![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 01 April 2012 ![]() |
MR2 250koni/345Nm 1250kg + kierowca. Tak na oko gdyby lanos miał ze 20 koni więcej to może by było równo. Tak to wyglądało w sobotę:
https://youtu.be/2ystPf7fMZs https://youtu.be/sgicfeRjvJM Ten pierwszy w sumie się nie liczy, bieg w lanosie nie wskoczył ![]() ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 19 November 2012 Skąd: Łódź - Dell :P ![]() |
Patrząc na filmiki to moge Ci powiedziec że ze mną nie miałbys tak łatwo
![]() Róznica w biegach ![]() https://www.youtube.com/watch?v=osLDt6EVJw8 Trzeba dać koledze czas na wprawienie sie i wyczucie auta no i stanąc jeszcze raz chyba ze bedziecie przejazdem w Łodzi to ja moge zasiąsc za stery Lanosa i polecimy rewanż ![]() |
|
|
![]()
|
|
W sobotę będą kolejne sparringi
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 19 November 2012 Skąd: Łódź - Dell :P ![]() |
ehhh
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Spokojnie, graczut99 sobie poradzi
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 June 2010 ![]() |
Przebieg mocy w tej MR2 z racji duzego niutona musi byc bardziej korzystny,bardziej plaski.Wiec ilosc KM to nie wszystko.Do tego dochodzi naped tyl.I to ze nowy kierowca nie ogarnia tak fury jak poprzedni.Co z reszta slychac.
|
|
|
![]()
|
|
Do 6krpm kręce bo dalej nie ma sensu, a i skrzynia też ma swoje lata i 4 wypada ;d Napęd w rolce z drugiego biegu nie ma znaczenia.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 15 December 2013 ![]() |
Szkoda ze nie masz trzeciego filmiku, tam bylo najbardziej wyrownanie, ale obilo mi sie o uszy ze ci bieg nie wszedl chyba 3. Co do napedu, jak mi wchodzil na 2ce w okolice 5000 rpm to troche mielilo bo bylo mokro, zreszta widziales jak jechales ze mna ja szarpalo kierownica, az pasek z pompy wspomy spadl:) Mam nadzieje ze jutro bedzie sucho, to mysle ze bedzie ciut lepiej po mojej stronie:)
|
|
|
![]()
|
|
W ogole na mokrym to jest lipa nie sciganie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Tak dla porównania to na mokrym jak sie próbowałem to dostawałem ciezkie wpierdy od Audi a6 4.2 v8 a jak było sucho to biłem 5.2 v10
![]() |
|
|
![]()
|
|
No i nawet jak trojka mi nie weszla to spokojnie odchodzilem. Dlatego chcialem z rolki drugi bieg zeby lanos mial fory
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 June 2010 ![]() |
W lanosie moc podnosi sie do samej odcinki.Wiec zeby wykorzystac caly potencjal silnika.trzeba sie utrzymywac w bardzo okreslonym zakresie obrotow,pewnie cos po miedzy 6 a 7krpm.Do tego sprawne zmiany biegow( (na filmie slychac zaspe na kilometr).Zastawiam sie dlaczego kierownik nie zmienia biegow bez odjecia gazu.Tym bardziej ze skrzynia kosztuje czapke sliwek.
|
|
|
![]()
|
|
Do flatshifta trzeba się przyzwyczaić, np ja nie korzystam bo u mnie skrzynia nie kosztuje czapkę śliwek i mam zbyt duży respekt do już wysłużonych synchro i zębatek
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 30 August 2012 ![]() |
Tomek kupujesz vaga ?
![]() A tak się z mojego smiales ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ja Ci zawsze mówiłem, żebyś wbił na spota i coś potargał bo wolnego auta nie masz
![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 30 August 2012 ![]() |
Auto sluzy do wozenia dziecko do zlobka.
Niestety ale koniec zabawy :/ |
|
|
![]()
|
|
addam24, dopiero co kupilem to auto, narazie chce jezdzic a nie patrzec jak stoi na kanale u mechaniora i poki co nie mam serca tak sie nad nim pastwic. A i skrzynia w dobrym stanie nawet dla daewoo nie jest az taka tania.
|
|
|
![]()
|
|
Dzisiejszego spotu nie zalicze do udanych.
Najpierw ganialem sie z MRka Tomka. Mi nie wskoczyla 3, jemu 2, paraolimpiada:) Potem probowalismy jeszcze 2 razy, u mnie za kazdym razem nieudana 3. Wiec o wyniku nie musze pisac. Potem hondfa civik 19x km VI generacja jak sie nie myle. Start byl dobry i ja odchodzilem ale jak zwykle brak 3, spadl pasek alternatora i wpier.... Z rolki z honda wyprzedzilem ja o pol dlugosci auta, 3 wskoczyla bo wrzucalem ostroznie i chociaz na tym duzo stracilem to troche ja wyprzedzilem. Na burnoutach wypadala mi 1... Chyba skrzynia sie koncy. W mojej ocenie starty az do 3 mialem duzo lepsze niz ostatnio, jednak mysle o szukaniu juz innej skrzyni i alternatora bo jak ostatnio go robilem to zauwazylem ze kolo pasowa rusza sie o 0,5 cm wzdluz osi, to moze powodowac ze spada pasek. |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
to jeśli się luzuje to ogarnij temat dlaczego tak jest, bo tak być nie powinno... a skutki mogą być znacznie gorsze niż spadnięcie paska z alternatora
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 06 May 2010 Skąd: Płońsk ![]() |
to jeśli się luzuje to ogarnij temat dlaczego tak jest, bo tak być nie powinno... a skutki mogą być znacznie gorsze niż spadnięcie paska z alternatora Pęknięcie paska alternatora w c20xe, powoduje jego wkręcenie w rorząd. (przetestowane u siebie, pękł jak odcinałem bieg, wpadł w rozrząd i po iluś km, przestawiło mi o 2 zęby rorząd, tak więc uważałbym. ) -------------------- Lanos 1.6 Turbo
_https://www.youtube.com/user/vakiros/videos |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 20 July 2025 - 17:38 |