![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
musicie pamiętać o jednej rzeczy, na sortowni gra sie paczkami w piłke nożną jak paczki za ciężkie to piłke wózkową. paczkami na palecie sie ciężko gra bo trzeba dużo ruchów żeby stała sie okrągła
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 10 December 2013 ![]() |
ile ten blok wazy ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 13 November 2010 Skąd: Łódź ![]() |
40kg jakies? Na kompie musiałbym zobsczyc, moze na bmwfans jest masa podana
-------------------- E46Turbo || M50TUB25 @ 1.25bar
https://www.facebook.com/E46Turbo |
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
Pusta aluminiowa czwórka z Hondy waży ponad 25kg, aluminiowy blok Dart do tego samego silnika 31kg, to ten raczej będzie duuuuużo cięższy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 12 May 2005 Skąd: Brachttal / Niemcy ![]() |
Żeliwne cztery cylindry do Fiata ważą jakies 45 kg.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 07 March 2013 ![]() |
W stanach mają taki termin "crate engine" czyli kompletny silnik wysyłany od producenta W SKRZYNI drewnianej i porządnie zabezpieczony w niej na czas transportu. Tam się takie cyrki nie dzieją a nawet jeśli to baaardzo rzadko. Sorry ale karton i troche styropianu to zbyt liche zabezpieczenie ciężkiego i kruchego żeliwnego bloku. Tym bardziej że pracownicy firm kurierskich często mają wyj***ne na to w jakim stanie paczka dotrze do klienta...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 09 December 2007 ![]() |
Mi DPD roztluklo paczke z kolektorem wydechowym i turbina TD05 ktore wysylalem koledze do UK - od razu po rozpakowaniu on w UK zglosil ze jest uszkodzona turbina, a ja to samo w PL. Roztlukli skurczybyki tak ze peklo zeliwo dookola jak trzyma seger muszle zimna. Reklamacja po bojach i konkretnym pismie z mojej strony do nich uznana ale ... nie do konca jakbym chcial ;/ Poniewaz wysylane przedmioty byly prywatna wlasnoscia musialem sporzadzic na dzien wysylki czesci zestawienie ich sredniej rynkowej wartosci, zdjecia stanu faktycznego przed wysylka i sposobu zapakowania (na szczescie posiadalem) - to bylo tak na odczepke na poczatku. liczyli ze tego nei posiadam, nie mniej mozna ich tez troche zbyc jesli o to poprosza - w regulaminie swiadczenia uslug jest zapis ze przewoznik przyjmujac przesylke do tranzytu oswiadcza ze jest zapakowana zgodni z ich standardem i moze byc bezpiecznie przeslana. Koniec koncow odszkodowanie otrzymalem ale nie do pelnej wartosci przedmiotu a do kwoty 1000pln - pomimo ze paczka standardowo jest ubezpieczona do kwoty 5000pln w DPD to jest to kwota/suma wartosci przedmiotow w paczce zakladajac ze nie sa wiecej warte jak 1000pln/szt - jesli cos jest wiecej warte nalezy dodatkowo wypelnic kwit, zadeklarowac wartosc dokladna kazdej rzeczy w paczce i doplacic dodatkowe ubezpieczenie - jest to pisane "malym druczkiem" na tablicy informacyjnej wiszacej gdzies na scianie w punkcie pobran paczek - podpisujac protokol nadania potwierdzamy ze "sie z ta tablica z malym druczkiem zaznajomilismy i akceptujemy jej zapisy"
![]() Inna sprawa ze ten blok to pakowala jakas nie spelna rozumu i bez wyobrazni osoba ;/ -------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 12 May 2005 Skąd: Brachttal / Niemcy ![]() |
Ktos mi wytłumaczy jak kurier ma się delikatnie obchodzić z czymś co wazy kilkadziesiąt kg i jest owinięte w karton i styropian?
Jak to złapać i podnieść albo przełożyć? Za co chwycić? Wszyscy tak złorzeczą na sortownię, kierowców etc a prawda jest taka, ze kretyn po kretyńsku zapakował i tyle. |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 09 December 2007 ![]() |
Wszyscy tak złorzeczą na sortownię, kierowców etc a prawda jest taka, ze kretyn po kretyńsku zapakował i tyle. Dokladnie tak samo uwazam i dlatego powinien sprzedajacy oddac grzecznie kupujacemu pieniazki za towar, bo to jego wina ze blok zostal zniszczony. -------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 07 November 2004 Skąd: Nottingham,UK ![]() |
wina wysylajacego, niema opcji zeby takie cos szlo jako paczka, paleta musi byc. ten blok ma dobre 45kg i ledwo to idzie chwycic i przeniesc na inne miejsce a co dopiero jak to jest zapakowane w jakis karton smieszny.
-------------------- ..........
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
Ktos mi wytłumaczy jak kurier ma się delikatnie obchodzić z czymś co wazy kilkadziesiąt kg i jest owinięte w karton i styropian? Jak to złapać i podnieść albo przełożyć? Za co chwycić? Wszyscy tak złorzeczą na sortownię, kierowców etc a prawda jest taka, ze kretyn po kretyńsku zapakował i tyle. kretyn po kretyńsku to wysłał mi paczke przed dwoma dniami z głowicą owiniętą streczem, wszystkie szpilki pokrzywione i dwa zawory wydechowe które wystawały poza obrys również. dobrze że kurier był znajomy i towar wrócił jako nieodebrany... |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 10 December 2013 ![]() |
co tu sie czarowac, blok powinien byc na palecie, lekkim sikiem wazy 50kg, pokazcie mi przecietna niewiaste, lub rurkowca szarpiacego ten blok w gore
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 13 November 2010 Skąd: Łódź ![]() |
Z tego co się właśnie dowiedziałem kupujący powiedział, ze odda kasę a kumpel mu odeśle to. Normalny człowiek, całe szczęście.
-------------------- E46Turbo || M50TUB25 @ 1.25bar
https://www.facebook.com/E46Turbo |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 02 August 2025 - 17:00 |