![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 09 December 2007 ![]() |
Ja mierzyłem u siebie w V8: 13.5 spadające do 12. Jeśli to polift przeszedłbym na katy i kolektory z M5, sondy nadal są 4, przepustowość lepsza, ceny zależnie jak trafisz, ale ogólnie spoko. Mój polift na fabrycznym sofcie schodzi na 12,7-12,8. -------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 12 November 2013 Skąd: ldz ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 06 May 2010 Skąd: Płońsk ![]() |
Nie spotkałem się z tym terminem jeszcze. Możesz wyjaśnić co oznacza Hard Limiter? -------------------- Lanos 1.6 Turbo
_https://www.youtube.com/user/vakiros/videos |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 21 September 2011 ![]() |
Vakir, pewnie chodzi o mocną, strzelającą odcinkę jak mniemam, że jest inna niż seryjna w tym silniku
![]() |
|
|
![]()
|
|
Coś Ci tej mocy brakuje sporo do serii w tej 5er. -------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 February 2009 Skąd: Pomorze ![]() |
Musisz mi zapodać ten sposób liczenia mocy z filmiku, zaoszczędzi się na hamowni
![]() b44 powinien odcinać na 6500 jak każde normalne V8. |
|
|
![]()
|
|
Musisz mi zapodać ten sposób liczenia mocy z filmiku, zaoszczędzi się na hamowni ![]() b44 powinien odcinać na 6500 jak każde normalne V8. Po prostu jakoś średnio się dla mnie ten bolid odpycha i tyle ![]() -------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
hyhy , GrzesieK mistrz, w takim razie jak umiesz tak dobrze wysnuwać wnioski po filmiku, to obstaw wynik z hamowni, a ja Ci powiem jak bardzo się pomyliłeś
![]() |
|
|
![]()
|
|
hyhy , GrzesieK mistrz, w takim razie jak umiesz tak dobrze wysnuwać wnioski po filmiku, to obstaw wynik z hamowni, a ja Ci powiem jak bardzo się pomyliłeś ![]() Zakładam że to ta hamownia na której 750iL dmucha ponad 360KM ... na niej to nawet więcej niż seria możesz mieć ![]() Wracając do tematu wątku. Wróć do seryjnego ograniczenia rpm, ja wiem że -10pkt do respektu na dzielnicy ale łańcuch rozrządu i uśmiech Ci za to podziękuje ładnie. V8 ma dużą masę wirującą na wale, szarpanie rozrządem przez ścinanie paliwa to nie jest dobry pomysł. -------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
Taki limiter jak jest zostaje, odcina przy 5,8 więc ciężkiego życia mieć nie będzie, a ja nie z tych co stoją na "parkingowych spotach" i walą po odcięciu przez 5 minut bez przerwy. Auto przed modami miało +/- 6s do 100, co prawda stoperem, ale porównując do innych 540i (mierzonych w ten sam sposó
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 February 2009 Skąd: Pomorze ![]() |
Nie wiem jaka odcinke ma m62, ale m52 na Siemensie ma tragicznie długie przerwy, za to mniej szkodliwe dla silnika. Ile fabrycznie ma To V8?
|
|
|
gość_Młody-Bydgoszcz_* |
![]()
|
![]() |
Co daje ten hard limiter poza dźwiękiem?
|
|
|
![]()
|
|
m62 fabrycznie ma tzw. "soft limiter" czyli obroty stają tam ok 6,4 i po prostu motor dalej się nie kręci. Fakt m52 na siemensie odcina tragicznie. A co to daje poza dźwiękiem ? Właściwie nic, taki tylko bajer, który udało mi się zrobić ze znajomym, żaden to mod.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 20 July 2008 ![]() |
kolejny wątek-kabaret
jak chcesz kolego zmierzyć przyrost rzędu 14hp w tym silniku, to się mieści w granicach błędu pomiarowego wiekszosci hamowni. Pojedziesz na jedną bedzie 280, a druga pokaże 305 dobrze że podałeś adres tej co to w 750 ze zwieśniaczonym wydechem pokazala +40ps - juz wiemy gdzie nie jeździć. Czy to nie jest przypadkiem ten gustownie stuningowany egzemplarz ktory wisi obecnie allegro ? hajlajner co to byl plan na 2 kompresory ( ![]() ![]() wykres niedolanej serii na prawie 310km też dobry ![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 19 June 2010 Skąd: PL ![]() |
kolejny wątek-kabaret jak chcesz kolego zmierzyć przyrost rzędu 14hp w tym silniku, to się mieści w granicach błędu pomiarowego wiekszosci hamowni. Pojedziesz na jedną bedzie 280, a druga pokaże 305 dobrze że podałeś adres tej co to w 750 ze zwieśniaczonym wydechem pokazala +40ps - juz wiemy gdzie nie jeździć. Czy to nie jest przypadkiem ten gustownie stuningowany egzemplarz ktory wisi obecnie allegro ? hajlajner co to byl plan na 2 kompresory ( ![]() ![]() wykres niedolanej serii na prawie 310km też dobry ![]() To ble to fe to niedobre, zły dzień w szkole? -------------------- JZA80
|
|
|
![]()
|
|
Trzeźwe spojrzenie na rzeczywistość
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 14 July 2012 Skąd: Łódź ![]() |
Zakładam że to ta hamownia na której 750iL dmucha ponad 360KM ... na niej to nawet więcej niż seria możesz mieć ![]() fajnie że wypowiadasz się na temat hamowni o której nie masz najmniejszego pojęcia ![]() |
|
|
![]()
|
|
widać bmw nie wie z jaką mocą silniki konstruuje, polacy wiedzą to lepiej
jednym słowem POWERGATE |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 19 June 2010 Skąd: PL ![]() |
Niewiarygodne ale możliwe
![]() Ja chętnie zobaczę czasy z RL tej wyżej opisanej 540i ![]() -------------------- JZA80
|
|
|
![]()
|
|
kolejny wątek-kabaret jak chcesz kolego zmierzyć przyrost rzędu 14hp w tym silniku, to się mieści w granicach błędu pomiarowego wiekszosci hamowni. Pojedziesz na jedną bedzie 280, a druga pokaże 305 wykres niedolanej serii na prawie 310km też dobry ![]() Widzisz, nie dość że nie myślisz to jeszcze nie czytasz ze zrozumieniem. Tak szczerze powiedziawszy, w dupie mam kreski i wynik na hamowni, temat dotyczy tego, co w tym silniku jest wąskim gardłem i co można poprawić żeby usprawnić jego działanie i nie tylko forumowym teoretyzowaniem. Co do czasów RL , jak zrobię to chętnie wstawie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 05 July 2025 - 21:14 |