![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 09 April 2003 Skąd: Anglia ![]() |
Dzisiaj na trasie Oleśnica - Syców podwójny kill Wyjeżdżam z Oleśnicy a przedemną Mercedes E klase 220CDI nówka a przed nim S-klase 126 bez oznaczeń. Droga szeroka i pobocze tak że jest gdzie przydusić. Jechałem za nimi jakieś 5 kilometrów tak specjalnie żeby chłopaki przydusili. Jednak za każdym razem jak wyprzedzaliśmy to musiałem hamować bo bym im w du... wjechał. Coś słabo się bujał ten E klase. Później kawałek prostej i pustej trasy i widzę że aż dymek poszedł z E klase no to ja czwóreczka, cztery tysiące obrotów, 140 na liczniku i gaz do dechy. Najpierw E klase, następnie S-klase bez PROBLEMU !!! Jak miałem leciutko ponad 6000 tysięcy to już byłem przed nimi. Później jeszcze chwilkę jechało za mną to E-Klase ale trzy wyprzedzania i było po nim Jak wyprzedzałem to E-klase to żona mi mówiła że gościu był strasznie wpieniony w tym aucie że wydał na auto 200.000 zł a tu go wyprzedza stare BMW. To lubie
pozdr |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 08 January 2003 Skąd: Tomaszow Maz. ![]() |
Dzisiaj jeden kill Passat 2.0 16v na dystansie ok 300 metrow bylem o jakas dlugosc auta przed nim i pozniej Bora 1.9 TDI ale nie wiem ile Km albo 130 Albo 110 (miala czerwone DI) na tym samym dystansie ok 300 metrow zrobila mnie o jedna dlugosc auta moze troche wiecej to chyba nie tak zle jak na taka roznice mocy
pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 31 October 2002 Skąd: ze wśi! jestem wieśniakiem! ![]() |
CYTAT("gembol":5w2w10ff) Dzisiaj jeden kill Passat 2.0 16v na dystansie ok 300 metrow bylem o jakas dlugosc auta przed nim i pozniej Bora 1.9 TDI ale nie wiem ile Km albo 130 Albo 110 (miala czerwone DI) na tym samym dystansie ok 300 metrow zrobila mnie o jedna dlugosc auta moze troche wiecej to chyba nie tak zle jak na taka roznice mocy
pozdrawiam jaki to silnik 2.0 16 fał pierwsze słyszę albo cosik przegapiłem sorry za ot ale myślałem że w paskach montują tylko "magiczne" 2.0 8 fał |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 13 October 2002 Skąd: gda ![]() |
CYTAT("dawmac":1ocnjhs7) Jak wyprzedzałem to E-klase to żona mi mówiła że gościu był strasznie wpieniony w tym aucie że wydał na auto 200.000 zł a tu go wyprzedza stare BMW. To lubie
pozdr Śmiesznie to by dopiero były gdyby w tym momencie Ciebie wyprzedziła jakas Hondzina-starsza o parę lat i wartą 1/3 twojego BMW -------------------- 318is
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 02 April 2003 Skąd: Warszawa - Rakowiec ![]() |
wiem dlaczego gosciu z e klassy był wpieniony... Mnie tez irytuje ktoś kto przy 140 km/h siedzi mi metr od zderzaka...
Sam napisałeś ze po wyprzedzaniu musiałeś hamować zeby im w d... nie wjechać a teraz pomyśl gdyby oni zaczeli hamowac - co byś zrobił??? Moze dlatego typ był wpieniony bo faktycznie wydał ze 200 tys na fure i niechciał byc wprasowany pod s klase przez Bmw ... Sorry za O/T -------------------- Proud Member Of StreetShadows.pl TEAM
|
|
|
![]()
|
|
Spokojnie Molako. Mam prawko 11 lat i 0 stłuczki, 0 punktów i wjechane z 200.000 km Hamowałem jak wyprzedzałem za E klase ale do E-Klasse miałem zawsze tyle że spokojnie bym wyhamował nawet jak by tepnął na maksa. Hamowałem bo chciałem mieć zawsze zapas paru metrów. A ty jak wyprzedzasz auto to zaczynasz od 100 metrów za nim ?
Do filaj Ja nigdy się nie wpieniam jak mie jakieś auto wyprzedza. Obojętnie co to jest. Jestem pod wrażeniem i nie boli mnie że ktoś ma szybsze auto. Jak by mnie wyprzedziła Cifik 10 lat starsza i o wartości 1/10 mojego auta to bym gościowi pogratulował że ma taką dobrą furę. pozdr Sorry za O/T ale musiałem się bronić |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 13 January 2003 Skąd: Warszawa/Wiedeń ![]() |
CYTAT("dawmac":4c1gmy09) Spokojnie Molako. Mam prawko 11 lat i 0 stłuczki, 0 punktów i wjechane z 200.000 km
Co to ma z tym wspolnego ? Zobacz dostawcow, maja miliony kilometrow zrobione, a siedza zawsze innym na zderzaku.............. -------------------- 730KM/970Nm i 585KM/750Nm
www.tdiracing.pl www.ventumair.eu - Szkola Pilotow |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Matschke":1lnbonw9) CYTAT("dawmac":1lnbonw9) Spokojnie Molako. Mam prawko 11 lat i 0 stłuczki, 0 punktów i wjechane z 200.000 km Co to ma z tym wspolnego ? Zobacz dostawcow, maja miliony kilometrow zrobione, a siedza zawsze innym na zderzaku.............. Ano ma tyle wspólnego: wydaje mi się że jak ktoś już trochę jeździ to wie że nie siedzi się komuś na zderzaku zwłaszcza przy dużych prędkościach. O kierowcach tirów nie wspomnę A tak na marginesie jak jeżdże do niemiec to bardzo często zdarza się że jedzie się w sznurku aut z prędkością około 140km/h w odległości 1-1,5 metra. Najważniejsze żeby patrzeć co się dzieje przed tymi autami i próbować przewidzieć co może się stać. Ale wydaje mi się że starczy tych odpowiedzi nie na temat. Szkoda zaśmiecać tematu. pozdr |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Ja bardzo nie lubie jechać w kolumnie szybko jadących aut. Raz jechałem w takiej kolumnie 5 aut po około 140 km/h i wszyscy na lewym pasie dwupasmowej drogi szykowaliśmy się do wyprzedzenia tira a gość z tira wymyślił, że on teraz sobie zawróci przez pas zieleni... Przeżycia mocne, mnie naszczęście nic się nie stało, ale to naprawde było sporo szczęścia... bo Volvo które jechało pierwsze wpadło pod tira i kierowca był w bardzo ciężkim stanie. Teraz jak mam jechać w kolumnie to wole ich wyprzedzić i jechać samemu szybciej.. ewentualnie zwolnić i dać się wyprzedzić, ale to rzadko
-------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 08 January 2003 Skąd: Tomaszow Maz. ![]() |
To jest Passat w starej budzie automat wersja amerykanska byl sprowadzony z Kanady i wszystko jest w nim inne a zeby jakas czesc do niego dostac to dopiero jest problem 2.0 16v 140 KM ale troche jest zmulony
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 26 April 2003 Skąd: Rybnik/Kraków ![]() |
CYTAT("Matschke":3i9iudqs) wlasnie wrocilem z miasta. Wracajac z centrum miasta spotkalem przede mna Audi S3 po faceliftingu, wiec albo mial 210KM albo 225KM. Jechal caly czas przede mna, jak mnie zobaczyl w lusterku, ze mu siedze na ogonie, to zaczal zmieniac pasy i chcial mi uciec. ja caly czas za nim. Wjechalismy na autostrade, przyspieszyl do 120 km/h (bylo ograniczenie do 80 km/h), jechalismy tak przez 2 km, az skonczylo sie ograniczenia, dal ognia, ja caly czas jechalem na 4ce, zeby miec caly moj moment obrotowy pod noga. do 190 km/h nie odszedl mi nawet na milimetr, potem lekko zaczal dopiero odjezdzac, przy 220 km/h dalem sobie spokoj. Przez przypadek zjezdzalismy z autostrady w tym samym miejscu, na swiatlach stanal obok mnie, otworzyl okno i zapytal sie mnie, jaki mam silnik. Odpowiedzialem, ze TDI 130 KM z chipem. Byl w szoku, ze tak dobrze jechalem i tak mu siedzialem na ogonie. Zapomnialem sie go zapytac ile on mial KM. Zrobilo sie zielone i kazdy pojechal w swoja strone. Nie byl to moze prawdziwy kill, ale fajnie bylo sie sprawdzic z rolowanego, itd. z Audi S3, jestem dumny z mojego klekota, dobrze sie trzymal
Sorry za O/T ,ale śmiem wątpić,że te S3 przyśpieszało na maksa. Pomijając mniejszą masę S3,ty jechałeś cały czas na czwórce,więc on na wysokich obrotach,na trójce odjeżdża ci jak chce...Rozumiem ,że masz duży moment obrotowy,ale bez przesady... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
CYTAT("gembol":a0r53b06) To jest Passat w starej budzie automat wersja amerykanska byl sprowadzony z Kanady i wszystko jest w nim inne a zeby jakas czesc do niego dostac to dopiero jest problem 2.0 16v 140 KM ale troche jest zmulony
w Audi silnik ACE 2.0 16V majacy 140 KM montowany byl w B4 nie wiem jak w tym passacie ale w Audi byl wzdluznie bo wystepowal glownie z quattro ... -------------------- w budowie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 02 April 2003 Skąd: Warszawa - Rakowiec ![]() |
W sumie to temat o killach, a zaraz zrobi się oddzielny topic o wyprzedzaniu , wypadkach... Wszystko zalezy od sytuacjii, a jak mówi mój Tata wypadek to "nieszczęsliwy zbieg okoliczności"...
Dziś widziałem jak pewna blondi "skillowała " twarz swojego chłopaka , zaraz po tym jak omało co mi w bok nie wjechał i to mi sie podobało... -------------------- Proud Member Of StreetShadows.pl TEAM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 20 April 2003 Skąd: Radom ![]() |
Cos ciekawego(dla mnie) od bardzo danwa:
stoje na swiatlach na lewym pasie, z prawej strony podjechal peugot wersja cabrio 305, rzucil na mnie pogardliwe spojrzenie (bylem ojca "cięzarowka" - kombi) , wtedy wiedzialem ze bedzie fight, start spokojnie ale po 1-2s ogien i jaki zdziwiony byl jak zaczalem mu delikatnie odchodzic po 200-250m bylem 3/4l auta z przodu. Niestety nie dalo sie dalej , zreszta i tak bym mu odpuscil bo widac bylo u niego desperacje bo pozniej zaczal smigac slalomem miedzy autami. P.S Jaki to moglo miec silnik bylo bez oznaczen. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 17 April 2003 Skąd: Warszawa-Ursynów ![]() |
305?Robili wogole cos takiego kiedys?
-------------------- RS3 8Y Daily
E36 M54B30 Track |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 10 October 2002 Skąd: Radom/Warszawa ![]() |
On mial chyba na mysli 306.
-------------------- Jasiek
Ibiza powered by VTG & Diagtronik 181 PS/403Nm |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 19 October 2002 Skąd: z Imprezy... ![]() |
A tak dla informacji wszystkich, dzisiaj spotkałem w Warszawie na Mokotowie Czarne RS4 na rejestracji W0 RS4, wygląda bardzo ładnie w tym kolorku, ale po tym jak jechało wskazywało ze to seria
-------------------- ----------------
Pozdrawiam Krzysiek "Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety sa dla szybkich kierowcow" C. McRae [*] --------------------- Niezależnie co zrobisz, i tak inni będą ciebie oceniać......... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 13 October 2002 Skąd: gda ![]() |
Wydaje mi się że to nie jest prawdziwe RS4 tylko A4/S4 stylizowanie na rs
-------------------- 318is
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 19 October 2002 Skąd: z Imprezy... ![]() |
filaj: za duzo miał dodatków podobnych do RS, S-keysera tez byla prawie ala RS4 ale ta była mozna powiedziec perfekcyjna
-------------------- ----------------
Pozdrawiam Krzysiek "Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety sa dla szybkich kierowcow" C. McRae [*] --------------------- Niezależnie co zrobisz, i tak inni będą ciebie oceniać......... |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 02 February 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("Krzysiek_WAWA":1othlsyn) A tak dla informacji wszystkich, dzisiaj spotkałem w Warszawie na Mokotowie Czarne RS4 na rejestracji W0 RS4, wygląda bardzo ładnie w tym kolorku, ale po tym jak jechało wskazywało ze to seria
Tez je widzialem u siebie na ursynowie i wyglada calkeim calkiem, szerokie blotniki, kolka cos kolo 18" tylko ciekawe co pod maska... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 15 July 2025 - 21:13 |