![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 June 2010 ![]() |
Witam,Zakupilem kpl sprzeglo z dwumasem sachs od sharan btb do swojego leona arl.Po samodzielnej wymianie okazalo sie,ze po chwili halasuje jak stary(wcisniecie sprzegla powoduje uciszenie).Bylo to dla mnie dziwne.Ale autem zrobilem okolo 100km i zauwazylem ze z uszczelniacza walu(ktory byl wczesniej wymieniany -zaczyna sie pocic).Wiec kolejne wyrzucenie skrzyni,nowy uszczelniacz i skladam. Po przykreceniu kola na wal zaczynam sprawdzac luzy.I tu szczeka zaczyna mi opadac..Na sprezynach byl chyba taki jak na starym padnietym.A luz poprzeczny mial chyba za 2mm.Wiekszy niz moj stary roz......Czy ktos sie spotkal z taka sytuacja?I jak odnosza sie do tego hurtownie motoryzacyjne?Wiem ze te dwumasy nie sa nowe,tylko podobno fabrycznie regenerowane.Pozdrawiam
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 28 December 2003 Skąd: Gliwice ![]() |
Reklamacja to droga przez mękę; w ocenie hurtowni prawie zawsze winny jest montaż a jak część nie była zakładana w warsztacie (na co jest papier) to już ogólnie wesoło będzie...
Życzę powodzenia. -------------------- WWW.CINSOFT.PL
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 07 December 2012 Skąd: wrocław ![]() |
Załatw sobie fakturę od zaprzyjaźnionego warsztatu za montaż bo inaczej na gwarancje małe szansę. Takie fuck up to nic szczególnego nie jednemu walnął "nowy" dwumas po paru tysiącach.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 June 2010 ![]() |
A jest sens wrzucac zwykle kolo do tej skrzyni?Slyszalem ze do 6speed tylko dwumas.I co teraz zrobic?Pomijajac nawet ta reklamacje?Kupic kolejnego sachs,czy luk?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 08 February 2012 ![]() |
Było!
http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=118496 http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=118496 Zamykam. Ostatni temat to świeżynka, więc śmiało podbijaj (tylko przeczytaj je najpierw). |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 04 March 2009 Skąd: Łuków ![]() |
Kup 1mas valeo obij kevlarem i zapomnij o temacie...
-------------------- Mk4 asz gtb2260vk
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 07 August 2025 - 19:58 |