![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 19 April 2004 Skąd: Krakow ![]() |
W niemczech kontrola trakcji z EMU zrobila swoje.
-------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 14 August 2004 Skąd: Łomianki ![]() |
No no.... coraz lepiej.
No właśnie dlatego napisałem że to 8,713 tylko statystyka... Bo Mickeyowi chodziło o to żeby chociaż o jedną tysięczną wyprzedzić Blache w tabeli... Moim zdaniem to auto już na tą chwilę jest szybsze niż Camaro vtg,dlatego napisałem co napisałem, jest to moja subiektywna opinia oczywiście.... Matko co za bełkot - jest wolniejsze ale jest szybsze. To jest drag racing, jedna tysięczna robi różnicę. Będzie szybsze jak zrobi lepszy czas. Na razie nie jest. Ja rozumiem zachwyty nad szybkimi postępami bo te są baaaardzo imponujące ale nie dorabiajcie już dziwnych teorii i nie koronujcie go na najszybsze auto w kraju - bo na razie nim nie jest. Jeżeli chłopaki na pb98 zrobili taki progres , to coś mi się wydaje że sezon 2015 może być punktem zwrotnym jeżeli chodzi o tytuł najszybszego auta w Polsce... Mogę się mylić rzecz jasna bo żadnym ekspertem nie jestem... Zakładasz, że inne, konkurencyjne auta przez zimę zostaną w miejscu, a ztcw to tak nie będzie. Pamiętaj, że nic tak nie motywuje do dalszej pracy jak konkurencja. Faktem jest za to, że coś mi się wydaje, że w przyszłym roku calibra będzie duużo szybsza - pamiętajmy, że to był pierwszy jej sezon i chłopaki na pewno mają całą listę mniejszych lub większych poprawek dozrobienia przez zimę. Samą zmianą biegów zejdą dużo. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 September 2013 ![]() |
No no.... coraz lepiej. Matko co za bełkot - jest wolniejsze ale jest szybsze. To jest drag racing, jedna tysięczna robi różnicę. Będzie szybsze jak zrobi lepszy czas. Na razie nie jest. Ja rozumiem zachwyty nad szybkimi postępami bo te są baaaardzo imponujące ale nie dorabiajcie już dziwnych teorii i nie koronujcie go na najszybsze auto w kraju - bo na razie nim nie jest. Napisałem dość wyraźnie że jest to moja subiektywna opinia...,subiektywna czyli niema pokrycia w faktach ,a jedynie w moich odczuciach..Jeżeli jest to dla ciebie niezrozumiały bełkot to ok, za bardzo mnie to nie interesuje...:-))) Zakładasz, że inne, konkurencyjne auta przez zimę zostaną w miejscu, a ztcw to tak nie będzie. Pamiętaj, że nic tak nie motywuje do dalszej pracy jak konkurencja. Faktem jest za to, że coś mi się wydaje, że w przyszłym roku calibra będzie duużo szybsza - pamiętajmy, że to był pierwszy jej sezon i chłopaki na pewno mają całą listę mniejszych lub większych poprawek dozrobienia przez zimę. Samą zmianą biegów zejdą dużo. Niczego nie zakładam...podoba mi się postawa chłopaków i życzę im jak najlepszych czasów jak każdemu z tego forum... -------------------- W0 LNES4 1000hp+ 0-100 2,3s 100-200 4,1s 9s car www.facebook.com/s4turbo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 05 January 2014 ![]() |
Czy ktoś mi odpowie na post #757 ze strony 38
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sun, 24 April 2011 Skąd: wlkp ![]() |
silniki pewnie nie, chyba że przejście na wspomniane E85, albo strzał z nitro
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 12 September 2009 Skąd: www.Mickey-Garage.pl ![]() |
Mam pytanie, czy w Tsunami planujecie na przyszły sezon jakieś bardziej zaawansowane modyfikacje silników, czy poprzestaniecie na drobnych modyfikacjach układu napędowego zeby planowac trzeba określić budżet albo znaleść jakiegoś fajnego sponsora ![]() -------------------- WWW.MICKEY-GARAGE.COM
Części wykonywane indywidulanie Racing Custom Parts zapraszam ![]() ![]() Tsunami 0-100km/h - 1.7sec - 1231KM 1171Nm - ET@8,471 / 275km/h |
|
|
![]()
|
|
tytuł zaktualizowałeś, został jeszcze podpis
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 22 July 2014 Skąd: Kraków ![]() |
Ja mam takie pytanie techniczne, na jakim ciśnieniu śmigają opony? Nie ma problemów z obracaniem gum na felgach? Na drugim zdjęciu widać coś jakby niebieska kreska na feldze, czyżby znacznik?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 12 September 2009 Skąd: www.Mickey-Garage.pl ![]() |
0,5bara, w sumie to jedna sie ruszyła
![]() -------------------- WWW.MICKEY-GARAGE.COM
Części wykonywane indywidulanie Racing Custom Parts zapraszam ![]() ![]() Tsunami 0-100km/h - 1.7sec - 1231KM 1171Nm - ET@8,471 / 275km/h |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 05 May 2009 Skąd: Nowa Huta ![]() |
Remove before flight na spadochronie
![]() Zapytam jak elDyfer, nie obraca felg w slick'ach?? Edit: Mickey dodało mi posta dopiero po Twojej odpowiedzi. -------------------- BMW...freude am fahren...
|
|
|
![]()
|
|
ja mam propozycje, zróbcie filmik z samych burnout`ów z całego sezonu, i dobrych zadymionych startów
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
Jeżeli chłopaki na pb98 zrobili taki progres , to coś mi się wydaje że sezon 2015 może być punktem zwrotnym jeżeli chodzi o tytuł najszybszego auta w Polsce... Mogę się mylić rzecz jasna bo żadnym ekspertem nie jestem... Problem jest tylko taki , ze zwiekszajac moc silnikow , zwieksza sie rowniez prawdopodobienstwo usterki . Nie wiem jak silniki sa poskladane i nie chce w to wnikac . Jezeli panowie uwazaja ze moga pojechac jeszcze sporo lepsze 60feet , i gdyby byla trakcja to 200-400metrow tez moglo by byc mocniejsze , to moze lepiej nie przeginac z moca ,aby samochod nie zaczal robic sie awaryjny . -------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 03 January 2010 ![]() |
Może pobawić sie kotrolą trakcji w EMU i doładowaniem po biegach by znaleźć kompromis między trakcją a mocą w przedziale tych 200-400 a do 200 dać spokój jak jest dobrze
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 September 2013 ![]() |
Problem jest tylko taki , ze zwiekszajac moc silnikow , zwieksza sie rowniez prawdopodobienstwo usterki . Nie wiem jak silniki sa poskladane i nie chce w to wnikac . Jezeli panowie uwazaja ze moga pojechac jeszcze sporo lepsze 60feet , i gdyby byla trakcja to 200-400metrow tez moglo by byc mocniejsze , to moze lepiej nie przeginac z moca ,aby samochod nie zaczal robic sie awaryjny . Niewątpliwie masz racje że szkoda by było żeby auto zaczęło się sypać, bo na razie wygląda to całkiem fajnie bod względem usterek...Ale chyba zwiększanie mocy jest raczej nieuniknione jeżeli Mickey chce utrzymać dalsze tempo progresu..., Oczywiście są jeszcze rezerwy czasowe w innych elementach ,takich jak już wielokrotnie wspominana zmiana biegów ,redukcja wagi czy inne rzeczy o których pewnie wie tylko sam Mickey... -------------------- W0 LNES4 1000hp+ 0-100 2,3s 100-200 4,1s 9s car www.facebook.com/s4turbo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 26 October 2008 Skąd: Częstochowa ![]() |
Na razie priorytetem nie jest moc, bo tej jest pod dostatkiem
![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ja mam propozycje, zróbcie filmik z samych burnout`ów z całego sezonu, i dobrych zadymionych startów ![]() ![]() w sumie to czytasz mi w myślach, prosze : -------------------- WWW.MICKEY-GARAGE.COM
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 05 January 2011 Skąd: Gdańsk ![]() |
Tak z czystej ciekawości. W jakim tempie ten potwór wciąga benzynę?
![]() -------------------- Było:
Astra F Kombi GL '92 1.4 8v -> 2.0 8v. Vectra B Kombi Sport Zender '01 2.6 24v. Jest: Volvo V70 '98 T5 |
|
|
![]()
|
|
2litry na 10sekund
-------------------- WWW.MICKEY-GARAGE.COM
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 07 March 2013 ![]() |
Teoretycznie 12 wtrysków po 1600cc/min jest w stanie wypluć 19.2l paliwa na minutę, czyli jakieś 3.2l na 10 sekund. Nawet przy obecnym spalaniu 10 przejazdów wliczając grzanie opon i powroty to z 30 litrów...
![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 13 July 2011 ![]() |
W "TOP FUEL" teoretycznie 100l/1km, tak na pocieszenie wiec nie ma tragedii
![]() |
|
|
![]() ![]() |