![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_shafter_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT("Adam .. po prostu Adam":31qjo9f1) [Dla leniwych tak, jezeli ktos lubi "mieszac wache" to wiecej radochy z jazdy da mu silnik ze sporymi przyrostami momentu ktorego "na dole" moze czesto brakowac
Pozdrawiam Przyrost momentu w TDi przy ~1900 i jego praktycznie plaski przebieg w okolice 4500-4700 to naprawde radocha |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 04 March 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("RUfi":25cz8a8q) Jesli chodzi o schodzenie poniżej 15 sek to Turbo benzyna też miała wyrazne problemy by to osiągnąc.. Wodać jak na dłoni po czasach z modlina tylko Litewska hybryda tego dokonał,ale też ledwo ledwo.
A ktore z aut Litwinow mialo turbo ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 17 December 2002 Skąd: Łódź ![]() |
CYTAT("Adam .. po prostu Adam":2sy0xouq) A ktore z aut Litwinow mialo turbo ?
Golf miał nitro. Traktowane jest tak samo. I w sumie nie ma znaczenia, czy użył, czy nie (i aż boję się pomyśleć, co będzie, jak chłopaki zestroją porządnie ten wózek ;) K.Y. -------------------- Anung un Rama
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("shafter":24imkzlv) CYTAT("Adam .. po prostu Adam":24imkzlv) [Dla leniwych tak, jezeli ktos lubi "mieszac wache" to wiecej radochy z jazdy da mu silnik ze sporymi przyrostami momentu ktorego "na dole" moze czesto brakowac Pozdrawiam Przyrost momentu w TDi przy ~1900 i jego praktycznie plaski przebieg w okolice 4500-4700 to naprawde to jest naprawde radocha Radocha przy ciaganiu przyczepy jak juz powiedzialem Zobacz sobie post K.Y. i przeanalizuj go dokladnie. Pomijajac juz fakt, silniki benzynowe osiagaja sporo wieksze moce niz te pedzone gnojowka Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("shafter":38g1jkcl) Przyrost momentu w TDi przy ~1900 i jego praktycznie plaski przebieg w okolice 4500-4700 to naprawde to jest naprawde radocha :lol:
A ja miałem (póki padło żyło ;) od 3.5 do 7.5krpm. ICMPTZ? Jasiu, znów dorabiasz teorię do czarnej chmury ;) K.Y. -------------------- Anung un Rama
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Kazushito Yakitaki":1bq1930s) Golf miał nitro. Traktowane jest tak samo. I w sumie nie ma znaczenia, czy użył, czy nie (i aż boję się pomyśleć, co będzie, jak chłopaki zestroją porządnie ten wózek
K.Y. To ze Golf byl zagazowany to ja wiem, czepiam sie Co do zestrojenia, ostatnio modne w swiatowym tuningu jest robienie auta "wieczor przed" |
|
|
gość_shafter_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT("Kazushito Yakitaki":3syg6xyy) CYTAT("shafter":3syg6xyy) Przyrost momentu w TDi przy ~1900 i jego praktycznie plaski przebieg w okolice 4500-4700 to naprawde to jest naprawde radocha A ja miałem (póki padło żyło od 3.5 do 7.5krpm. ICMPTZ? Jasiu, znów dorabiasz teorię do czarnej chmury K.Y. Eh Robercik nie wiem co to znaczy ICMPTZ [EOT] |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 02 February 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("Krzysiek_WAWA":1bqcxet8) A ja dzisiaj na podwieczorek zjadłem Passata TDi (130KM), było pusto, przy 130 byłem 1,5dł z przodu (z pełnym bakiem paliwa), na następnych światłach już się nie scigał, bo chyba małżonka kierowcy go zkrzyczała. Ale jechało się fajnie.
nie zebym nie wierzyl, ale ladnie Ci chodzi to autko |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 09 November 2002 ![]() |
benzyna rulez hehe
co wy dieslaki wiecie o momencie? moment to jest duzy w V8 a nie w dieslu -------------------- Camaro 2nd gen - [url:1jgy0r08]http://bloklan.org.pl/exile/www/[/url:1jgy0r08]
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("shafter":2yvhcrv1) [Eh Robercik :) nie wiem co to znaczy ICMPTZ :roll:
[EOT] I Co Mi Pan Teraz Zrobi? ;)))) K.Y. -------------------- Anung un Rama
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 13 January 2003 Skąd: Warszawa/Wiedeń ![]() |
mowcie i piszcie co chcecie, ja kocham ten moment i tak jak RUfi mam TAAAAAKI usmiech na twarzy jak objezdzam na trasie mocniejsze auta...........a jeszcze wiekszy usmiech na twarzy mam potem przy tankowaniu na stacji benzynowej !!!!!
uwazam, ze powinnismy juz skonczyc ten Offtopic, kazdy napisal o tym co mysli............ wracajac do tematu tego topicu: dzisiaj skillowalem stare BMW 735i, to z poczatku lat 90tych......... przy 120 km/h bylem 2 dlugosci przed nim -------------------- 730KM/970Nm i 585KM/750Nm
www.tdiracing.pl www.ventumair.eu - Szkola Pilotow |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 19 October 2002 Skąd: z Imprezy... ![]() |
CYTAT("scott":2umm6gmg) CYTAT("Krzysiek_WAWA":2umm6gmg) A ja dzisiaj na podwieczorek zjadłem Passata TDi (130KM), było pusto, przy 130 byłem 1,5dł z przodu (z pełnym bakiem paliwa), na następnych światłach już się nie scigał, bo chyba małżonka kierowcy go zkrzyczała. Ale jechało się fajnie. nie zebym nie wierzyl, ale ladnie Ci chodzi to autko W Modlinie mi start nie wyszedł , ale na 31 Maja troche potrenuje -------------------- ----------------
Pozdrawiam Krzysiek "Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety sa dla szybkich kierowcow" C. McRae [*] --------------------- Niezależnie co zrobisz, i tak inni będą ciebie oceniać......... |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 02 February 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("Krzysiek_WAWA":1dvv18o7) CYTAT("scott":1dvv18o7) CYTAT("Krzysiek_WAWA":1dvv18o7) A ja dzisiaj na podwieczorek zjadłem Passata TDi (130KM), było pusto, przy 130 byłem 1,5dł z przodu (z pełnym bakiem paliwa), na następnych światłach już się nie scigał, bo chyba małżonka kierowcy go zkrzyczała. Ale jechało się fajnie. nie zebym nie wierzyl, ale ladnie Ci chodzi to autko W Modlinie mi start nie wyszedł , ale na 31 Maja troche potrenuje no wiem, mam nawet na filmie |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 02 April 2003 Skąd: Warszawa - Rakowiec ![]() |
Aby zakonczyć spór co jest lepsze diesel czy benzyna proponuje kazdemu przeczytać z podrecznika do kl 7 szkoly podstawowej ( z przed reformy) o momencie siły i wtedy wszystko stanie się jasne...
Do porównywania tak róznych silników o róznych charakterystykach został wymyślony jeden parametr - jest nim własnie MOC Nie rozumiem twierdzen o elastycznosci na danym biegu, czy ktokolwiek zabrania mi redukcji biegów podczas jazdy czy jest to szkodliwe a moze niebezpieczne??? Zgadzam się z przedmówcą ze najlepszy w trasie jest automat!!! -------------------- Proud Member Of StreetShadows.pl TEAM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Najszybsze w trasie to jest auto służbowe.
-------------------- Mori
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 02 April 2003 Skąd: Warszawa - Rakowiec ![]() |
Całkowićie zgadzam się z przedmówcą i najczęściej jest to Sej van lub Cienki Van z przedstawicielem handlowym za fajerą, który wie ze jutro zostanie zwolniony...
Sorry za O/T. -------------------- Proud Member Of StreetShadows.pl TEAM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 19 October 2002 Skąd: z Imprezy... ![]() |
CYTAT("Molako":3vepi3e3) Całkowićie zgadzam się z przedmówcą i najczęściej jest to Sej van lub Cienki Van z przedstawicielem handlowym za fajerą, który wie ze jutro zostanie zwolniony...
Sorry za O/T. Prócz tych dwóch polecam również jako auta wyścigowe samochody dostawcze rozwożące ciepłe bułeczki i chleb do sklepów. Nie pozostawiając w tyle za Zukami, Lublinami, Trackami itd itd..... -------------------- ----------------
Pozdrawiam Krzysiek "Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety sa dla szybkich kierowcow" C. McRae [*] --------------------- Niezależnie co zrobisz, i tak inni będą ciebie oceniać......... |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Sobików k. Góry Kalwarii ![]() |
Kill: Mondeo, lanos, Volvo 850, siakieś tam jeszcze.
W reszcie zostałem skillowany! Szczęśliwcem jest Civ Type-R na ursynowskich blachach. W sumie dostałem całkiem niedużo, muszę się spróbować z Absolutem.. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 09 January 2003 Skąd: Warszawa/Boleslawiec ![]() |
CYTAT("-=mateo=-":2572o95r) Kill: Mondeo, lanos, Volvo 850, siakieś tam jeszcze.
W reszcie zostałem skillowany! Szczęśliwcem jest Civ Type-R na ursynowskich blachach. W sumie dostałem całkiem niedużo, muszę się spróbować z Absolutem.. tez mnie ten civic wczoraj kolo mostu siekierkowskiego skillowal. ale koles jakos malo wyluzowany. taki powazny ze az glupio a ja bylem z pana wiec mialem dodatkowe 40kg -------------------- proMOTO
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 15 February 2003 Skąd: Wawa ![]() |
pro forma:
- toyota corolla (poprzednia buda) - fiat uno (wart wspomnienia bo walczył dzielnie!) - opel corsa (j/w) -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 20 July 2025 - 22:55 |