![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 14 August 2006 ![]() |
Czas rewelacyjny. Ale wydaje się że drugim i trzecim przepięciem biegu można jeszcze sporo urwać. W każdym razie jak z taką prędkościa będziecie wprowadzać ulepszenia i zmiany to w 2015 może być naprawdę blisko 8 sekund na dobrym torze.
Mickey - zmień ten podpis: "Tsunami 0-100km/h - 2.4sec - 1231KM 1171Nm - ET@9:59" ;-) |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 12 September 2009 Skąd: www.Mickey-Garage.pl ![]() |
Dajcie mi wrócić
![]() -------------------- WWW.MICKEY-GARAGE.COM
Części wykonywane indywidulanie Racing Custom Parts zapraszam ![]() ![]() Tsunami 0-100km/h - 1.7sec - 1231KM 1171Nm - ET@8,471 / 275km/h |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 26 October 2008 Skąd: Częstochowa ![]() |
Dobra, to moge pare moich odczuc po powrocie do domu.
Zawody bardzo fajne, choc praktycznie bez udzialu publicznosci. Mile dla oka - bylo kilka fajnych, drogich aut ![]() Zrobilismy lacznie 4 przejazdy, w tym 2 nieudane. Chwile po ostatnim, rekordowym przejezdzie rozpadalo sie, zawody zostaly zakonczone. Szkoda, bo czas moglby byc jeszcze lepszy. O ile? Tego nie wiemy, ale wiemy jedno - samochod jest bardzo nieobliczalny, jesli chodzi o jego mozliwosci ![]() ![]() Tak czy inaczej sezon uznajemy za zakonczony. Moze pojawimy sie gdzies "turystycznie", ale walki o czas raczej nie bedzie - zalozenia na rok 2014 zostaly zrealizowane z gorka. Przepraszamy co niektorych, ze auto sie nie zepsulo, mimo 2 silnikow jechalo prosto i praktycznie na kazdych kolejnych zawodach poprawialo czasy. Tak, bylo zlozone w Polsce przez Mickey Garage, a nie w Niemczech przez firme XX, ogarniete przez polskiego Ecumastera EMU i zbudowane na "tanich i chinskich czesciach" z FMIC.PL. Pamietam, jak 5 miesiecy temu napisalem, ze przy obecnej mocy auto bedzie robic 8.xx na 1/4 i 0-300km/h w ok 10 sek, w odzewie slyszalem sam smiech i komentarze, ze jestem uposledzony, bo "to przeciez jeszcze nie jezdzi i jezdzic nie bedzie". Otoz jezdzi i jezdzic bedzie ![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieje, ze powrocimy w 2015 jeszcze szybsi ![]() ![]() PS Moc jest ciagle ta sama, jutro postaramy sie wrzucic jakis material video ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 September 2013 ![]() |
I chyba oto w tym wszystkim chodzi żeby robić swoje i nie słuchać mędrców na forum, czapki z głów panowie...widząc wasze podejście na następne sukcesy nie trzeba będzie długo czekać...
-------------------- W0 LNES4 1000hp+ 0-100 2,3s 100-200 4,1s 9s car www.facebook.com/s4turbo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 05 May 2009 Skąd: Nowa Huta ![]() |
Czas z zawodów jest chyba najlepszą odpowiedzią w stronę tych co twierdzili że to ny dy rydy:)
Jeszcze raz gratulacje ! -------------------- BMW...freude am fahren...
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 30 October 2009 ![]() |
Ja tam od początku wiedziałem że będzie petarda i się nie pomyliłem
![]() Mam pytanie kiedy narodził się pomysł na Tsunami a kiedy padły pierwsze spawy? Pytam bo tempo narodzin i rozwoju tego projektu jest niewyobrażalne ale jest to też chyba znak czasu. Tak jak kiedyś szokiem było 500 KM teraz już nie jest, tak może za 10-15 lat takie wydumki będą składane w 3 miesiące w standardzie. Oczywiście nie ujmując nic waszym umiejętnościom - SZACUN. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 02 June 2006 Skąd: okolice Warszawy ![]() |
Gratuluje wielkiego postepu i oby ten postep nie zwolnil tempa
![]() -------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 12 September 2009 Skąd: www.Mickey-Garage.pl ![]() |
jakieś 2 tyg od pomysłu do 1go cięcia, w tym czasie silniki się kupowały, głównym założeniem był termin, chodziło o zbudowanie auta na ten sezon a nie na 2016rok i tak szczerze to liczyliśmy na 8ke w 1ym sezonie co się udało i osobiście cieszyłem się jak dziecko z lizaka
![]() ![]() ![]() -------------------- WWW.MICKEY-GARAGE.COM
Części wykonywane indywidulanie Racing Custom Parts zapraszam ![]() ![]() Tsunami 0-100km/h - 1.7sec - 1231KM 1171Nm - ET@8,471 / 275km/h |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 26 October 2008 Skąd: Częstochowa ![]() |
Pomysl budowy auta padl jakos pozna jesienia 2013, wyjazd planowalismy na wiosne 2014, a do konca 2014 po cichu, ale mocno wierzylismy w 8.999 sek
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 24 November 2011 Skąd: Wawa ![]() |
Extra..
![]() ![]() -------------------- Renault Megane 1.8 16V Turbo - było
Mazda 6 MPS - był -Best ET 13:45 Ryki 2015 Mazda 6Speed - jest |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 10 November 2013 ![]() |
Tak jak pisałem wcześniej, wielkie gratulacje. Bardzo dużym plusem tego projektu jest to że nadal jest bardzo dużo do poprawienia i zyskania, jeśli sukcesywnie będziecie parli do przodu to na pewno będzie dużo lepiej. Powodzenia chłopaki!
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 03 January 2010 ![]() |
GRATULUJE !!! czas mega, 3 odpowiednie firmy spotkały sie w odpowiednim czasie i zapewne przy piwie i jest 8,97
Fajnie, dzieki że pokazaliście że Polacy potrafią <brawo> |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 26 February 2003 Skąd: Warszawa - Grochów ![]() |
Czas obłęd !!
DSG i będzie 7mka ![]() -------------------- Nissan 200Sx S14 na tor i trochę drift [212KM/268Nm >> 379KM/428Nm]
Nissan Sunny GTi z 2.0 na zmiennej fazie na Tor [243KM/247Nm] Saab 900NG 2.0 Turbo Coobcio Test POWER CAR [185KM/240Nm >> 468KM/485Nm] Saab 9-3 Cabrio Aero 2.3 Turbo Coobcio Lansowóz [205KM/280Nm >> 281KM/424Nm] |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 04 April 2009 Skąd: 3Miasto ![]() |
Graty!!! Czasy kosmos
![]() -------------------- Always braking the limits! I hate limits!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 22 September 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Gratuluję!
Mam nadzieję że w sezonie zimowym znajdziecie dobrego sponsora. Patrząc na wasze postępy jestem pewien że gdyby nie ograniczenia budżetowe mogłoby być jeszcze lepiej. Na dwóch skrzyniach DSG ze szperą z TT RS i łącznej mocy 1600KM, czas 7,99 zaczyna być bardzo realny. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 12 July 2008 ![]() |
(...) Przepraszamy co niektorych, ze auto sie nie zepsulo, mimo 2 silnikow jechalo prosto i praktycznie na kazdych kolejnych zawodach poprawialo czasy. (...) Dla mnie to w ogóle jest jakiś jaszczur z kosmosu, że ulepiliście Calibre w naprawdę ekspresowym tempie, robicią nią mega czasy i nic w tym aucie nie wybucha, nic nie odpada, nie ma żadnego efektownego pierdut. Kibicowałem Wam i byłem bardzo ciekaw jak sie to szybko rozwinie, ale ta niezawodność jest wręcz nieprawdopodobna. To tylko świadczy o Waszych umiejętnościach i o tym, ile to auto ma jeszcze zapasu wytrzymałośiowego ![]() (...)Pytam bo tempo narodzin i rozwoju tego projektu jest niewyobrażalne (...) A bo oni to chyba w ogóle jakiegoś szamana mają na etacie ![]() |
|
|
![]()
|
|
efektownie to koło urwałem na Czechach miesiąc temu
![]() ![]() ![]() -------------------- WWW.MICKEY-GARAGE.COM
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 07 December 2012 ![]() |
A czemu przy zawracaniu koła szurgotają jak by elektroszpera była ? Jest czy to przód z tyłem w zakręcie wzajemnie się pchają/ciągną? Czy czemu ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 09 October 2006 Skąd: Gdynia ![]() |
Zasłużony sukces! Gdyby większość Polaków tak potrafiła ze sobą współpracować, byli byśmy mocarstwem
![]() -------------------- Sierra RS Cosworth 2.0T YB
|
|
|
![]()
|
|
odcinka, bo tył jest zaspawany
![]() -------------------- WWW.MICKEY-GARAGE.COM
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 19 July 2025 - 23:11 |