Shoutbox 0 nowych PW 

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Problem z zarejestrowaniem sprowadzonego samochodu, Polskie prawo administracyjne
usuniety
post Thu, 13 Mar 2014 - 17:18
Post #21

Forum Killer

CYTAT(cowboy @ Thu, 13 Mar 2014 - 16:55) *
lepiej poszukac WK w którym Ci zarejestrują bez takich problemów

Chcę sobie przetrzeć drogę, bo chciałbym jeszcze trzy auta w takiej sytuacji zarejestrować... z tej też przyczyny zakręciłem się przy swoim urzędzie.
CYTAT(no_fear @ Thu, 13 Mar 2014 - 16:51) *

Czyli zależy to tylko i wyłącznie od rzeczoznawcy....

CYTAT(cowboy @ Thu, 13 Mar 2014 - 16:55) *
a w sumie co to za auto jest ?

pw

Cowboy, przeczytałem cały Twój temat i nie wiem czy nie spróbuję auta po prostu zarejestrować w Mikołowie np.
CYTAT(PioterW @ Tue, 29 Dec 2009 - 18:25) *
... czyli historia o tym, że jak nie z prawa ich, to z lewa laugh.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Thu, 13 Mar 2014 - 17:18
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
cowboy
post Fri, 14 Mar 2014 - 08:13
Post #22

Administrator

CYTAT(usuniety @ Thu, 13 Mar 2014 - 19:18) *
Cowboy, przeczytałem cały Twój temat i nie wiem czy nie spróbuję auta po prostu zarejestrować w Mikołowie np.

to moim zdaniem najlepsza opcja, bo kombinowanie z autem mającym wkład w rozwój motoryzacji u mnie nie przeszedł, mimo ze marka znana i quattro jest znane chyba wszystkim oraz 2 drzwiowych sedanów wyszło 400 sztuk

--------------------

+Quote Post
MadeInPoland
post Fri, 14 Mar 2014 - 08:33
Post #23

Forum Clubber

Też mieszkam na śląsku, pozdrawiam usunięty. Niestety ta kraina jest mocno napięta administracyjnie w sensie takich właśnie szopek. Mam doświadczenia z wydziałów komunikacji gdzie zawsze są problemy kiedy tylko mogą, współpracuję zawodowo z ludźmi z całej Polski i obawiam się, że tutaj tego nie załatwisz szybciej niż gdzieś w PL, ale trzymam kciuki.

P.S. Namnniej problematyczni ludzi żyją w Łodzi z tego co w życiu udało mi się zaobserwować, więc uderzyłbym w okolicach Łodzi, jeżeli ktoś potwierdzi, że jest luźniej.

--------------------
Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy

+Quote Post
cowboy
post Fri, 14 Mar 2014 - 09:39
Post #24

Administrator

ja własnie w łódzkim zarejestrowałem wink.gif
no ale naczelnik WK spojrzał laskawym okiem i podszedł po ludzku i zdroworozsądkowo do tematu
prawo nie moze działać wstecz, i polskie prawo nie moze byc niespojne z wczesniejszymi przepisami..
co innego jakby to był jakis passat w tedeiku na handel a nie jakies stare auto, które pasjonata chce odbudowac...

a potem sie dziwic ze ludzie kombinują i rejestrują jakies szczepany na sztuke...

--------------------

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Monday, 07 July 2025 - 05:59