![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 13 December 2009 Skąd: Rogoźnik ![]() |
Taki samochód a mam wrażenie, że naprawia go Pan Tadziu na szopie. Może to, może tamto. Ogólnie załamał się jak zobaczył w bramie i już skazał na śmierć...
-------------------- Golf 2 syncro project
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 19 March 2011 ![]() |
Nikt go jeszcze nie naprawia, staram się coś zdiagnozować zanim serwis autoryzowany zacznie wymyślać i dokładać bez sensu
Niestety ale z doświadczenia wiem jak to Aso jest biegłe w wymienianiu częśći Póki co sprawdziłem rozrząd i raczej nie przeskoczył A forum jest po co ? żeby auto wrzucać do serwisu i opisywać co też mi zrobili i co wymienili czy dzielić się doświadczeniem i zostawiać jakąś wiedzę dla potomnych ? |
|
|
![]()
|
|
ktoś ma doświadczenie jak zachowuje się ten silnik kiedy pada pompa wysokiego ciśnienia? opisowo ? da się to odpalić?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
Vcds'a podepnij
-------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 13 September 2010 Skąd: Rzeszów ![]() |
Ja masz VCDS możesz sprawdzić cisnienie na listwie , auto ma DPF?
-------------------- Hamowania- chiptuning
Elektronika samochodowa BMW , Mercedes-benz Kodowanie kluczy |
|
|
![]()
|
|
Jasne że ma, ale po wypięciu sondy nic się nie zmienia
Poza tym, auto jakiś miesiąc temu sprawdzał Ali i zarówno wtryski jak i DPF były ok Nie mam VCDsa, zapodajcie mi gdzie i jaki to sobie wreszcie kupię |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 13 September 2010 Skąd: Rzeszów ![]() |
Ciekawe jakie zapełnienie ma DPF. Podjedź do kogoś kto ma VCDS kilka parametrów może naprowadzić na jakiś trop.
Wypięcie sondy nic nie da ponieważ zapełnienie jest zapisane w sofcie. -------------------- Hamowania- chiptuning
Elektronika samochodowa BMW , Mercedes-benz Kodowanie kluczy |
|
|
![]()
|
|
dziś odpaliłem auto, pali od pierwszego razu, dalej na 3 gary,tzn po zdjęciu jednej wtyczki nic się nie zmienia, podobnie jak odepne wtyczke przepustnicy
Autem nawet dało się jechać, ale pojawił się olej od zimnej strony turbiny W poniedziałek holuje autko do mechanika, podobno dobry bo robi tyko grupe VAG Nikomu nie życzę takiego problemu, zobaczymy co wyjdzie z tego ale w między czasie naczytałem się o pompach wysokiego ciśnienia, o przepustnicach, pompkach w baku, i wcale nie jestem odosobniony w problemie, tak więc dobra opinia o 2,0 CR to tak między bajki Auto prawdopodobnie sprzedam bo nie widzę sensu trzymać takiego szkodnika, od listopada zrobiłem nim 13 tyś km, głównie i spokojn jazda 120-140 km/h |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 28 February 2010 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 04 March 2012 Skąd: Oborniki Śląskie ![]() |
Myśle że 1.9 AFN plus AWX,BRD wtryski 230 i co szczęscia nic nie potrzebne:) dobry skaner i paliwo.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sun, 16 March 2003 Skąd: Sweden ![]() |
Gdy pada pompa silnik nie odpala.
Nie masz VCDS nikt ogarniety nie sprawdzil auta, a juz chcesz sprzedac. Gdy bedziesz opierac sie na opiniach z internetu bedziesz musial sprzedac kazde auto po miesiacu ! Mam auto po programie, zrobilem 40 000 km i jak narazie nic mi nie padlao. -------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
Audi A4 B8 TDI Avant by KingSoft |
|
|
![]()
|
|
Z auta byłem zadowolony tylko na początku
Jakiś czas dobrze chodził a potem problemy ze spalaniem przy na wolnych obr czy w ogóle w jeździe Przestało się zgadzać spalanie z tym co pokazuje komputer, start stop zastrajkował Czasem nie dało się odpalić bo ... nie wiem co, rozrusznik stuknął i koniec, trzeba było zdjąć kleme z aku plusową i dało się odpalić Raz zdarzyło mi się że wkładam kluczyk a tu auto umarło!! poprostu jakby prąd odłączyli !! i to w trasie, po paru minutach odżyło Zmieniłem klemy na aku bo tam są jakieś mierniki itp No ale czy coś poprawiło nie wiem, bo auto zdążyło umrzeć na amen, chociaż nigdy wcześniej nawet mi nie prychnął, czy tam mocy mu ubyło, zawsze chodził równo, tylko palił jak smok Reasumując, nie stać mnie na coś w garażu za 100 koła co nie działa jak powinno i na codzień przynosi mi tylko zmartwienia A autem jeżdze od święta, bo mam służbowe a swoje szanuję Benzyna na gaz 4 lata nie widziało mechanika, pali jeżdzi i tyle mi trzeba do szczęścia |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 16 August 2011 ![]() |
Skad jestes?
-------------------- Daily: Passat Variant Highline 2012'; CFGB + DSG
Weekend: RX-8 HP 2004' |
|
|
![]()
|
|
okolice Gliwic
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
odmą nie dmucha? sprawdz kompresje
-------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 17 October 2013 ![]() |
Straszne dziwne masz metody diagnozy, odpinanie wtyczek, przepustnic, klem. dla mnie po prostu szokkk!!!!
Z takim autem to do dobrego fachowca co ogarnia grupę VAG. Odpinając wtyczkę do wtrysku podczas pracy silnika możesz uszkodzić silnik mechanicznie. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 09 March 2007 ![]() |
skoro jesteś z gliwic do CTR'ów masz bliziutko.
-------------------- yaris TS 120hp ---> Tjet Ess
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 13 December 2009 Skąd: Rogoźnik ![]() |
No dokładnie, już widzę wcześniejsze naprawy. A teraz najlepiej się pozbyć. Masakra
-------------------- Golf 2 syncro project
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 17 October 2013 ![]() |
proste sprawy ,tylko trzeba zapłacić komuś kto się zna, a nie samemu klemy odpinać.
na auto za 100tys. warto wydać 2tys. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 21 December 2008 Skąd: podkarpackie ![]() |
Odpinając wtyczkę do wtrysku podczas pracy silnika możesz uszkodzić silnik mechanicznie. A w jaki to sposób ma się stać??? Jakieś dwa lata temu jadąc z Niemiec przestał działać jeden cylinder, wszedł w tryb awaryjny, niestety nie miałem narzędzi więc nic zrobić nie mogłem, w ten sposób przeleciałem 1100km, na miejscu okazała się wtyczka która nie łączyła,jakoś silnika nie uszkodziło.-------------------- E46 330D 2000r. 242,7km 542,2 nm sprzęgło nie pozwoliło na więcej
Saab 9-3 II 237km na td04-11tk+lpg TRIUMPH SPEED TRIPLE 955i |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 12 August 2025 - 15:40 |