![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 17 May 2004 Skąd: Lubuskie/Hessen ![]() |
Przepraszam jeszcze raz sie wtrace
Oczywiscie nie chodzilo mi o kolory seryjne Vytt - wdzialem te auta w wielu innych kolorach w europie pa3 chodzilo mi o model 200sx S14 z nowym przednim lookiem 97-200? (fotki zoltego tez widzialem , ale raczej nie byl z europy) Pozdrawiam |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 30 January 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("hwojtek":3o2tq19f) Jedyna rzecz o ktorej trzeba pamietac, to fakt ze S14a i wyzsze sa bardzo trudne do podkrecania przez elektronikę. Elektroniczny boost controller jeszcze zniosą (szczególnie z HKS FCD za parędziesiąt dolców), natomiast ze świnkami jest już większy kłopot. Ale to problem mocy +330HP
Odgrzewam kotleta ale mysle ze warto i nie jedna osoba sie ucieszy!Wczoraj zakonczylismy batalie z nissanem 200sx s14a. Zainstalowalismy smt6i. Bez problemu mozna sterowac cisnieniem doladowania paliwem oraz zaplonem czyli praktycznie wszytkim podczas wczorajszego strojenia auto dostalo drugie zycie Jezeli ktos nie wierzy to zapraszam na montaz smt6i Pozdrawiam -------------------- TOMARACING - ul. Sloneczna 157a Lesznowola
Serwis, modyfikacje, strojenia, chiptuning, hamownia. Zapraszamy! 5o4 oo8 238 |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Tue, 25 May 2004 ![]() |
Moze pare szczegolow?
Aha i co to jest smt6i? Moze ktos wyjasnic laikowi? I ile kosztuje itd, itd |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 01 July 2003 ![]() |
SMT6i to rodzaj przypinanego modułu do seryjnego komputera, dzięki któremu jest możliwa regulacja wielu istotnych parametrów silnika.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 27 January 2004 Skąd: Sopot ![]() |
A czy przypadkiem strojenie nie odbywało się, między innymi, w zeszły czwartek ok. północy na Statoil przy trasie z Gdańska, w okolicy Nowego dworu
Przypadkiem wypatrzyłem tam dwóch speców, w czarnym autku z taką charakterystyczną lotką z tyłu i laptopikiem u pasażera -------------------- |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("chmielu":tm5y7prb) A czy przypadkiem strojenie nie odbywało się, między innymi, w zeszły czwartek ok. północy na Statoil przy trasie z Gdańska, w okolicy Nowego dworu
Przypadkiem wypatrzyłem tam dwóch speców, w czarnym autku z taką charakterystyczną lotką z tyłu i laptopikiem u pasażera Strojenie i proby trwaly kilka dni bo komputer nissana jest bardzo wybredny i nie chcial wspolpracowac. Aktualnie podlaczylismy wszystko i smigia wysmienicie Niebawem znow strojenie z nowa pompa paliwowa bo seryjna niedomaga -------------------- TOMARACING - ul. Sloneczna 157a Lesznowola
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 14 January 2004 Skąd: krakow ![]() |
mozna wiedziec o ile to nie tajemnica ile ma teraz koni i niutkow ,i czy pompa nie wydala bo za slaba to tej mocy czy wczesniej padala .cisnienie doladowania ustawiane seryjnym regulatorem i ile
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("komis":3loj2mpx) mozna wiedziec o ile to nie tajemnica ile ma teraz koni i niutkow ,i czy pompa nie wydala bo za slaba to tej mocy czy wczesniej padala .cisnienie doladowania ustawiane seryjnym regulatorem i ile
Ten nissan nie zostal zmierzony bo to nie jest najwazniejsze. Wazne jak jezdzi Pompa wczesniej nie padala natomiast teraz niedomaga przy dluzszym przyspieszaniu. Regulator wtryski oraz pompa sa seryjne. -------------------- TOMARACING - ul. Sloneczna 157a Lesznowola
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 14 January 2004 Skąd: krakow ![]() |
dzieki ,pytam bo do swojego tez montuje smt6 w poniedzialek ,a obecnie mam 260km i cisnienie paliwa spada mi do 3,2 bara pod koniec obrotow i montuje druga pompe , a jak mozna to na ile ustawiliscie cisnienie doladowania
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("komis":3frvbfzz) dzieki ,pytam bo do swojego tez montuje smt6 w poniedzialek ,a obecnie mam 260km i cisnienie paliwa spada mi do 3,2 bara pod koniec obrotow i montuje druga pompe , a jak mozna to na ile ustawiliscie cisnienie doladowania
przy cisnieniu 0.8 wszystko jest ok. Jak ustawiamy na 0.9 lub 1.0 to po dluzszej jezdzie zaczyna sie meczyc pompa i spada cisnienie. -------------------- TOMARACING - ul. Sloneczna 157a Lesznowola
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Tue, 09 August 2005 Skąd: Otwock ![]() |
Witka
Od czego pasuja 14 calowe stalowki do S13 200SX ? A druga kwestia, czy ABS zupelnie zwariuje jak mu dam z tylu stalowki 14 cali , a z przodu seryjne alu 15 cali ? Za rade oparta na doswiadczeniu z gory dziekuje ! Moze jakas Almera , albo co ..... W kazdym razie 4 stalowki do S13 sa "poszukiwane" 14 cali , ale i 15 tez moze byc... Pozdrawiam Artur -------------------- Drift Fighter klub Otwock
Sprzedam: Fiat 124 Sport Coupe 1967' - 92KM |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 02 August 2004 Skąd: Gdańsk ![]() |
Z teo co się orientuję to nie powinny się zmieścić ze względu na tarcze hamulcowe.
Poza tym seryjne 15 napompowane do 3 barów bardzo dobrze idą poślizgiem, chociaż na seryjnej T25 i seryjnym doładowaniu auto cierpi na brak mocy przy dłuższych poślizgach asfaltowych, ale 14" raczej tego nie zmienią. Wejdź na turbokillers.com i tam znajdziesz seryjne alufelgi 15" za śmieszne pieniądze. -------------------- E30 318is
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: pod Warszawa ![]() |
Hmm no moje auto zostalo w pelni wystrojonie na smt6 juz jakies pol roku temu...
-------------------- forged sr20det.... not anymore
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 23 September 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("BiGi":1v3kh3a7) Hmm no moje auto zostalo w pelni wystrojonie na smt6 juz jakies pol roku temu...
z tym, że to jest topic równo z przed roku.... -------------------- we ride together, we die together...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: pod Warszawa ![]() |
CYTAT("FilipN":2c7na3jr) CYTAT("BiGi":2c7na3jr) Hmm no moje auto zostalo w pelni wystrojonie na smt6 juz jakies pol roku temu... z tym, że to jest topic równo z przed roku.... Ale brt podal info o wystrojeniu nissana 12 sierpnia Zreszta nevermind -------------------- forged sr20det.... not anymore
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 03 August 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
12 sierpnia, ale 2004 roku
-------------------- GTI VII Performance DSG
|
|
|