![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 19 November 2012 Skąd: Łódź - Dell :P ![]() |
Fixel, 1.6 poszło do kolegi z osiedla który tez gania Lanosikiem
![]() ![]() Wymiary mojej przepustnicy z DeU to 63mm po powiekszeniu juz. Dzisiaj korzystając z pogody troche pościgane. https://www.youtube.com/watch?v=jDLEEOvtPHU W Hondzie b18 czyli 1.8 VTEC z bardzo krótką skrzynia, procedura, kolektor z ITR'a, dolot, wydech, komp, odcinka 8500 i VTEC ustawiony niżej. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 22 January 2004 Skąd: bełchatów ![]() |
3 bieg w oplu jak zwykle do wyprzedzania:). zdrowe xe ciezko jest objechac róznym vtecom, a co dopiero dlubane. ten b18 pewnie ma w porywach 190Nm.
fajne xe, ale jeszcze kilka tanich modów przed Toba, szkoda ze nie skusiałes sie na jakies fajne wałki typu Schrick+lexmaul i 200 w zasiegu -------------------- „Dokładnie wiadomo, kiedy ludzie zaczęli się ścigać: gdy tylko zbudowali drugi samochód.”
-by Richard Petty NASCAR racedriver corsa c16xe N/A 176KM/187Nm powered by corsasport.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 16 August 2005 Skąd: W-wa ![]() |
NM...
-------------------- ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland
Powered by Niuton & Re5pect.pl & Penrite.pl & Syr Garage |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 26 September 2011 Skąd: W-wa ![]() |
Widzę że udało się ogarnąć te wałeczki z Rewaru więc nie są takie chyba złe... Jestem ciekawy jak z trwałością
![]() Ten Lanos fajnie zapina - nie jednemu jeszcze krwi napsuje ![]() Ps. załóż ITB Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 19 November 2012 Skąd: Łódź - Dell :P ![]() |
i kolejne starcie z nieco slabszym autkiem
https://www.youtube.com/watch?v=7sEMImouCdk |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 03 May 2010 ![]() |
Bardzo fajna charakterystyka silnika praktycznie jak seria tylko moc wieksza. Jednak na walkach z rewaru mozna zrobic mocny srodek, a nie samą gore.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 07 January 2011 ![]() |
NM... Że co? http://pl.wikipedia.org/wiki/Uk%C5%82ad_SI...stki_podstawowe Warto sprawdzić samemu zanim się kogoś poprawi. Symbolem metra jest mała litera m. |
|
|
![]()
|
|
Może troszeczkę ochłoń koleżko?
Nm zostały podane jako przyczyna wygranych z Hondą -------------------- ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland
Powered by Niuton & Re5pect.pl & Penrite.pl & Syr Garage |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 07 January 2011 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Jesli chodzi o kolektor to od lexmaula chyba lepszy jest dbilas.
Wałki Rewarowe zanim zrobilem duzo czytałem, jesli chodzi o trwałość, fakt mało kto o tym pisze, ale znajomy mial je od wielu wielu lat i nie narzekał, poszły dalej do kogos i nic nie slychac aby ktos mówił słabe, wytarte czy cos podobnego, wiadomo, szczyt marzeń to nie jest, ale za takie pieniądze cięzko o cos lepszego ![]() |
|
|
![]()
|
|
Pare obecnych fotek wrzuce:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asterka 3.2 v6 ![]() ![]() No i znów ściganie: Lanos z pasazerem Honda bez http://www.youtube.com/watch?v=-qJ7W3anvmk A tutaj juz coś mocniejszego: http://www.youtube.com/watch?v=2vpZMNV78ek Niestety zaczął przykapcac przy odcicne i zmianie biegu, dostal mocy i chyba trzeba pomyslec o jakims remoncie i moze odrazu psssT ![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 09 November 2013 ![]() |
No, no. Ładnie Barsko
![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 05 January 2011 Skąd: Gdańsk ![]() |
Coś to dało?
-------------------- Było:
Astra F Kombi GL '92 1.4 8v -> 2.0 8v. Vectra B Kombi Sport Zender '01 2.6 24v. Jest: Volvo V70 '98 T5 |
|
|
![]()
|
|
takie pierdoły to raczej nic nie dają, poprostu zmieniłem na troche krotszy i na przepustnicy kolanko 4ro czy tam 5cio warstwowe bo poprzednie zwykłe załamywało sie kompletnie i auto nie dostawało tyle powietrza ile powinno, wszystko lezalo załamane a guma miala dość, teraz dolocik ładnie sterczy wiec i powietrza wiecej doleci
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem jak to się ma do do tego setupu, bo każdy przypadek jest inny, ale u mnie dłuższy dolot dał 15km
-------------------- ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland