![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 07 February 2012 Skąd: Radom ![]() |
Bobr powiedz mi co twoim zdaniem będzie źle działało w kawałku aluminium ? Dobierasz odpowiednią stal (twardość) np. hardox lub duraluminium PA6 robisz prototyp z cienkiej stali 2-3mm pasujesz to na samochodzie i albo zacisk siedzi jak należy i tarcza znajduję się w jednakowej odległości od klocków albo oceniasz co jest nie tak i korygujesz prototyp wykonując kolejny z korektą. Jak wszystko pasuje to wymiarujesz i dajesz na frezarkę/laser
Ważne jest żeby mieć przy wykonywaniu adaptera nowe tarcze i nowe klocki żeby nie okazało się że pasowałeś coś na toczonych tarczach i w połogie zużytych klockach a potem jest problem z wymianą klocków... Szczerze powiedziawszy jak bym miał zdjęcie gotowego adaptera odpowiednio zrobione to ze zdjęcia wyciągnął bym sobie wymiarowanie. Jednak nie ma nigdzie dobrze wykonanego zdjęcia tych adapterów. Bobr kontaktowałem się z osobą podaną w tym temacie niestety nie wykonuje i nie posiada takich adapterów. Kontaktowałem się również z osobami z allegro zajmującymi się dorabianiem adapterów z aluminium pod felgi oczywiście mogą dorobić takie adaptery ale do ceny dochodzi koszt wysyłki macphersona + zacisk + tarcza + klocki w obie strony poza tym informują z góry że nigdy nie dorabiali takich adapterów a mi zależy na jakości wykonania adaptery mają być poddane anodowaniu. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 March 2012 Skąd: Warszawa ![]() |
To widziałeś?
http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=89215 -------------------- volvoturbo.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 07 February 2012 Skąd: Radom ![]() |
To jest pavel20VTurbo (nick z allegro) z którym rozmawiałem nie ma adapterów do e30 poza tym nie interesują mnie tarcze 280mm
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 27 June 2025 - 16:38 |