![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 18 October 2013 Skąd: Białystok ![]() |
Jako, że miałem przez kilka lat kilka 309 i 205 mogę co nie co powiedzieć o tym aucie.
Moje ostatnie 309 miało zawias z GTi i tylko 109KM. Na trasie dawał radę znacznie mocniejszym autom, gdyż sporo odrabiał prowadzeniem w zakrętach. W moim przypaku rozkład mas wynosił około 60/40, co w tej klasie jest bardzo dobrym wynikiem. Niestety 309 nie jest zbyt lubanym i szanowanym autem. Postrzegane jest po prostu jako zywkły stary samochód ![]() ![]() Problemem w przypadku upalania będzie brak części. Nietypowe graty zawieszenia typu przednie sanki, wahacze, półosie jest już ciężko dostać, więc każdy dzwon itp będzie problemem. A to się będzie zdarzało, jesli pranujesz starty w KJS. Jeśli dopiero planujesz zakup auta, osobiście radziłbym wybrać coś popularniejszego ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
no niemów ze przednie sanki, wahacze jest cieżko dostać jak sanki pasują od 205 a wahacze zalegają na Allegro ;-) Tylko półosie jest troche trudniej choć same przeguby są bardzo popularne i dostępne za grosze.
-------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 19 January 2014 ![]() |
Z częściami do zawieszenia nie ma jeszcze tragedii. Gorzej jest z częściami do silnika; jeżeli autor zdecydowałby się na Mi16 to np. z panewkami jest już problem.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
z panewkami ??? leżą w każdym IC i na Alle ostatnio kupowałem Goetze po 35 zł korbowodowe (które zreszta pasują od innych modeli chyba że ktoś widzi problem ze panewka może być np. szersza o 2 mm a i tak zamek ułozony jest tak że pasuje bez problemu w korbę i na czop) i główne po 20 (które pasują jeszcze od większej liczby modeli) ;-)
Trzeba tylko troszkę pomyśleć przy zakupie bo numery ref. to jedno a życie to drugie -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 19 January 2014 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |