![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
m przyznam że żonę wkurwiam coraz bardziej bo widzę już z 8 różnych aut i na każde zapisuje się na jazdy próbne ![]() ![]() Tym to Ty się nie przejmuj, większość z nich tego nie rozumie ![]() ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 04 September 2012 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 11 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
IMO najlepiej dopasowany do kryteriów jest Renault Megane RS RED BULL RACING RB8. Za 130+ masz kompletnie wyposażone auto ze wszystkim + bajer w postaci wyświetlacza + limitowana do 10 sztuk! Będziesz zachwycony jeśli gdzieś znajdziesz (szczerze nie wiem czy się już sprzedały czy nie). Poczytaj o RS Monitor 2.0, zobacz filmik jak taki bajer działa - będziesz zachwycony. Auto praktyczne, serwis ok. Lans factor za taką wersję specjalną rośnie - kwestia czy wygląd Ci odpowiada, ale większości odpowiadają RSowe smaczki + tu jeszcze byłby fajny lakier.
|
|
|
gość_devlog_* |
![]()
|
![]() |
O kurcze, świetna propozycja - dzięki. Zaleta jest taka że jakbym kupić takie auto na wartości fajnie trzyma. Zapytam w salonach, chociaż 10 sztuk na polskę brzmi średnio - pewnie sprzedany dawno
![]() Wewnętrznie najlepiej dopracowane auto - navi, fotele, hamulce, opony - wszystko od znanych producentów ![]() ![]() // Spalanie nawet ok co dziwne, chociaż pewnie zaniżone o 6 litrów ![]() Film dla innych: http://www.youtube.com/watch?v=u5BhaxIs8Co#t=25 Megane Red Bull Racing |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 10 November 2006 Skąd: Warszawa WN ![]() |
Chodzi o gaszenie silnika na postoju
![]() -------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :) |
|
|
gość_devlog_* |
![]()
|
![]() |
Czyli ta durna technologia która gasi silnik na światłach coś takiego stosuje Renault ? Czy naprawdę podczas dłuższych przerw ? Testowałem kiedyś auto z takim systemem który "gasił" mi silnik - było to beznadziejne, w dodatku w takiej edycji po co technologie oszczędności paliwa
![]() Jutro jazda testowa Golfa GTI i Scirocco R - zobaczymy jak wyjdzie w porównaniu do GT86 ![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 04 September 2012 ![]() |
Pewnie wyjdzie nieco nudnawo
![]() ![]() |
|
|
gość_devlog_* |
![]()
|
![]() |
Szczerze dlatego z tego durnego powodu skreślam Renault Megane RS RED BULL RACING RB8, pytałem w paru salonach i raczej już go nie ma (to kolejny powód) - na jakiego .... montować taki system w aucie do frajdy. Już testowałem coś takiego 2pspeed zgadzam się że to technologia bardziej sprzyjająca wypadkom niż wygodzie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 17 October 2012 Skąd: Wrocław ![]() |
Szczerze dlatego z tego durnego powodu skreślam Renault Megane RS RED BULL RACING RB8, pytałem w paru salonach i raczej już go nie ma (to kolejny powód) - na jakiego .... montować taki system w aucie do frajdy. Już testowałem coś takiego 2pspeed zgadzam się że to technologia bardziej sprzyjająca wypadkom niż wygodzie. Chyba wieszkosc nowych HH ma ta funkcje i nie bedzie lepiej. Poza tym start stop to nie system sprzyjajacy wygodzie tylko 'ekologii'. Oczywiscie przede wszystkim dzieki temu koncerny maja wiecej zarabiac, chyba normalne ze dwumas czy turbo po jakichs 100 tysiacach bedzie do wymiany. Zwykle przejedzasz trase bez gaszenia silnika, a przy tym cholernym start stop na kazdych swiatlach automat gasi silnik, wystarczy wiekszy korek i okazuje sie, ze cykl zostal powtorzony 50 razy w ciagu jednego dojazdu do pracy ![]() ![]() Poza tym myslalem, ze komp ma kilka map gaszenia, gdzie kryterium bedzie np wysokie egt po dynamicznej jezdzie ale wg moich doswiadczen nia ma to znaczenia - czy jedziesz powolutku bez obciazania silnika czy palujesz - i tak zgasi przy pierwszej mozliwej okazji. Sprawdzone w nowym 120xd. -------------------- S4 B5
E30 320i cabrio C124 230CE |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
Przebąkują o wycofaniu tego systemu, najpierw w autach z rynku USA.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Poza tym myslalem, ze komp ma kilka map gaszenia, gdzie kryterium bedzie np wysokie egt po dynamicznej jezdzie ale wg moich doswiadczen nia ma to znaczenia - czy jedziesz powolutku bez obciazania silnika czy palujesz - i tak zgasi przy pierwszej mozliwej okazji. Sprawdzone w nowym 120xd. Sporo aut ma teraz elektryczne pompy wody i oleju. -------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Sporo aut ma teraz elektryczne pompy wody i oleju. Nawet w M3 potrafil po bucie 1-2 bieg spod swiatel zgasic go od razu na kolejnych swiatlach. Tak jak kompot pisze, elektryczna pompa wody (i mozliwe oleju) powinna zalatwic sprawe. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
gość_devlog_* |
![]()
|
![]() |
Zgadzam się z wami, osobiście testowałem taki system już nie pamiętam w jakim aucie i wolę uniknąć tego typu zabawek. Auto jeździ w godzinach szczytu po łodzi, w drodze do domu zatrzymuje się nawet 30-40 razy (jak to łódzkie korki). Nawet jeżeli jest możliwość wyłączenia tego raczej wolę silniki które nie są przygotowane do tej technologii.
----- No i po testach ![]() Dziś zaliczony Golf GTI i Scirocco R i powiem wprost ten drugi był zdecydowanie lepszy jednak frajda jazdy nadal niższa niż u GT86. Zawieszenie w Scirocco było genialnie, twarde żeby poszaleć na asfalcie a jednocześnie nadające się na polskie drogi. Golf jakoś do mnie nie przemówił może dlatego że stylistycznie jest dla mnie gorszy. Na ten moment po jazdach testowych wygląda to tak: 1. GT86 2. Scirocco R 3. Golf GTI Jutro Hyundai Genesis, czwartek BMW Z4 (używane) i w piątek wreszcie RCZ 2013 Offtopic: http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=113968&hl= kusi mnie ta piękność 99 tys., jednak w swoim życiu miałem maksymalnie 370 hp, aż boje się tej zabawki. Z tym że to raczej tylko gadanie bo auto pewnie nie nadaje się do użytku codziennego i sporych przebiegów. |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
co do 350z, to nie ma sie czego bac. Po prostu delikatnie z gazem na nizszych biegach. Jesli ma seryjne esp i dziala, to nie powinno byc problemu.
-------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
scirocco r z dsg i dcc (adaptacyjnym zawieszeniem) ? Jak ja pytałem o auto dla siebie to kilka osób również radziło gt86/brz ale zdecydowałem się na Sciro i nie żałuję :-) Sciro przy stage'u 3 (który nie jest specjalnie drogi) i dsg ma osiągi m3 e92 a jest bardziej uniwersalne. W przypadku gt86 zrobienie osiągów m3 e92 będzie kosztowniejsze a uniwersalność taka sama lub nawet mniejsza (ze względu na gabaryty)
-------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 23 May 2005 Skąd: Gliwice ![]() |
Co prawda po angielsku, ale w razie czego tłumacz Google może co nieco rozjaśnić - http://www.ft86club.com/forums/showthread.php?t=18494
-------------------- '91 Sierra kombi 24V (BOA)
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 15 October 2012 Skąd: ŁDZ ![]() |
Jeśli lubisz jeździć i nie potrzebujesz dużego auta to bierz gt86-będziesz zachwycony jazdą a również jest to nietuzinkowe i przedewszystkim "prawdziwe" auto sportowe, a nie jak te wszystkie upstrzone udawacze...
-------------------- - What is Turbina?
- Turbina is spinning! |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 17 March 2003 Skąd: lublin ![]() |
Kupuj Mini Works
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 23 May 2005 Skąd: Gliwice ![]() |
W czym GT86 jest lepsze od Genesisa? Waży co prawda mniej, ale nie przekłada się to jakoś na osiągi. Jedynie image związany z kontynuacją legendy AE86 oraz samą marką przemawia za GT. Ewentualnie sam wygląd, ale to jest naturalnie indywidualna sprawa.
Ja osobiście wybrałbym 370Z - od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność ![]() -------------------- '91 Sierra kombi 24V (BOA)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 25 June 2025 - 18:11 |