![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 14 May 2009 ![]() |
Wg http://www.zeperfs.com/en/duel1328-1595.htm Honda na 4 z 80 do 120 km/h przyspiesza gorzej niż mój stary Leon BKD w serii. Jednak w trasy trochę jeżdżę, więc ta elastyczność się przyda.
-------------------- Renttner Apartamenty - Warszawa -> www.renttner.pl
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rynek aut w PL jest taki jaki jest, więc zaczynam rozważać inne opcję. Większość osób poleca V GTI, możecie przybliżyć mi fenomen tego auta? Spalanie rozsądne na poziomie 12l/100km może być alternatywą dla gazu. Czytałem o problemach z DSG, więc manual. Czy wymiana popychacza pompy paliwa jest jedynym mankamentem silników TFSI? Mody na ok 280KM bardzo podobnie jak w Focusie.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
U mnie DSG to jeden z niewielu elementów, który nie sprawia problemów w aucie. Wymiana oleju co 60 tyś km i lata bezproblemowo od 275 tyś km. Nie wiem czy miałem po prostu farta, ale sądze, że nie ma się co bać DSG.
-------------------- F32 alpine white
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 20 December 2011 ![]() |
A zaproponowana wcześniej megana RS ? Miałeś 1.6 ale RS to kompletnie inne auto poza body. Za 40k kupisz F1 ze szperą, oszczędniejsze od fokusa, gazowalne.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 01 January 2014 ![]() |
tfsi nie zagazujesz
|
|
|
![]()
|
|
Meganę odrzuciłem przez to że miałem już takie body. Foki nie znalazłem, GTI są albo z przebiegami 170+k km ablo po szkodzie całkowitej z USA a takie auto po 4 latach jest absolutnie niesprzedawalne. Wybór padł na Scirocco 2.0TSI, manual, bez gazu! Spalanie na trasie 580km to 7,9l/100km
![]() -------------------- Renttner Apartamenty - Warszawa -> www.renttner.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 10 January 2008 Skąd: Warszawa WJ ![]() |
w Top Gear pisali że 5,1 pali!
Co do FN2 to ostatnio miałem przyjemność z taką i jeśli to auto ma problem z X25XE na F25 to jest niezazbytnio szybkie. -------------------- cztery koła i silnik
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 27 March 2007 Skąd: Gliwice/Rybnik ![]() |
Scirocco to też dobra opcja wśród wymienionych tutaj, tylko niewyłączalne ESP psuje kompletnie radość z jazdy jak ktoś chce ostrzej pojechać po zakrętach.
FN2 zaczyna przyjemnie jechać po Hondacie, wydechu i dolocie, w serii szału nie ma choć zależy co służy za punkt odniesienia. -------------------- 200KM/290Nm/1088kg
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 08 July 2010 ![]() |
Mam Volvo c30 T5 (silnik jak w Fokusie ST), zagazowane 300 koni i smiga jak złe
![]() |
|
|
![]()
|
|
Tylko takie mody w FN2 kosztują... tyle co 360KM w 2.0TSI. Jeżdżąc serią w Scirocco zauważam niedostatek momentu, więc w Hondzie bardzo bym się męczył. ESP mi nie przeszkadza w DD.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Spalanie w Sciro może być naprawdę niewielkie, nawet w Rce
![]() ![]() -------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
Spalanie niskie widziałem tylko raz. Przynajmniej wiem, że można. Tak na co dzień to ~ 10l. W trasie do 10l w mieście od 10l.
DSG nie jeździłem, więc nie żałuje. ![]() -------------------- Renttner Apartamenty - Warszawa -> www.renttner.pl
|
|
|
![]()
|
|
Wszystko zależy od miasta ale niestety jest wyraźna różnica pomiędzy spalaniem 2.0tsi i eRki więc ciesz się tymi circa 10l (znajomy ma takie same wyniki w 2.0) bo mnie wysokie 10l udaje się osiągnąć tylko przy dziadkowej jeździe późnym wieczorem/nocą :-D
-------------------- e55 amg w210 - gone
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 07 December 2010 ![]() |
bubolak to ile pali przy rozsądnej jeździe w mieście? i jeszcze jakie to miasto
![]() -------------------- Ford Fiesta ST150 Race Car
|
|
|
![]()
|
|
Rka w Krakowie pali pomiędzy 13 a 14l/100km w środku dnia i jeździe szybszej niż 99% uczestników ruchu. Kiedy pojeżdżę trochę w korku to komputer pokazuje jakieś abstrakcyjne wartości. Natomiast jazda przy której policja od razu zabiera prawko to 16-17l/100km
Spokojna jazda + odrobina mózgu i puste miast to ok. 10l/100km chociaż ostatnio udało mi się zejść do 9.5l ![]() -------------------- e55 amg w210 - gone
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 07 December 2010 ![]() |
tyle co moje 2.8 R6, a jednak fun/moc nieporównywalnie większa
![]() -------------------- Ford Fiesta ST150 Race Car
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 29 May 2009 ![]() |
Pokazywanie chwilowego spalania przy 70-80km/h na 6-stym biegu nie ma nic do codziennej jazdy. Szukaj czegoś na zwykłym wtrysku pod LPG jak chcesz tanio i szybko jeździć. Tak samo porywnywanie elastyczności wysokoobrotowej hondy do silnika turbo, też bez sensu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 April 2009 Skąd: Jasło ![]() |
Pokazywanie chwilowego spalania przy 70-80km/h na 6-stym biegu nie ma nic do codziennej jazdy. Szukaj czegoś na zwykłym wtrysku pod LPG jak chcesz tanio i szybko jeździć. Tak samo porywnywanie elastyczności wysokoobrotowej hondy do silnika turbo, też bez sensu. to jest spalanie średnie a nie chwilowe ![]() -------------------- GREGOR10.PL ChipTuning Hamownia Modyfikacje VW AUDI BMW MERCEDES PORSCHE
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 14 August 2010 Skąd: warszawa ![]() |
Ile realnie może spalić po mieście taki focus ST ? Może faktycznie w gazie był by bardzo fajnym kompromisem między oszczędnością a osiągami i radością z jady?
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 29 May 2009 ![]() |
W mieście nie ma górnej granicy spalania
![]() |
|
|
![]() ![]() |