![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 04 August 2013 Skąd: Kraków ![]() |
Pier*** te drzwi, zielona wygląda najrozsądniej, ta za 11 to by się wstydził.. Ciekawe co byś zastał na miejscu
![]() -------------------- Było: e36 323ti, e36 328iT, e46 325ti, e39 m5
Jest: e81 n54b30a |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 17 February 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
no ja jestem Wam tutaj bardzo wdzięczny za pomoc bo kilka zdań tutaj mi zaoszczędziło jeżdżenia pare set kilometrów przez weekend....
zielona faktycznie najrozsądniej i dzisiaj będę dzwonił zobaczyć co za człowiek ją sprzedaje bo to zawsze najwięcej mówi ![]() -------------------- Skoda Octavia III 1.8 TSI 4x4 DQ250
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 21 September 2011 ![]() |
Rogal7, wysłałem Ci prywatną wiadomość, zerknij do skrzynki
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Czemu w tej zielonej poduszka pasażera tak mocno odstaje? Trochę za różowo to wygląda, serwis za 3-4 koła przed sprzedażą. Owszem, zdarzają się takie okazje (ekhm...), ale... Handlarza zawsze sparwdzaj trzy razy.
Gdzekolwiek się nie wybierzesz najpierw poproś o porządne zdjęcia, no chyba, że to <20 km w jedną stronę or so. No i nie przekreślaj BMW za 10 tys. za to, że ma zmienione skóry. Ewidentnie ma składane wnętrze, ale co z tego? W razie czego bananowca wystawisz na allegro i kupisz inne sportsitze/kubły/hokery. -------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 05 May 2009 Skąd: Nowa Huta ![]() |
Co do handlarzy to 100% racji. Ja kupiłem 320 w sedanie za 8tys wydawało się git. Po pol roku wsadziłem w nią 10tys;) A zostały jeszcze progi do roboty i dziura pod aku w bagażniku (tam tez b.często siedzi rdza)
-------------------- BMW...freude am fahren...
|
|
|
![]()
|
|
Kywak > widzę, tylko z roboty nie mam jak odpisywać na PW, mamy blokady i mam tylko szybką odpowiedź
![]() kompot > słuszna uwaga, nawet pomijając ten kolor to auto jest za piękne jakoś. Muszę przedzwonić oczywiście. Ale 7 do negocjacji to nawet po opłatach wyjdzie z 9tysi... ta rozpiska co wymienione to jak marzenie wygląda a co do bananowca to ma 3 ogniska rdzy, koło kierunku, tylne nadkole pod szybą i klapa bagażnika a do tego maska była robiona/malowana, troszkę tego dużo a gość oczywiście nie wie czy bita czy nia i nie ma miernika. oj chyba czeka mnie z pół roku jazdy komunikacją widzę ![]() -------------------- Skoda Octavia III 1.8 TSI 4x4 DQ250
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 21 September 2011 ![]() |
Rogal7, jasne rozumiem, bez ciśnienia jak napisałem. Ja często bywam w Warszawie (ostatnio dwa razy w ciągu tygodnia). W listopadzie też jakoś szykuje mi się wycieczka do stolicy, więc jakbyś był zainteresowany to możemy się jakoś umówić i obejrzysz sobie auto - handlarzem nie jestem i nie mam nic do ukrycia
![]() P.S. Jeśli chcesz kupić DOBRE BMW to uzbrój się w cierpliwość - na pewno się przyda ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
mógłbym chociaż wiedzieć czemu temat wyleciał do off topu ?
-------------------- Skoda Octavia III 1.8 TSI 4x4 DQ250
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Wed, 17 August 2005 Skąd: go brać, skąd go brać? ![]() |
Poczytaj sobie zasady forum "Chcę kupić auto, kupiłem auto" i nie będziesz miał wątpliwości.
OT nie jest w cale taki zły ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 03 May 2004 ![]() |
Fajny, świeży temat. Zagadnienia nie omawiane jak dotąd na forum................
|
|
|
![]()
|
|
niech będzie off top w takim razie
![]() -------------------- Skoda Octavia III 1.8 TSI 4x4 DQ250
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 27 July 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Compact też dobrze bokiem chodzi. -------------------- Pure driving, real racing...that makes me happy.
|
|
|
![]()
|
|
no bardzo sympatycznie
![]() -------------------- Skoda Octavia III 1.8 TSI 4x4 DQ250
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 05 September 2012 Skąd: Warszawa ![]() |
i jak kupiłes jakiegos compacta? jak wrażenia?
|
|
|
![]()
|
|
i jak kupiłes jakiegos compacta? jak wrażenia? Witam, Jako, że trafiła się okazja to nabyłem 323, ale w coupe. Cena 8000zł. Jestem mega zadowolony i szczerze jak teraz na to patrzę to faktycznie compact jest taką formą pocieszenia i cieszę się, że go nie kupiłem. Każdy mi teraz mówi, że compact przy tym obecnym to jakbym znowu kupił golfa a coupe jest piękne. Choćby 2 strefowy klimatronic robi uau ![]() ![]() ![]() -------------------- Skoda Octavia III 1.8 TSI 4x4 DQ250
|
|
|
![]()
|
|
No to gratulacje, bardzo dobry zakup. Na pewno coupe jest lepsze od compacta, to nie tylko kwestia wyglądu ale przecież zawieszenia także.
Silnik M52b25 to bardzo dobra jednostka, jeździłem taką ponad 5 lat. Nadal uważam że w cenie do 10-15 tys zł lepszego auta jak 323-328 się nie kupi... To klasa sama w sobie... |
|
|
![]()
|
|
Dzięki
![]() A jeżeli użytkowałeś taki czas ten silnik to jakie spalanie uzyskiwałeś ? Ja póki co, żeby zejść poniżej 13-14 to zacząłem jeździć jak emeryt :/ Na kompie ponoć wszystko idealnie: http://www.youtube.com/watch?v=Jm9djBXkwRo a silnik delikatnie faluje (niewidocznie na obrotomierzu) i za dużo pali, czy to może być winna: 1. Cewki? 2. Złych świec, które ponoć były zmieniane ok. 2 lata temu? 3. Odma? -------------------- Skoda Octavia III 1.8 TSI 4x4 DQ250
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Jeśli takie spalanie uzyskujesz w Wawie, to nie łudź się, że zejdziesz niżej. Ja wiem, że na forach BMW wszystkim pali 7 w trasie i 10 w mieście, ale za bardzo bym się tym nie przejmował
![]() -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
No trochę zaczynam się z tym godzić, bo robię też krótkie odcinki niestety. Ale moje pierwsze tankowanie to było 36 litrów i ledwo 200km na tym przejechałem :/ Więc no zrozumiałbym 14-15 przy takim jeżdżeniu, ale 18-20 jest trochę przegięte wydaje mi się.
I jeżeli będzie tyle palić to też jakoś to przeżyję tylko na razie chcę ustalić czy to falowanie może mieć jakiś wpływ ? Czyli cewki, świece lub odma? -------------------- Skoda Octavia III 1.8 TSI 4x4 DQ250
|
|
|
![]()
|
|
Mnie paliło w miescie 12-13, w wielką zimę albo same krótkie odcinki 14-15. Na trasie ponizej 8 udało sie uzyskac przy rozsądnej jezdzie. Niżej trudno zejsc.
Odme wymien profilaktycznie, sondy trzeba sprawdzic jak pracują (mają wpływ na moc i spalanie). Być moze sondy trzeba będzie zmienic na nowe. Na falowanie obrotów rózne elementy mogą miec wpływ, najczęściej jakies nieszczelności w dolocie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 02 August 2025 - 18:20 |