![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 27 July 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Jak na mokre to bardzo dobry czas. Pewno marchewy były, że aż uszy bolo bolo bolo
![]() -------------------- Pure driving, real racing...that makes me happy.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 06 September 2014 Skąd: Siedlce ![]() |
Panowie mam maly problem, otoz od dluzszego czasu slychac sprezynki w tarczy, wlasciwie to sprzglo kupione za litr wodki, wiec cudow nie bedzie. Ale mam obawy ze luzne sprezynki sie wysypia, wiec pasowaloby juz sobie wczesniej przygotowac tarcze sprzegla. I pytanie seria dawala rade, ale przy okazji rozbierania wsadzilbym cos wytrzymalszego, ale do jazdy na codzien. tarcza kevlarowa czy tam z domieszka kevlaru czy moze spiek 4 lub 6 lopatkowy?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
Ty masz tam sprzegło 200mm ? Czy 215 ? I do tej pory na ory sprzegle ? Ja dawałem tarcze kewlarowe było lepiej niż na serii
-------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 26 December 2012 ![]() |
200 ma, u mnie zwykły sachs dawał rade do 320 niutonów. Ja bym kewlarem obił i może jakies mocniejsze sprężynki. Spiek u mnie nie zdał egzaminu na zwykłym docisku.
-------------------- Był Peugeot 106 S16 Turbo - Tor Poznań 1.53:5
Jest BMW e36 Compact m54b25 + GTX3076 + 8hp50 by TajnyGarazBobra |
|
|
![]()
|
|
seryjne 200mm, docisk do dostania tylko trzeba poszukac, jest dosc mocny z 6 lopatkowym spiekiem w Uk wytrzymal 420Nm
tez mysle nad kewlarem sporo osob chwali ze wytrzymalszy od serii, sprezynki seryjne daja rade tylko wsadzilem najlepsza tarcze jaka mialem, ale ona juz za dobra nie byla ![]() |
|
|
![]()
|
|
Dawno sie nic nie dzialo, a zaszlo kilka drobnych zmian
podobno dzwon podstawą tuningu 18 stycznia ![]() 10 godzin pozniej ![]() ![]() pogielo sie to i owo, ale juz prawie naprawione ![]() przy okazji wpadl kolektor ssacy z c2 vts ciezki do kupienia i przepustnica z megane 2.0 i tutaj pytanie czy jest szansa ze doladowanie wzroslo o 0.2 przez sama zmiane przepustnicy z 52mm na 60mm? ![]() iskry tez juz nie zdmuchnie ![]() ![]() tarcza obita kewlarem na skoczylasa, ekspresowe wykonanie w 4h robota profi ktoras z tych juz nie pamietam ktora ![]() ![]() przy okazji wymiany tarczy w skrzyni wymieniono mi 5 bieg z hdi max 270 ![]() ![]() jeszcze na starej seryjnej szmacianej tarczy sprzeglo dobrze znosi starty z 2 biegu z 5 tys https://www.youtube.com/watch?v=6OjUBiL02Ng na czas postoju przykupilem sobie jako milosnik francuzow czerwono malinowego vts, ktorego chetnie sie pozbede ![]() ![]() no i w kwietniu na ponowne strojenie bo juz teraz widze ze jest szybciej ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
Hmm a jak z podpieciem msd?
|
|
|
![]()
|
|
wtyczka i 4 srubki wszytsko mialem gotowe po cewce z forda
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 12 February 2007 Skąd: Warszawa-Wesoła ![]() |
Przy jakim doładowaniu zdmuchiwało iskrę na fordzie? To zetecowa była?
Dłuższy piąty bieg czyli 0.76, czy jeszcze lepiej? |
|
|
![]()
|
|
Na fordzie cos w okolicy 1.2 b. tak zetecowa. Ogladalem te trybiki piatego biegu, ale za cholere nie pamietam co to bylo
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 01 January 2013 Skąd: SAS garage :) ![]() |
przy okazji wpadl kolektor ssacy z c2 vts ciezki do kupienia i przepustnica z megane 2.0 i tutaj pytanie czy jest szansa ze doladowanie wzroslo o 0.2 przez sama zmiane przepustnicy z 52mm na 60mm? Tak, ja robiąc doloty, zakładając większe, mniej restrykcyjne IC zauważyłem że doładowania skaczą do góry. Ale tylko pod warunkiem że przepustnica nie stawia oporu tylko IC i jest ładowane z innej turbosprężarki niż fabrycznie. Taka sytuacja była na przykład u Kakao, u niego ciśnienie wzrosło o 0,4b jeśli dobrze pamiętam. -------------------- _http://400metrow.pl
|
|
|
![]()
|
|
O dzieki za odpowiedz, ic tez mial dospawane alu kolanko bo silikon sie za bardzo zginal, wiec mysle ze to realne ze moglo sie zwiekszyc doladowanie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Był plan na ebc, lecz temat upadł zostal manual. Przy okazji skonczyly sie wtryski, wiec na szybko kupione 525cc tak jak planowalem i paliwa powinno wystarczyc na zawsze
![]() ![]() I oczywiscie wycieczka na strojenie cisnienie podnioslo sie nie wiele, ale jak widac ssacy z c2 vts dal sporo ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Barejka pokaż tłoki.
-------------------- Był Peugeot 106 S16 Turbo - Tor Poznań 1.53:5
|
|
![]()
|
|
Wyciagne to pokaze bo sam jestem ciekaw. Chyba znalazem przyczyne skonsultowane z Jazdzwinem ze kabel power ground mogl byc zle polaczony i mamy efekty no i faktycznie patrze, a srubka od konekora nie dokrecona lata luzno
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Dobra panowie burza mozgow
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 15 October 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Skoro większy przedmuch z odmy to może pierścionki?
-------------------- question = ( to ) ? be : ! be;
|
|
|
![]()
|
|
dzisiaj przejrzalem na spokojnie, dwie korby minimalnie sie ugiely moze przeladowalo czy cos
![]() |
|
|
![]()
|
|
a tak ugiely sie dwie korbki, nie wiem jak i po co do dzisiaj jest to zagadka
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
a tak ugiely sie dwie korbki, nie wiem jak i po co do dzisiaj jest to zagadka ![]() ![]() Jak wtryski lały cały czas to co się dziwić, paliwo nie jest ściśliwe. -------------------- Był Peugeot 106 S16 Turbo - Tor Poznań 1.53:5
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 06 July 2025 - 18:53 |