![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 26 December 2012 ![]() |
Chyba głównie o to chodzi w tym projekcie, że buda jest lanosa.
-------------------- Był Peugeot 106 S16 Turbo - Tor Poznań 1.53:5
Jest BMW e36 Compact m54b25 + GTX3076 + 8hp50 by TajnyGarazBobra |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 19 November 2012 Skąd: Łódź - Dell :P ![]() |
Buda Lanosa tylko dlatego ze auto od nowosci w rodzinie i tak powoli sobie dlubie. Nastepną inwestycją beda opony
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 27 May 2006 Skąd: Płock ![]() |
poszedles wlasciwa droga. wiekszosc turbo nie jedzie. a jak jedzie to bardzo krotko bo silniki sie sypia. ciesz sie tym co masz bo turbawki po 300koni robia czesto ledwo czternastki. wiem ze to co pisze to dla turbomaniakow beda brednie. ale ulica mowi co innego. Chyba jednak nie wiesz co piszesz ![]() Wszystko zależy od konkretnego przypadku. Takie generalizowanie ma się nijak do rzeczywistości. -------------------- Toyota Supra Mk4
2JZ-GTE |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
piwo, w takim razie nie widziałeś nigdy normalnie uturbionego auta, a jedynie straszne rzeźby maksymalnie po taniości. robota na poziomie takim jak wymiana uszczelki pod głowicą w postaci dosłownej, czy wymiana samej uszczelki, bez planowania itd itp. drut, syf, kiła i mogiła. normalnie doinwestowane projekty i składane w cywilizowany sposób żyją długo... przestań słuchać ulicy a zacznij słuchać normalnych informacji z użytkowania, dobrze wyjdziesz na tym.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 17 March 2007 Skąd: Łódź ![]() |
poszedles wlasciwa droga. wiekszosc turbo nie jedzie. a jak jedzie to bardzo krotko bo silniki sie sypia. ciesz sie tym co masz bo turbawki po 300koni robia czesto ledwo czternastki. wiem ze to co pisze to dla turbomaniakow beda brednie. ale ulica mowi co innego. LOL Ten post jest serio ? ![]() ![]() BTW. odnosiles sie do turbo lanosow czy ogolnie do turbo ? -------------------- Ibiza Cupra 1.8T by CompSport
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 February 2009 Skąd: Pomorze ![]() |
Proste pytanie, prosta odpowiedz; najszybsze Fwd w pl to?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Proste pytanie, prosta odpowiedz; najszybsze Fwd w pl to? Ale piszesz aktualnie, czy w ogóle w historii? -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 16 August 2005 Skąd: W-wa ![]() |
Proste pytanie, prosta odpowiedz; najszybsze Fwd w pl to? Corsa A 3.0 NA-------------------- ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland
Powered by Niuton & Re5pect.pl & Penrite.pl & Syr Garage |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 19 November 2012 Skąd: Łódź - Dell :P ![]() |
i napewno Civic k20 ITB tez przód naped wolnossak
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
Proste pytanie, prosta odpowiedz; najszybsze Fwd w pl to? civic B16turbo Witka Karałowa. A w tej chwili w pełni uliczny civic sawczena robi czasy lepsze niż czołówka wolnossącej klasy dragowej oprócz Xawerego i ogólnie najlepsze wyniki obecnej klasy street FWD (same turbo) są lepsze niż obecne wyniki klasy Drag NA. I co, punkt widzenia zależy od punktu wypowiadającego się? ![]() A Siewcu zbastuj również z opinią o bezawaryjności setupów turbo, bo ogólna prawda jest taka, że im setup mechaniczny ma w sobie więcej elementów i im sa bardziej obciążone tym jest większe prawdopodobieństwo, że coś klęknie. Dobre NA jeżdżą długo, dobre turbo jeżdżą długo, ale zarówno dobre NA jak i dobre Turbo może spotkać przypadek losowy...i co, od razu jest to mega awaryjny setup? U mnie w B20 NA raz padł wtrysk, a raz panewka. Wszystko dobrze złożone, na dobrych częściach, jeździło dość długo. U Sawczena w turbo raz dziura w tłoku, a po złożeniu i kolejnym używaniu urwany zawór. I co, który setup jest bardziej awaryjny? NA czy Turbo? Po prostu ten, który dłużej jeździ... -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 February 2009 Skąd: Pomorze ![]() |
Najszybsze jeżdzące nadal auto, które w PL wykręciło najlepszy czas? Czy będziemy się cofać do okresu międzywojennego
![]() Lanos popitala dobrze, ale zmierz w końcu jakie realnie to robi czasy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 03 September 2011 ![]() |
Dokładnie, po liczniku jedzie niesamowicie jak na taką moc i pojemność, może to zasługa tej wagi. No ale nie wiemy co pokazuje licznik... do 180 ładnie idzie, piątka fatalnie już. jaki masz rozmiar kół na filmiku przyspieszenia?
-------------------- Obczaj moją E30 328i++ _http://www.racingforum.pl/index.php?showto...=0#entry1191034
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 24 May 2011 ![]() |
Zastanawia mnie jak można kilować większość dużo mocniejszych aut mając 10letnie opony.. I to w lekkim aucie jakim jest Lanos
Gratuluje wyników , można się nieźle naciąć ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
Najszybsze jeżdzące nadal auto, które w PL wykręciło najlepszy czas? Czy będziemy się cofać do okresu międzywojennego ![]() Lanos popitala dobrze, ale zmierz w końcu jakie realnie to robi czasy. prosze Cie...Kamil Walas Corsą 10,1 i kupa niskich i średnich 11tek, gdzie w NA 10 zrobił Xawery, poźniej 10,9 i 11,0 Hond i dalej same 12tki. Jeśli nie widzisz tej różnicy to ja już więcej nie dyskutuję ![]() Tak ogólnie patrząc konstrukcyjnie na C20Xe NA to co jest wąskim gardłem? Wałki, głowica? Bo patrząc globalnie - te 200kilkanaście KM z dwóch litrów na ITB nie jest jakimś porywającym wynikiem, a auto jeździ moim zdaniem na poziomie Hondy B18tki z Bolt-on'ami, tyle, że ma mega ogarniętego kierownika, który deklasuje dużą ilośc zawodników mega powtarzalnymi startami - propsy za to ![]() -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 03 September 2011 ![]() |
Też uważam, że to głównie zasługa kierownika, który zna do felg swoje konie, bo tak realnie patrząc to nie ma opcji by to objechało wiele z tych aut.
-------------------- Obczaj moją E30 328i++ _http://www.racingforum.pl/index.php?showto...=0#entry1191034
|
|
|
![]()
|
|
Dokładnie, po liczniku jedzie niesamowicie jak na taką moc i pojemność, może to zasługa tej wagi. No ale nie wiemy co pokazuje licznik... do 180 ładnie idzie, piątka fatalnie już. jaki masz rozmiar kół na filmiku przyspieszenia? Licznik przekłamuje przy 100km/h o 1km/h za mało, natomiast przy 180km/h przekłamuje o 2.5km/h za duzo. Dalej nie sprawdzałem ale jakies duze róznice nie bedą ![]() ![]() Zastanawia mnie jak można kilować większość dużo mocniejszych aut mając 10letnie opony.. I to w lekkim aucie jakim jest Lanos Gratuluje wyników , można się nieźle naciąć ![]() No własnie każdy mi to mówi jak moge jezdzic na takich oponach ktore nawet na hamowni sie slizgają a co dopiero na drodze przy tej mocy ![]() ![]() Tak ogólnie patrząc konstrukcyjnie na C20Xe NA to co jest wąskim gardłem? Wałki, głowica? Bo patrząc globalnie - te 200kilkanaście KM z dwóch litrów na ITB nie jest jakimś porywającym wynikiem, a auto jeździ moim zdaniem na poziomie Hondy B18tki z Bolt-on'ami, tyle, że ma mega ogarniętego kierownika, który deklasuje dużą ilośc zawodników mega powtarzalnymi startami - propsy za to ![]() Jesli chodzi o starty to bywa róznie, staram sie jak moge aby te starty były powtarzalne i nie moge chyba narzekać ![]() Czy 200KM z xe to duzo czy nie to nie wiem, trzeba wziąść pod uwage ze graty silnika mam serie a wałki drogowe 276 i nisko sie kreci bo tylko do 7200, jakby zakrecic wyzej do 8000 na bardzo mocnych wałkach 296 albo jakies takie i zmienic troche graty silnika mozna by było zyskac do 250KM albo i wiecej, ja mam zrobione tak lekko ![]() Czy auto jezdzi na poziomie b18stek to chyba nie, nie znalazlem jeszcze b18stki która by pojechała lepiej, raczej powiedziałbym ze auto jezdzi na poziomie k20stek. Jest taka civic EP3 w k20 typeR shamowana na 210KM i 213NM czyli gmerana i wyscig z nią bedzie jak tylko sie ociepli wiec zobaczymy jak to wyjdzie, seria k20 napewno dostaje od Lanosa bo z taką sie juz targalem. Też uważam, że to głównie zasługa kierownika, który zna do felg swoje konie, bo tak realnie patrząc to nie ma opcji by to objechało wiele z tych aut. Dzięki Wam za miłe słowa, moze nie jest tak cudownie jak mówicie ale napewno nie kalecze mozliwosci auta swoimi umiejetnosciami, wydaje mi sie ze zgralismy sie dobrze ![]() Felgi akurat są lipne do scigania, ciezkie wystające walce na naciągach (ale bardzo mi sie podobają) Jedynie co auto kaleczy to opony plastikowe i problem z wbijaniem 3 biegu który zwalczam juz od sierpnia poprzedniego roku i zwalczyc nie moge ![]() |
|
|
gość_Młody-Bydgoszcz_* |
![]()
|
![]() |
Jaki w ogóle potencjał ma takie c20xe? Jakiś stroker cos?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 19 February 2003 Skąd: Lublin ![]() |
Ja swoim 20xe w lanosie robie 14.6 -14.8
960kg +kierowca 80 silnik seria + wydech 2,5 cala krotka skrzynia i dobre opony, cala tajemica ![]() tutaj jakis stary filmik https://www.youtube.com/watch?v=lrFhGUc8oSw -------------------- Prawdopodobnie Najszybsze Daewoo w Polsce
2004--> ET 18,3 2005--> ET 17,4 2006--> ET 14,7 2007-->13.xx??? |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 15 December 2010 ![]() |
Jak widać potenciał C20XE jest ogromny ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
aaa ktos pytał jakie mam koła i chyba zapomniałem napisać
Schmidt Space Line 16" et30 i 8" szerokosci na oponach 195/45/16 Masa koła 17kg... ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 09 September 2025 - 15:53 |