![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 13 January 2003 Skąd: Warszawa/Wiedeń ![]() |
CYTAT("///M3":360jyl91) CYTAT("Matschke":360jyl91) to niestety nie masz aktualnych danych, ///M3 jezdzilem w zeszly poniedzialek chwilke BMW 330Cd, jest to nowy silnik w coupe, ma 204 KM to ten 3.0d silnik wzmocniony z 184 KM autko chodzi cudownie, lepiej niz 330 Ci z 231 KM autko ma 6.9s do 100 km/h katalogowo No to rzeczywiście aktualność mi nie wyszła, ale od tego roku jest produkowany ten diesel. Wcześniej nie było nigdy diesla w coupe. Co do silnika to najpierw był on wzmocniony z 184KM na 193KM a teraz do 204KM. Natomiast co to 330Cd vs 330Ci to jednak 330Ci chodzi lepiej bo ma 0-100 6,5 sekundy. Ten diesel może być zdecydowanie elastyczniejszy, jednak w sprincie z danych wynika, że 330Ci jest szybsza. masz racje, ze w papierach to inaczej wyglada, ale przez ten moment obrotowy to sie wydaje, ze diesel lepiej chodzi........ ja tak i tak uwazam, ze BMW robi najlepsze silniki R6 ten odglos jest przepiekny, zaden silnik V6 tak nie brzmi........ uwielbiam BMW mojego starego krecic na wysokie obroty, bo to muzyka w uszach wracajac do tematu: wczoraj sie scigalem z Mercedesem C220 CDI, na poczatku lepiej ruszyl, ale juz od konca jedynki jak on musial zmieniac juz dawno na 2, to mu zaczalem odchodzic i to naprawde dosc szybko -------------------- 730KM/970Nm i 585KM/750Nm
www.tdiracing.pl www.ventumair.eu - Szkola Pilotow |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 20 October 2002 Skąd: Natolin ![]() |
CYTAT masz racje, ze w papierach to inaczej wyglada, ale przez ten moment obrotowy to sie wydaje, ze diesel lepiej chodzi........
No właśnie. Moment ma napewno grubo powyżej 400Nm, więc odczucie jest straszne na kazdym biegu, a benzyniaka trzeba kręcić na obrotach. Moje M3 ma 320Nm i wydaje się dużo jak na benzyne non-turbo. A w tych dieslach momenty są straszne - zresztą sam widzisz po swoim - 415Nm -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 13 January 2003 Skąd: Warszawa/Wiedeń ![]() |
CYTAT("///M3":3gdtza6n) CYTAT masz racje, ze w papierach to inaczej wyglada, ale przez ten moment obrotowy to sie wydaje, ze diesel lepiej chodzi........ No właśnie. Moment ma napewno grubo powyżej 400Nm, więc odczucie jest straszne na kazdym biegu, a benzyniaka trzeba kręcić na obrotach. Moje M3 ma 320Nm i wydaje się dużo jak na benzyne non-turbo. A w tych dieslach momenty są straszne - zresztą sam widzisz po swoim - 415Nm prawda, prawda to BMW 325 Ci trzeba naprawde krecic, dopiero od gdzies 4000 obr./min do 6500 obr./min ma kopa, ponizej to sie prawie nic nie dzieje, autko ma 192 KM i 245 Nm, ale na hamowni wyszlo 201 KM i 258 Nm -------------------- 730KM/970Nm i 585KM/750Nm
|
|
![]()
|
|
![]() Mr Boost Dołączył: Tue, 26 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Ale MORI napisal ze to 325 bylo coupe a nie 330d. To Mori jechal 330dA i sie scigal z 325Ci. Tak ja to zrozumialem przynajmniej. A nowe 330Cd ma 7,0 w manualu a 7.2 w automacie a 330Ci ma 6,5 w manualu i 7,0 w automacie. Wiec nie wiele ale szybsze jest 330Ci. DANE BMW.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Tak dokładnie Javo.
330Cd to też musi być piękne auto. Mielibyśmy Coupe gdyby nie fakt że nie było w nim wtedy diesla. Tylko IMO brak dźwięku to wielki minus takiego autka. -------------------- Mori
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Mori":2zzmsyr5) Tak dokładnie Javo.
330Cd to też musi być piękne auto. Mielibyśmy Coupe gdyby nie fakt że nie było w nim wtedy diesla. Tylko IMO brak dźwięku to wielki minus takiego autka. a to 330dA to Wasz nowy zakup rodzinny ? Mori, jest to naprawde piekne autko, bardzo mi sie podoba Coupe, szczegolnie to nowe po faceliftinhu, i do tego z pakietem M mmmmmmmmmmmm, wysmienite ale brak tego glosu benzynowego R6, to prawda -------------------- 730KM/970Nm i 585KM/750Nm
|
|
![]()
|
|
330dA to z 2000 roku jest.
-------------------- Mori
|
|
|
![]()
|
|
![]() Mr Boost Dołączył: Tue, 26 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Wedlug mnie E46 przed face liftem bylo fajniejsze. Bardziej agresywny przod mialo. No ale to moje odczucia.
|
|
|
![]()
|
|
Bardziej rasowe BMW. To po facelifcie bardziej kobiece (delikatne) wydaje się.
-------------------- Mori
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 02 April 2003 Skąd: Warszawa - Rakowiec ![]() |
No więc wieczór nie zapowiadał się tak miło...Primo brak hajsu unieruchomił mnie w domu... ale przejde do rzeczy...
Na puławskiej na wysokości pizzy hut ze świateł skillowałem Puga 306 kierownik odpuścił juz po 2 a dostał ze 2 długości... Potem Toya Corolla 1.4 tez skillowana no a na deser wspaniały wyścig spod kilku świateł ze jeszcze wspanialszą Kierowniczką czarnego merca coupe...Kilka razy pod rząd ja skillowałem potem krótka wymiana uwag no i... No własnie zamiast poprosić o nr telefonu... okazało się poraz kolejny ze nie jestem normalny bo obok mnie przeleciał Focus taki jak mój i ... pogoniłem za nim...A teraz tego żałuje... Serdecznie pozdrawiam Koleżankę z Mercedesa i modle się o kolejne spotkanie... Ps. Na deser pod samym domem skillowali mnie palkersi za rozmowe przez komóre no i kolejna stówka w plecy -------------------- Proud Member Of StreetShadows.pl TEAM
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Molako":318688i5) No więc wieczór nie zapowiadał się tak miło...Primo brak hajsu unieruchomił mnie w domu... ale przejde do rzeczy...
Na puławskiej na wysokości pizzy hut ze świateł skillowałem Puga 306 kierownik odpuścił juz po 2 a dostał ze 2 długości... Potem Toya Corolla 1.4 tez skillowana no a na deser wspaniały wyścig spod kilku świateł ze jeszcze wspanialszą Kierowniczką czarnego merca coupe...Kilka razy pod rząd ja skillowałem potem krótka wymiana uwag no i... No własnie zamiast poprosić o nr telefonu... okazało się poraz kolejny ze nie jestem normalny bo obok mnie przeleciał Focus taki jak mój i ... pogoniłem za nim...A teraz tego żałuje... Serdecznie pozdrawiam Koleżankę z Mercedesa i modle się o kolejne spotkanie... Ps. Na deser pod samym domem skillowali mnie palkersi za rozmowe przez komóre no i kolejna stówka w plecy czy to byla blondyneczka w tym Mercedesie ? bo jesli tak, to naprawde ladna kobieta, tez skillowalem tego Merola na Pulawskiej, panienka sie do mnie usmiechala na nastepnych swiatlach, niestety ja stalem na pasie do skretu a ona pojechala prosto a teraz moj najswiezsz kill z Wiednia: wracalem wlasnie do domu: stoje na swiatlach BMW, a obok mnie VW Golf III VR6 (totalny tuning, czarny, czarne szyby, 17tki felgi, zrobione ksenony, itd.) chlopaczek sie do mnie usmiechnal, ja tez do niego. wiedzielismy o co chodzi. zielone............. do konca jedynki szlismi rowno, od dwojki zaczalem mu pomalu odchodzic, od gdzies 90 km/h bylem 2 dlugosci z przodu. na nastepnych swiatlach bylo to samo, chlopaczek byl w szoku, ze to BMW tak ladnie chodzi, myslal, ze mnie skilluje -------------------- 730KM/970Nm i 585KM/750Nm
|
|
gość_shafter_* |
![]()
|
![]() |
killed at late nite
a4 b6 2.5 tdi quattro Pan mial naprawde gleboooki obled na twarzy jak mu odjezdzalem I specjalnie zatrzymal sie na swiatlach ktore mrugaly juz na zolto zebym mogl go tez objechac z zatrzymanego |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 March 2003 Skąd: Lublin ![]() |
Golf mk2 1.6 baj baj
Marysia baj baj silnik nieznany, ale zawięty przedstawiciel CRX z miłą panią za kółkiem od którego dostałem ale miło dać się objechać kobiecie -------------------- Hp is one thing, putting it down to the track is another.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Modlińska racing... BMW 528i dokładnie obejrzało mój tył bez oznaczeń modelu
-------------------- ................................................
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("pawelo":15nu61ue) Modlińska racing... BMW 528i dokładnie obejrzało mój tył bez oznaczeń modelu
naprawde skillowales 528i ???????? niezle niezle -------------------- 730KM/970Nm i 585KM/750Nm
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("Matschke":1pqccnfb) CYTAT("pawelo":1pqccnfb) Modlińska racing... BMW 528i dokładnie obejrzało mój tył bez oznaczeń modelu naprawde skillowales 528i ???????? niezle niezle żonka świadkiem i młody kierowca w BMW oboje byli zdziwieni start znowu miałem bardzo dobry -------------------- ................................................
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 14 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Smiac mi sie troche chce z tych Waszych killi. Cos chyba kitujecie. Moj stary ma CDI 270 170KM i wcale to taka rewela nie jest a jak czytam, ze 160KM a4 skilowal jakas bejce albo Bog wie co jeszcze to mi sie wierzyc nie chce.
Prosze o jakies wiarygodniejsze historie Bez obrazy pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("pohatek":3q211mre) Smiac mi sie troche chce z tych Waszych killi. Cos chyba kitujecie. Moj stary ma CDI 270 170KM i wcale to taka rewela nie jest a jak czytam, ze 160KM a4 skilowal jakas bejce albo Bog wie co jeszcze to mi sie wierzyc nie chce.
Prosze o jakies wiarygodniejsze historie Bez obrazy pozdrawiam bo ten CDI 270 naprawde beznadziejnie jezdzi, automat, ciezki, itd. skillowany by zostal przez wiekszosc aut z tego forum............ przejedz sie kiedys porzadnym dieslem po tuningu u master/sa, to zobaczysz wyniki............. pawelo i ja mamy podobne osiagi, 8s do 100 km/h, nawet troszeczke ponizej (wedlug goduli), wiec takim przyspieszeniem killujesz wiekszosc aut na ulicach zawsze mowilem, lepiej cztery kolka niz jedna gwiazdke........... mercedes to jest bardziej spacerowe auto, szczegolnie CDI..........chyba ze CDI 400 lub CDI 30 AMG -------------------- 730KM/970Nm i 585KM/750Nm
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 14 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
no wiesz standardowo ma 9 sekund do paczki wiec twoj wynik 8 sekund nie jest wcale taki rewelacyjny. A z reszat niedlugo bedzie mial maly dodatek to chetnie sie sprobojemy i zobaczymy czy gwiazdka jest spacerowa
"Kto ma gwiazde ten ma jazde" pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("pohatek":2gp342y5) no wiesz standardowo ma 9 sekund do paczki wiec twoj wynik 8 sekund nie jest wcale taki rewelacyjny. A z reszat niedlugo bedzie mial maly dodatek to chetnie sie sprobojemy i zobaczymy czy gwiazdka jest spacerowa
"Kto ma gwiazde ten ma jazde" pozdrawiam uwazam, ze sekunde mniej do 100 km/h to bardzo duzo.........pokaze Ci chetnie na swiatlach ile to jest a 8s na 160 KM to super wynik, Twoj Tatko ma 170 KM i 9s, wiec lipa.............Mercedesy niestety nie sa takie zrywne przez automaty -------------------- 730KM/970Nm i 585KM/750Nm
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 19 July 2025 - 16:18 |