego, że kogoś stać na wyrzucanie pieniędzy w błoto. zastanów się trochę bardziej to się zrozumiesz, chyba że ktoś inny to wytłumaczy - ja nie potrafię. Juz chyba zrozumialem.Chodzi o to,ze biale trzeba nazywac biale.A jak jest czarne to tez trzeba nazywac biale. |
|
|
![]()
|
|
Czy mógł by ktoś podesłać nr części tego termostatu od Mazdy lub jakieś namiary na niego, sam szukam czegoś takiego. Niestety nie mam, jak wpiszesz na allegro "Mazda RX8 chlodnica oleju" odrazu wyskakuja. Sa dwie wersje, jedna prawa i jedna lewa bo RX mial je z obydwu stron. Kupilem jedna za smieszne pieniadze, zobaczymy w jakim stanie bedzie. Czym najlepiej taka uzywana chlodnice przeczyscic wewnatrz/wyplukac? |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 09 September 2011 Skąd: Gdańsk ![]() |
Lewy N3H114700C albo N3H114700D
Prawy N3H614700C albo N3H614700D |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 30 October 2010 ![]() |
Dzięki Panowie
|
|
|
![]()
|
|
Dzisiaj przyszedł BBK:
![]() ![]() Na żywo naprawdę robią wrażenie, myślałem że będą trochę mniejsze ![]() Montaż już jutro ![]() Chłodnica z RX8 przyszła, bardzo fajna. Jedynie te żeberka są mocno pogięte od kamyków, ale to miękkie że chej więc nic dziwnego, pensetą dają się spokojnie wyprostować. Ponawiam pytanie : czym taka używaną chłodnicę przepłukać? |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 03 August 2011 Skąd: Szczecin ![]() |
Ja czyscilem odtluszczaczem do hamulcow i sprezarka. Ale pewnie benzyna ekstakcyjna czy inny odtluszczacz tez da rade.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 05 May 2009 Skąd: Nowa Huta ![]() |
Mógłbyś podać wymiary tej chłodnicy z rexa, wysxszerxgrubosc ?
Wyczysc ją musowo, jeśli była wytargana z zajechanego wankla to będą w niej opiłki metalu. Dimer lub tenzi truck o dużym stężeniu. Dobrze wypłuka, pózniej przepłukać ropą i będzie ok. -------------------- BMW...freude am fahren...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
Nie znam się na Hondzie, ale mi się podoba podejście i zadbany wóz.
-------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 08 October 2007 ![]() |
Ja bym w życiu nie założył chłodnicy używanej z RX8 - zwłaszcza, że większość używek pochodzi z aut po awarii silnika. Więc jak ktoś lubi sobie ładować panewkowy syf w zdrowy silnik to śmiało
![]() -------------------- Almera N16 SR20VE-T
|
|
|
![]()
|
|
Onyx
Prędzej apexowy syf;) Porządne czyszczenie dimerem czy innym specyfikiem pod cisnieniem będzie ok. -------------------- BMW...freude am fahren...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 08 October 2007 ![]() |
A to już obranego wału z Wankla nie widziałeś?
![]() ![]() To mimo wszystko trochę jak z piaskowanymi pokrywami zaworowymi. Mimo mycia, płukania i całej tej zabawy towarzyszącej zawsze coś tam zostaje w kanałach odm i potrafi się ujawnić w odległym czasie. Ja po prostu bym nie ryzykował i nie tutaj szukał oszczędności. Sama chłodnica bardzo fajna, pod warunkiem że jest nowa. -------------------- Almera N16 SR20VE-T
|
|
|
![]()
|
|
Hehe nie widziałem własnie
![]() -------------------- BMW...freude am fahren...
|
|
|
![]()
|
|
No to ładnie, to jest właśnie jak słucha się kogoś innego, każdy mówi coś innego
![]() Zobaczę przy płukaniu co za syf z tego wyjdzie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 27 June 2025 - 02:38 |