![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 11 June 2011 Skąd: lublin ![]() |
szybko sie uwinałeś
teraz wystroic ,rozp... syncro i znowu do szopy na mozntaz haldexa ![]() swietne mk2 ![]() -------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 18 January 2012 ![]() |
Super golfik ładnie czysto fajnie ze wszystko robisz sam tu jest duży fan ja coś zrobione samemu działa ![]() A kolektor nie chodzi oto że mały tylko chyba troszke źle zrobiony, jest prosty a powinien być z lewej strony mniejszy niż z prawej, dobry kolektor zrobić to ponoć nie jest takie proste nie pomyliły ci się czasem strony? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 02 June 2006 Skąd: okolice Warszawy ![]() |
Pewnie chodzilo o lewa strone stojac przed silnikiem, prawa patrzac od strony kierowcy
![]() -------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Mógłbyś teoretycznie kupić jakąś skrzynię 02C z 4cyl i przełożyć jedną część obudowy z VR6 Syncro (nie trzeba nic spawać, dzwon jest w jednej "połówce" obudowy skrzyni) tylko nie wiem czy przystawka z 4cyl spasuje do tej obudowy z VR6. Jeśli by spasowała, to mógłbyś jeździć normalnie z dyfrem 4cyl. Tak czy siak nie wiem czy koszta takiej rzeźby nie przekroczą wartości kompletu skrzynia + dyfer z VR6 Syncro. Dzieki za podpowiedz. Musze to sprawdzic bo syncro w aucie jest fabrycznie a zawsze to taniej byloby kupic uszkodzona skrzynie z vr6 na dzwon i poskladac ze skrzynia z 4cyl niz kupowac wszystko od vr6. |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 03 January 2010 ![]() |
Kurde chodziło patrząc na obrazek anie jak siedządz w aucie może i mój błąd ale chyba patrząc na kolektor bardziej obeznanym w temacie widzą o co chodzi
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 11 November 2014 ![]() |
Kolektor został delikatnie przerobiony przed montażem, bo w takiej postaci jak na zdjęciu nie mieścił się napinacz paska wielorowkowego. Został skrócony przy pierwszym garze a "zamknięcie" zostało wspawane pod kątem. Kolektor robiłem na podstawie zdjęć z Internetu, nie konsultowałem tego z nikim także jak coś będzie nie tak, to pretensje będę miał tylko do siebie
![]() Jak już jesteśmy w temacie dolotu, to co powiecie na ten kolektor? ![]() -------------------- VW Corrado VRT 4Motion 400+
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 04 October 2006 Skąd: Wrocław ![]() |
Co do hamulcow to polecam tarcze z opla astry g idealnie pasuja pod girling 60, rozmiar 280x25 wiec sa grubsze niz te vw 280x22, do tego wielka ich zaleta jest to ze maja wieksza powierzchnie cierna i caly klocek chodzi po tarczy, a nie jak przy 280x22 koncowka klocka jest poza tarcza, inny wariant to zakup tarcz z grand scenica o wymiarach 300x24 i zrobienie adapterow pod zaciski girling 60, ale to juz wiekszy koszt i jak ma byc projekt budzetowy to bardziej bylbym sklonny poprzec pierwszy wariant, pompa 23,8 jest wydajna i stykna do girlingow spokojnie. Pod 4x100 ciezko dorwac lepsze tarcze w dobrej cenie i to sa jedyne sensowne zestawy za niewygorowana kase, ew mozna sie pokusic o tarcze od ibizy cupry r o wymiarach 305x28 ktore wychodzily z zaciskami brembo 4 tloczkowymi tylko taki zestaw mega ciezko dostac i nie wiem czy podejda p&p do mk2
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tominator - nie widzialem tych tarcz ale jak to mozliwe ze 2 tarcze o tej samej srednicy pod ten sam zacisk maja rozne pokrycie tego samego klocka? Inne adaptery zacisku?
-------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 04 October 2006 Skąd: Wrocław ![]() |
Maja po prostu wieksza czesc traca a mniej srodka krotko mowiac, z vw maja 50mm na stronie a z opla ok 56mm dzieki czemu caly klocek z s2 pracuje, a do tego najwazniejsze ze sa znacznie grubsze i to robi duza roznice
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 31 August 2012 Skąd: Lidzbark Warmiński ![]() |
Ten kolektor z ebaya to całkowicie zlepek.
|
|
|
![]()
|
|
aaa juz jasne, klocek wystaje od strony srub.
-------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 11 November 2014 ![]() |
Z cyklu "pierdoły". Wczoraj, w oczekiwaniu na ostatnie elementy wydechu, przeniosłem akumulator do bagażnika, a dzisiaj korzystając z chwili wolnego czasu pobawiłem się w przymiarki plastików pod maską. O dziwo, mimo braku oryginalnego kolektora, całkiem dobrze to wygląda i raczej tak zostanie (kwestia dorobienia mocowań).
![]() ![]() ![]() -------------------- VW Corrado VRT 4Motion 400+
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 08 December 2011 Skąd: Mazury ![]() |
Konkretnie! Bardzo mnie ciekawi ile zniesie Syncro
-------------------- Passat B3 Syncro 1.8t AGU TD04HL-19t - in progress
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 31 December 2008 Skąd: MIRAGE ![]() |
A aku nie lepiej po prawej dać? Lepsze rozlożenie masy chyba, nie?
-------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 21 September 2012 Skąd: Opole/OKR ![]() |
Z lewej we wnęce jest dużo więcej miejsca, z prawej wnęka jest duużo mniejsza
![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 23 July 2007 Skąd: Lidzbark Warminski ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 31 August 2012 Skąd: Lidzbark Warmiński ![]() |
No i oczywiście stan 20 let-niego syncro
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 07 November 2013 Skąd: Limanowa ![]() |
Syncro i tak nie zepnie na 100 % przy dobrych oponach, To tylko w zwyklym Tdi w zimie zdaje egzamin
-------------------- ET 10.6 @ 220 KM/H
E36 Coupe Drag 1/4 Mili |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 08 December 2011 Skąd: Mazury ![]() |
Wiskoza to chyba najsłabszy punkt, prawda?
-------------------- Passat B3 Syncro 1.8t AGU TD04HL-19t - in progress
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 15 August 2006 Skąd: POMORZE ![]() |
skrzynia również, mi nigdy się nie udalo skleić wiskozy, tyl dosiadal a przód palił, na piasku mozna bylo sie pobawić latając bokami, skrzynia wymiekła przy 320 niutonach , oczywiście nie odrazu , jedna sie zablokowała, druga i trzecia ukreciło 3 bieg
-------------------- Usunięto komercyjną sygnaturę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 02 August 2025 - 16:58 |