![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 05 January 2010 Skąd: z garażu ![]() |
Czy licznik dużo przekłamuje?No niewiem. Seryjna opona ma rozmiar 205/55/15 więc przy moim rozmiarze to różnica ok 3km/h przy 100km/h oraz 6km/h przy 200km/h pomijając fakt że federal jest chyba nieco szerszy i wyższy w porównaniu do "cywilnych" opon w tym samym rozmiarze.Z resztą nie wnikam w takie szczegóły,auto nie jest jakieś wyczynowe czy też z przeznaczeniem na ćwiare i jak już pisałem wcześniej przeznaczenie wozu się zmieniło (starość chyba dopada )
Teraz przy niedzieli pakuję rodzinkę do środka i jedziemy na wycieczkę a jak jadę sam i mi się nudzi to i już jakieś e46 m3 myślę że mogę poganiać od świateł do świateł i wstydu nie będzie......mimo iz u mnie w wiosce takie rarytasy nie jeżdżą ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 03 September 2011 ![]() |
No na tych kolach to będzie rozbieżność w stosunku do mojego licznika o jakieś 5% około przy założeniu, że nie ma innych zmiennych, ale chyba być nie powinno. Zatem po przeliczeniu i porównaniu z moimi filmikami powinno to jechać bardzo podobnie, ale kapeczkę lepiej.
Wiem, że auto robisz teraz do normalnej jazdy, tak jak u mnie. Stąd ciekawi mnie ile daje stroker i itb. Niestety do zdrowego M3 E46 z ogarniętym kierownikiem to jeszcze za wolne mamy auta, ale jak słusznie wspomniałeś wstydu już nie ma, a z takim E36 M3 3.0 to już można spokojnie stawać. Na ile masz odcinkę ustawioną? Mam wrażenie, że nieco za nisko. -------------------- Obczaj moją E30 328i++ _http://www.racingforum.pl/index.php?showto...=0#entry1191034
|
|
|
![]()
|
|
Temat zarósł pajęczyną wię trochę odświerzę choć za dużo się nie zmieniło .
Kilka mało racingowych fot ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nowy racingowy design zegarków ![]() ![]() ![]() +temperatura oliwy i shift light między obrotomierzem a temp. wody. ![]() ![]() ![]() Przy okazji pozimowego przewietrzania ,coś tam dzisiaj pomierzone.Szału nie ma sczególnie porównując inne projekty z forum no ale niestety nie ten Level ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 14 June 2007 ![]() |
Świetny projekt. Podziwiam samozaparcie i estetykę wykonania. Dawaj znać co w temacie na bieżąco!
-------------------- e30 Touring 2.8i
e30 Coupe 4.4i |
|
|
![]()
|
|
Ogólnie to bardzo mało czasu mam na to auto ale z każdą wolną chwilą coś tam popwoli się ulepsza.
Na razie skupiam się na tylnym zawieszeniu bo jest seryjne z wersji 1,6.Siedzą jeszcze wszystkie oryginalne tuleje gumowo metalowe,łączniki itd.Oczywiście wszystko jest sparciałe,przegnite itd.Auto prowadzi się jak złom.Do tego dyferencjał bez szpery z przełożeniem nadającym się do ciągnika ,zabiera całą przyjemność z jazdy.Hamulce bębnowe też nie rozpieszczają powoli kończę wszystko kompletować i niedługo zawita na aucie taki zestaw. ![]() Wszystko co możliwe na poliuretanie,wypiaskowane,wymalowane.Nowe łożyska ,szczęki i linki ręcznego,zaciski po regeneracji,przewody hamulcowe w oplocie,najgrubszy seryjny stabilizator tylny,belka przerobiona pod regulację zbieżności i kątów,wzmocnione wahacze jak w modelu z3 ,do tego szpera duża głowa z przełożeniem 3,15. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W międzyczasie zmieniłem oliwe ![]() Wpadł short shifter ![]() Trochę lansu też musi być-podświetlana gałka m-technik i tylna roleta ![]() ![]() Gałgany przełożone tutaj: ![]() A tak się prezentuje moje m3 ![]() ![]() ![]() Środek ![]() Komora ![]() ![]() Po podpięciu pod kompa okazało się że jeździłem z niesprawnym vanosem (uszkodzony czujnik położenia wałka) Po naprawie auto trochę odżyło. ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 12 January 2006 Skąd: Pionki/Warszawa ![]() |
Bardzo fajnie że auto jest streetowe, tzn ze środkiem. Fotele masz intergroclin z poloneza?
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Fotele masz intergroclin z poloneza? Musiałeś tak głośno pisać? ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 12 January 2006 Skąd: Pionki/Warszawa ![]() |
Nie ma co się wstydzić, miałem je w swoim polonezie i naprawdę jeśli chodzi o trzymanie to nie ma do czego się przyj... a znaleźć porządny fotel do coupe w rozsądnej cenie jest bardzo trudno (taki ze składaniem).
Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 24 June 2025 - 10:40 |