Shoutbox 0 nowych PW 

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Grand Cherokee vs XC90
Raceboy
post Fri, 25 Oct 2013 - 23:27
Post #21

Moderator

Ma 4.2 i elektryka w tym aucie to porażka.

--------------------
"We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Fri, 25 Oct 2013 - 23:27
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Stander_M
post Sat, 26 Oct 2013 - 10:43
Post #22

Frequent User

CYTAT(czesław @ Fri, 25 Oct 2013 - 19:40) *
A ma 4.2 benz. w touaregu? wink.gif Napedy w Volvo sa slabe i kosztowne w naprawie. Jak w vagu niespotkalem sie z niesprawnym napedem, tak w Volvo cześciej byl niesprawny niz sprawny. Kwestia gustu i upodoban. Ja w zadnym z modeli Volvo nie dostrzeglem nic ciekawego, podczas poruszania sie nimi. Ale to moje zdanie bo blizej mi rowniez do granda niz do xc 90, wiec jak widac nasze zdania sie nie pokrywaja. Uwazam, ze tego typu auto jakas sprawnosc terenowa powinno juz miec. Zamiast meczyc sie w xc 90 wolalbym xc70, gdyz zakopie sie w tym samych warunkach co xc90, oczywiscie jezeli uparlbym sie na Volvo.

Ja w xc90 v8 najmniejszych problemów z napędem nie miałem, ojciec już drugą xc90 d5 zdziera, pierwsza sprzedana po 5 latach z przeniegiem 280 tkm obecna ma już 250 tkm od 2009 i w żadnej problemów z napędami ani skrzynią nie było. Tylko raz wymieniał tuleję na wale w pierwszym egzemplarzu przy ok 200 tkm ale to są koszty ok 300 zł.

Zgadzam się że to nie są samochody offroad i napewno turek ma większą dzielność terenową ale xc90 głównie dzięki prostrzej konstrukcji jest bezawaryjny a z silnikiem v8 to przyjemne auto do wożenia rodziny, uniwersalne i pakowne o dobrych osiągach i moim zdaniem najlepszej relacji ceny do tego co się dostaje

--------------------
RRS SDV6, Tesla M3LR, Tesla S 100D, Lexus GX460 offroad

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 12:15