Shoutbox 0 nowych PW 

8 Stron V  « < 6 7 8  
Closed TopicStart new topic
> Auto na dlugie trasy, Pytania techniczne
trbman
post Wed, 16 Apr 2014 - 10:50
Post #141

User

Jaki wątek takie odpowiedzi. Pojezdzicie tak z 20 lat zawodowo to sie dowiecie co to jest bolący kregosłup. Tylko 1300km dla osobówki przy takich prędkościach to nie jest duzo.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 16 Apr 2014 - 10:50
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
malyfiat125p
post Wed, 16 Apr 2014 - 11:07
Post #142

Rookie

CYTAT(Javie @ Tue, 15 Apr 2014 - 19:05) *
Lekarz nie zaleci auta typu suv, tylko auto, w którym wysoko sie siedzi, może to być np. Panda. Istotą jest wsiadanie i wysiadanie, pogadaj z kimś, kto ma chory kręgosłup.

Drogi forumowiczu, postaw sobie PANDĘ a obok Q7 i BMW M6.
W którą stronę ma bliżej Panda?
Poza tym, rozmawiamy o autach, które coś dają. Taki Q7, który jest klockiem, jednak daje coś czego nie ma Panda czy inny Espace.
I pytanie czy znasz SUV'a, który nie spełnia kryteriów zajęcia pozycji neutralnej dla kręgosłupa?

Ja wiem, nie rozpisałem się, nie napisałem, że ja choruję na kręgosłup, że miałem kilka operacji, że jeździłem AMG i przesiadłem się za zaleceniami lekarza do Q7. Więc masz prawo mi tu imputować ignorancję i wiedzieć co zalecił mi lekarz a czego nie. Takie czasy, każdy mądry, ale już chociaż mogłeś doczytać to co napisałem i się na tym zastanowić lekko.

Autor - to już masz temat ze wszystkich stron naświetlony, klasyki, nowe, stare a nawet już wiesz które są zdrowe dla pleców smile.gif
Zrób jakieś podsumowanie i zdecyduj, że jednak budżet za mały i zostajesz przy A8 - chyba, że zmieniasz na coś co też ma ok. 300 kucyków...

+Quote Post
ww#296
post Wed, 16 Apr 2014 - 11:09
Post #143

Forum Killer

CYTAT(specu @ Wed, 16 Apr 2014 - 12:45) *
Półleżąca pozycja to nie jest prawidłowa pozycja. Latam w dobrze ustawionym fotelu i nie ma problemu z trasą 1500 w zwykłym pasku b6

Wątek faktycznie robi się śmieszny wink.gif - a w tym pasu to jaka masz pozycje jak nie półlezaca? Zresztą jak czytam Twoje posty, to wydaje mi sie, że Tobie nic nie jest w stanie przeszkadzac w samochodzie wink.gif .

Dawniej ludzie maluchami robili trasy ponad 1000 km często z ogromnym bagaznikiem dachowym lub nawet przyczepka w cztery osoby i sobie chwalili wink.gif Da się? da sie! ale jak mozna lepiej to czemu nie?

--------------------
Szukam koni.........
......mechanicznych

wystarczy WW <!-- s;) --><!-- s;) -->
BMW E36 M3 3.2 SEDAN

+Quote Post
Maciek1234
post Wed, 16 Apr 2014 - 11:23
Post #144

Forum Homee

CYTAT(malyfiat125p @ Wed, 16 Apr 2014 - 15:07) *
Drogi forumowiczu, postaw sobie PANDĘ a obok Q7 i BMW M6.
myślałem, że pojawienie się w tym wątku Suvów nic nie pobije - myliłem się biggrin.gif Panda jako wzorzec pozycji za kierownicą laugh.gif laugh.gif laugh.gif W budżecie się zmieści - pewnie nawet szalony diesel 1,3, z salonu laugh.gif
czekam na więcej... chociaż może wolałbym poczytać o limuzynach klasy wyższej... oprócz Audi, MB i BMW, są przecież Lexusy, Infiniti, nikt nie wspomniał o Hondzie Legend (idealnie wpasowuje się w budżet), Volvo S80, Saab 9-5...

--------------------
Porsche 911 (992)
BMW X7 M60iX (G07)

+Quote Post
Luk_Fiz
post Wed, 16 Apr 2014 - 12:04
Post #145

Rookie

Witajcie,
Nie mam chorego kręgosłupa.
Temat samochodów klasy SUV uważam za zakończony:) Tak samo jak porównań auta, którym jestem zainteresowany z Hyundaiem (przy okazji: jakim? Bo zdaje się, że jest parę modeli, które przynajmniej teoretycznie mógłyby być ok).

Moderatora proszę o zamknięcie czasowe wątku - wszystkie istotne odpowiedzi już chyba padły. Odezwę się po po sprecyzowaniu wyboru do 1 modelu.

Dziękuję,
Łukasz

+Quote Post

8 Stron V  « < 6 7 8
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 18:39