![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 04 September 2012 ![]() |
Witam Panowie,
Niedawno kupilem 330ci o czym byl watek. Auto jest naprawde doskonale, o malym przebiegu w swietnym stanie technicznym. Zmienily sie jednak plany i wracam do Polski w sierpniu/wrzesniu. Gdybym wiedzial to bym nie kupil. Stoje zatem przed dylematem. Przelozyc BMW za kwote circa 7k pln czy sprzedac i kupic w budzecie max 40k pln takie Clio 3 RS lub cos innego?. BMW jest stan idealny, przebieg 70k km. Przejzalem rynek aut i nie widze nic co by prowadzilo sie, mialo silnik jak BMW. To Clio jest poniekad kompromisem czyli swietne prowadzenie auta vs osiagi. Osobiscie jestem fanem zakretow. Prosze o rozsadna rade. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 24 November 2011 Skąd: Wawa ![]() |
tyle że będzie sporo wolniejsze od bmw.. a może MIII RS, z tym że musiałbyś trochę nagiąć budżet
![]() -------------------- Renault Megane 1.8 16V Turbo - było
Mazda 6 MPS - był -Best ET 13:45 Ryki 2015 Mazda 6Speed - jest |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 16 September 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Jak dla mnie - przełożyć.
1. Ładnych 330CI jak na lekarstwo. A z takim przebiegiem i w bdb stanie to chyba z raz na rok się pojawiają. 2. Konkurencja pod wieloma względami dla powyższego raczej marna 3. Przekładka nieinwazyjna, jest mało, ale są firmy w PL które robią to profesjonalnie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 20 August 2004 Skąd: Warszawa / Mokotów ![]() |
dlaczego ma byc duzo wolniejsze Clio??jakos nie zauważyłem - jezdze takim i absolutnie sie nie zgadzam.
Poza tym RS'a nie kupuje sie żeby tylko upalac spod swiateł..... ![]() Jesli jestes fanem zakretów to poszukał bym dobrego RS'a. Za 40 tys znajdziesz dobry egzemplarz z okolicy 2007-2008 roku z przebiegiem 50 - 100 tys km . do tego wkladasz wydech robisz mape i masz okolice 215KM i wtedy to juz na bank taka beemka Ci nie podskoczy ![]() -------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016 Audi RS4 B8 450HP |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 18 April 2011 Skąd: Gdańsk ![]() |
Heh, usiądź do takiego clio, rozejrzyj się po wnętrzu i zadaj sobie jeszcze raz to pytanie
![]() Przekładaj albo sprzedaj 330ci, kup m3 i wtedy przekładaj ;-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 July 2010 Skąd: Wisła ![]() |
Heh, usiądź do takiego clio, rozejrzyj się po wnętrzu i zadaj sobie jeszcze raz to pytanie ![]() Przekładaj albo sprzedaj 330ci, kup m3 i wtedy przekładaj ;-) równie dobrze mozna to samo powiedziec o BE EM WE, usiądź, rozejrzyj sie dookoła i zadaj sobie jeszcze raz to pytanie, boshee czy ktoś tu na tym forum jest zeby popuszczać nad deską, która btw w clio jest owiele lepsza? osiągi osiągi, zakrety, etc. upalam na amatorkach takie clio i polecam ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
2pspeed to dwa zupełnie inne samochody, skąd mamy wiedzieć czym wolisz jeździć?
![]() -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Zdaję sobie sprawę że różne samochody. Kiedy kupowałem BMW mogłem kupić Clio, wybrałem BMW. Budżetu nie mogę naciągnąć. Widzę również po cenach aut że nic ciekawszego niż Clio nie ma pod względem odsiągów, prowadzenia. Cóż, najwyraźniej trzeba jeszcze raz usiąść w Clio tu gdzie jestem.
Heh, usiądź do takiego clio, rozejrzyj się po wnętrzu i zadaj sobie jeszcze raz to pytanie ![]() Przekładaj albo sprzedaj 330ci, kup m3 i wtedy przekładaj ;-) M3? Ludzie realnie. M3 w stanie mojej 330Ci to 12-13k GBP. To tak samo gdybym do mojego budżetu dołożył 30-40k pln. Wtedy bym nie pytał tylko kupił Megane RS. |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
zdecydowanie przekładać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 07 July 2009 Skąd: Kraków ![]() |
Co Ty chłopie chcesz sprzedać piękne bmw 330ci i kupiwać renju klijo ? Ty się słyszysz ? z czym do ludzi....
BIERZ BMW, (do polski i przekładaj w tym wypadku ) -------------------- E36 M50B30 sprzedana... / 191hp@250hp i 260@318Nm
E60 535d obecna / 272hp@427hp i 560@788Nm |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 06 January 2007 Skąd: to wiesz? ![]() |
chodź 70% jeżdzacych po PL BMW to zwykłe gówno, a więkość z nich to zwykli palanci, którzy w 30% procentach przerzucają się na 4 kółka(OOOO), musze przyznać że jeżeli jesteś pewny auta to zostawiaj. Clio bardzo miłe auto, ale inna pólka. Skąd one znalazło się wporównaniu?W Clio napewno będziesz mniej widzialny na drogach, jak sam wiesz kierowcy BMW to w większości wieśniaki, ostatnio sporo pijący
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Jaguar XKR V8 Kompressor Stage1+
Porsche Cayenne II V6 TDI Stage1+ |
|
|
![]()
|
|
A to nie jest tak że auto po przekładce to jak po biciu? Za duża ingerencja w budę?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 16 September 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
W E46 to jest przekładka, nie "przespawka".
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 29 August 2009 ![]() |
Zalezy jakie auto. W e46 nie spawasz nowej grodzi o ile pamietam
![]() Takie przelozone e46 bedzie skurwolem, ale i tak lepsze to niz Clio. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
2pspeed zadając takie pytanie na forum, dostaniesz masę sprzecznych opinii w zależności od upodobań i preferencji, przy czym zwolenników beemki będzie pewnie więcej, bo to bardziej znane i popularne auto.
Ja powiem tak, jeżeli już na tym etapie zastanawiasz się nad zmianą, to zrób to teraz. Widocznie mimo, że to auto jest jak opisujesz w świetnym stanie nie dokońca ci odpowiada. Później może być tylko gożej. Walka z przekładką, kupe papierkowej roboty z rejestracją, sprzedać anglika po przekładce też nie jest łatwo a twoja niechęć do tego auta będzie tylko rosnąć. Clio Sport to jeden z szybszych i lepszych hot hatchy na rynku. Jeżeli chcesz takie auto, to je kupuj. Swiat jest piękny. ![]() -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
![]() EJ205 USER Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: WuWuA-WaWeR ![]() |
2pspeed zadając takie pytanie na forum, dostaniesz masę sprzecznych opinii w zależności od upodobań i preferencji, przy czym zwolenników beemki będzie pewnie więcej, bo to bardziej znane i popularne auto. Ja powiem tak, jeżeli już na tym etapie zastanawiasz się nad zmianą, to zrób to teraz. Widocznie mimo, że to auto jest jak opisujesz w świetnym stanie nie dokońca ci odpowiada. Później może być tylko gożej. Walka z przekładką, kupe papierkowej roboty z rejestracją, sprzedać anglika po przekładce też nie jest łatwo a twoja niechęć do tego auta będzie tylko rosnąć. Clio Sport to jeden z szybszych i lepszych hot hatchy na rynku. Jeżeli chcesz takie auto, to je kupuj. Swiat jest piękny. ![]() Trochę inne modele ale w sumie podobne porównanie ![]() Na daily mam e46 328, a do "sportu" clio sporta ![]() ![]() ![]() E46 można jechać spokojnie i nic Cię nie korci do ciśnięcia;) na mokrym nie potrzeba dużo mocy żeby polecieć bokiem, co dla mnie jest duzo fajniejsza sprawą niż rzucanie Clio z lewej, co tez nie jest trudne ale wymaga większej prędkości. Clio prowadzi się dużo lepiej w zakręcie niż e46 (nawet w serii). Jeśli nie zapierdalasz po zakrętach to clio będzie po prostu nudne, z e46 będziesz miał większa radochę. Pomijam kwestie estetyczne czy ewentualny "lans factor" o ile w ogóle wchodzi w grę przy tych samochodach. -------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 01 January 2014 ![]() |
zawsze bmw mozesz sprowadzic przeozyc lubbez przekladki sprzedac w pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 04 February 2010 ![]() |
Tez mam zestaw e46 ( 330xd ) i clio sport. Powiem krótko BMW biorę jak jadę z rodzina albo w trasę, jak jadę sam biorę clio bo w BMW zasypiam za kierownica
![]() -------------------- M57N xd
JZDA |
|
|
![]()
|
|
Trochę inne modele ale w sumie podobne porównanie ![]() Na daily mam e46 328, a do "sportu" clio sporta ![]() ![]() ![]() E46 można jechać spokojnie i nic Cię nie korci do ciśnięcia;) na mokrym nie potrzeba dużo mocy żeby polecieć bokiem, co dla mnie jest duzo fajniejsza sprawą niż rzucanie Clio z lewej, co tez nie jest trudne ale wymaga większej prędkości. Clio prowadzi się dużo lepiej w zakręcie niż e46 (nawet w serii). Jeśli nie zapierdalasz po zakrętach to clio będzie po prostu nudne, z e46 będziesz miał większa radochę. Pomijam kwestie estetyczne czy ewentualny "lans factor" o ile w ogóle wchodzi w grę przy tych samochodach. Lans factor mnie nie interesuje. A po zakrętach zapierdalam. Dlatego zacząłem robić transformację całego zawieszenia w 330Ci. Z racji na zmianę planów nie dokoczyłem projektu. Ganianie na prostej jest nudne. Zakręty to jest to! Ciasna, kręta droga przez park narodowy na przykład. Ostatnio przez taką pogoniłem 330Ci. Nie czułem jednak lekkości ponieważ auto jest ciężkie. Owszem, po wymianie stabilizatorów nie rzuca się jak kleszcz na zdechłym psie ale czegoś brakowało...może gdyby dokończyć projekt w sensie zawieszenie gwintowane i poliuretany oraz lsd, remap . Jeździłem Clio i zupełnie inaczej szło przez zakręt. Nawet powolna GT86 prowadzi się bardziej precyzyjnie. Szukam w aucie precyzji prowadzenia, akceptowalnej wygody, mamy już auto do latania w trasę. Doceniam 330Ci jako świetne połączenie bardzo dobrego prowadzenia z komfortem, osiągami. Tylko że przekładka mnie odstrasza tym że zawsze coś nie działa...a później auto jest nie do sprzedania. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 20 July 2025 - 06:53 |