![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 15 November 2008 ![]() |
fotele z TT pasują bez przerobek ?
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 15 April 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
Z estetyki wyglądu jedynie przednie reflektory nie pasują.
Powiedz kolego w tych tarczach jaki masz rozstaw śrub, średnicę otworu centrującego wraz z grubością samej tarczy? Coraz więcej mocnych Ibiz będzie, powodzenia w realizacji planów. -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 04 October 2006 Skąd: Wrocław ![]() |
To sa tarcze z grand scenica 300mm rozstaw srub 4x100 musisz tylko roztoczyc otwor centrujacy, bo w reni jest mniejszy. Moj patent - nie ma za co
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 17 September 2012 ![]() |
Tominator tak twój patent Bhaaa... wejdź na forum ibizy zobacz w moim temacie kiedy to włożyłem. Akurat jak kombinowałeś to wrzuciłem zdjęcia gdzie miałem zamontowane. Siedziałem kilka dobrych godzin z katalogiem i szukałem podobnych tarcz do cupry R jak znalazłem tarczy to wystarczyło zrobić rysunek adapterów pod zaciski BMW.
2011.05.20 ![]() zzxcc foteli nie pasuje P&P trzeba zrobić nowe mocowania. Ja po prostu dospawałem 2 profili w poprzek do budy i do tych profili przykręciłem foteli. ![]() -------------------- ibiza ALH 305/544
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 03 March 2013 Skąd: warszawa ![]() |
no no I tu zawitał Projekt .
Będe śledził i co jak co gratuluje bo sam Robiłem z AHF 110 NA pompie 11 i mi udało sie 203/430 potem dorzuciłem WAŁEK 38E sdi i było odczuwalne ale nie doczekal hamowania bo kilkanascie dni pozniej Kasacja :/ wiec co jak co 250+ na VP TEZ jest kozak wyczynem .... pozdrawiam i czekam az padnie 270+ I MYSLE ze tyle wystarczy bo auto ma być bez awaryjne ![]() sprawdz PW NA forum Ibizy -------------------- 270+/510+
|
|
|
![]()
|
|
Moj patent, ale niewazne, przeciez Ty zakladales tarcze z Fiata Coupe Turbo z tego co napisales na forum, a to inny rozmiar 305x28, a grand scenic ma 300x24, zreszta pozniej kupiles ode mnie te tarcze na klubseata.pl
Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tominator cos pewnie pomyliłeś nigdy nie zakładałem tarcz z Fiata Coupe. A kupiłem od Ciebie tarczy bo moje pokrzywili się i chciałem mieć na wymianę bo wiadomo Mikoda... Nie było mnie wtedy stać na dobre tarcze 4x100. W przyszłości pewnie będą piasty 5x100 i jakiś konkretne tarczy.
-------------------- ibiza ALH 305/544
|
|
|
![]()
|
|
Cytowalem tylko Ciebie z Twojego tematu na klubseata.pl, ale ok. Mysle, ze do ibizy taki zestaw jak masz i tak starczy, az nadto, chyba ze bedziesz tym po torze smigal. Moim zdaniem to nie ma do sie napalac przy tak lekkim aucie na nie wiadomo jak duze tarcze i wielotloczkowe zaciski, ta ibiza wazy ok 1150kg, wiec mozna to spokojnie zatrzymac bez wiekszego problemu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 15 April 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
Mój aktualnie waży 1160 dokładnie tak jak stoi czyli z CA i gratami w bagażniku.
Przy 256mm z przodu i 270mm z tyłu mam mało odczuwalnie bardzo, a na jeden przejazd to co to za hamulec. Jaką mają średnicę, że musiałeś roztaczać? U mnie jest 56,6mm. -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 16 September 2009 ![]() |
Witam, nie chce być upierdliwy, ale Fiodor nie śmieci i nie szuka zaczepek w temacie lukkoz01a, ten jednak odwrotnie.
lukkoz01 jednak twoje musi być na górze, nie ma co. ![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 22 September 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Tarcze o grubości 24mm przy 260KM i masie prawie 1200kg szału nie robią. Pogiąć tak cienkie tarcze to nie problem. Nawet w seryjne tarcze w Cuprze R miały 28mm grubości.
tomek_1980 masz jakiś problem pisz na PW. Nie zaśmiecaj tematu Fiodora. |
|
|
![]()
|
|
spoko chłopaki...
lukozz czym większa tarcza tym większa masa tym więcej strat. Mimo ze twoja ibiza ma 300koni to może caklem podobnie jechać do 200 jak moja ibiza. większa masa samochody plus większa masa wirująca która odbiera moc silnika. -------------------- ibiza ALH 305/544
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 16 September 2009 ![]() |
Nie mam do Ciebie lukkoz01 żadnego problemu, tylko po co te przepychanki.
Koniec śmiecenia. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 02 January 2004 Skąd: Zambrów (woj. Podlaskie) ![]() |
a jak uszczelka pod głowicą ? nie wywala jej co chwila ?
-------------------- Pozdrawiam Rapix
|
|
|
![]()
|
|
uszczelkę nie wywala i pewnie nigdy nie wywali
![]() -------------------- ibiza ALH 305/544
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 02 January 2004 Skąd: Zambrów (woj. Podlaskie) ![]() |
oby
![]() -------------------- Pozdrawiam Rapix
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 14 November 2003 Skąd: Wwa ![]() |
Odprężanie diesla to ciekawy wynalazek. I to EGT 550 stopni...
-------------------- "When driving a car in real life, please remeber to be a safe driver by wearing a seat belt, using your turn signal and using good judgment"
Mercedes C270CDI T Mercedes 280CE (C123) Volkswagen Golf 1.9 TDI Opel Combo Pozdrawiam w0wacik |
|
|
![]()
|
|
w0wacik nie jest to wynalazek i chyba nie ma różnicy czy diesel czy benzyna skoro wlewamy większe ilości paliwa i dmuchamy większe ilości powietrza do komory spalania. musi być powiększona...
-------------------- ibiza ALH 305/544
|
|
|
![]()
|
|
Z tego co pamietam tez kiedys mialem taki pomysl odprezania silnika w tdi, ale gulu z ecuproject powiedzial, ze to bez sensu poniewaz on to robil kiedys w swoim projekcie i zeby mial taka sama moc jak inni na nieodprezonym silniku musial dmuchac znacznie wiecej tj. 0,1-02 bara aby uzyskac taka sama moc.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
odprężyć można w kilka sposobów oczywiście należy wyliczyć CR bo można przesadzić co doprowadzi do problemu z odpaleniem
![]() -------------------- ibiza ALH 305/544
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 13 July 2025 - 03:37 |