Shoutbox 0 nowych PW 

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Budowa turbosprężarki
tjwasiak
post Mon, 23 Feb 2015 - 20:58
Post #21

Forum Clubber

Ja myślę, że bez pompiarza i tak się nie obędzie... Bo tutaj VAGa się nie podłączy i nastawnika nie ustawi chociażby.

--------------------
question = ( to ) ? be : ! be;
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Mon, 23 Feb 2015 - 20:58
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
lukas313
post Tue, 24 Feb 2015 - 06:51
Post #22

Super User

CYTAT(tjwasiak @ Mon, 23 Feb 2015 - 20:58) *
Ja myślę, że bez pompiarza i tak się nie obędzie... Bo tutaj VAGa się nie podłączy i nastawnika nie ustawi chociażby.

co ty chcesz ustawiać u tego pompiarza w tak zmodzonej pompie?
jak to obejrzy to ci ją do stanu pierwotnego przywróci bo według niego to nie będzie działać

+Quote Post
jabol001
post Tue, 24 Feb 2015 - 11:49
Post #23

Rookie

szukałem dziś jakiś schematów, foto porad jak zbudować taką pompe ale nic konkretnie nie znalazłem. to może jednak toś pomoże??

+Quote Post
tjwasiak
post Tue, 24 Feb 2015 - 14:49
Post #24

Forum Clubber

Lukas313, przeczytaj na spokojnie ten wątek. Po zadawanych pytaniach ja nie widzę szans żeby do pompiarza trafiło cokolwiek innego niż worek rozebranych pomp wtryskowych. Tu trzeba kogoś kto po prostu złoży 1 pompę, i IMHO pompiarz się do tego nadaje bo wie który element gdzie ma się znajdować biggrin.gif

--------------------
question = ( to ) ? be : ! be;

+Quote Post
lukas313
post Tue, 24 Feb 2015 - 15:50
Post #25

Super User

CYTAT(tjwasiak @ Tue, 24 Feb 2015 - 14:49) *
Lukas313, przeczytaj na spokojnie ten wątek. Po zadawanych pytaniach ja nie widzę szans żeby do pompiarza trafiło cokolwiek innego niż worek rozebranych pomp wtryskowych. Tu trzeba kogoś kto po prostu złoży 1 pompę, i IMHO pompiarz się do tego nadaje bo wie który element gdzie ma się znajdować biggrin.gif

Nie rozśmieszaj mnie
Pompa bosch w środku jest tak banalnie zrobiona że nie da sie wzasadzie tego źle poskładać jak robisz dzięcia przy rozkładaniu
Ja jestem elektronikiem nie miałem zbytniego pojęcia o tym jak pompa działa, rozebrałem sam pompe przerobiłem i poskładałem fakt że robiłem to jeszcze z 10 razy zanim wiedze nabytą po forach umiałem przenieść do rzeczywistości
Gdzieś po środku tego rozbierania i składania trafiłem do pompiarza który jak obejżał te przeróbki stwierdził że to nie ma prawa działać i auto na tym nie będzie nawet zapalać
Po tej wizycie byłem biedniejszy o 150zł i dalej stałem w tym miejscu co byłem przed wizytą

+Quote Post
jabol001
post Tue, 24 Feb 2015 - 17:33
Post #26

Rookie

ja z zawodu jestem spawacz dobre pięć miesięcy temu pracowałem jako kierowca mechanik. jeździłem mb100 silnik remontowalem sam z książką o mb100. byłem kiedyś u pompiarza w moich stronach i zapytałem mu się o przebudowach pomp to też stwierdził że to się mija z celem i prędzej silnik się rozpadnie niż będzie to dobrze jeździć.

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 17:03