Shoutbox 0 nowych PW 

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Wkłady CHRA do turbosprężarek
Barejka
post Sun, 22 Mar 2015 - 19:26
Post #21

Super User

A gdzi lub u kogo polecacie kupic chra td04hl-16t zeby wlasnie nie bawic sie w jakies nieudolne regneracje biggrin.gif???
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sun, 22 Mar 2015 - 19:26
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
egoonn
post Sun, 22 Mar 2015 - 19:51
Post #22

Rookie

podepne sie , czy do AWT silnika 150km. podejdzie to ? jest tylko mowa w ogłoszeniu wzmianka o 1 modelu z 150km. ale popprzeczniak ? jak pasi do Bex-a to w 150 km bedzie lepiej dmuchac?

+Quote Post
ProfiTurbo.pl
post Mon, 23 Mar 2015 - 22:03
Post #23

User

Nie o to tu chodzi, żeby na siłę przekonywać jaki sposób doprowadzenia turbosprężarki do wzorowego stanu jest prawidłowy. Niech miłośnicy swoich czterech kółek sami decydują, a mechanicy będą świadomi, że również mogą profesjonalnie naprawiać turbo smile.gif

Warto wspomnieć, że szczególnie w Polsce jest mnóstwo świetnych zakładów regenerujących turbiny, solidnie wyposażonych w drogi sprzęt do wyważania/doważania, które korzystają z wysokiej jakości części. Wystarczy poszukać opinie o nich w sieci. Pod koniec zeszłego roku szacuje się, że takich serwisów było około 600. Niestety wśród tej ilości pojawiają się też takie, które psują ogólną opinię nt regeneracji, robiąc to co tu dużo mówić nieudolnie :/. Efektem tego są takie właśnie tematy na forach, w wyszukiwarkach.

P.S.
Sprzęt do kalibracji VNT jak podałem wcześniej na przykładzie nie zawsze jest potrzebny, a jeśli już to nowy nie kosztuje 20-30 tyś, tylko połowę tej kwoty (Cimat), natomiast używkę śmiało dostaniesz za czterocyfrowe kwoty wink.gif

--------------------
ProfiTurbo.pl - CHRA, VNT, Billet Wheel, 'gruszki', testery do VNT.

+Quote Post
kluska123
post Wed, 10 Jun 2015 - 20:32
Post #24

Rookie

Melett to najwyższ półka jesli chodzi o częśco do turbin. Potem jest Turbointernational i trzecie jest Kode. Cała reszta to strata pieniędzy jak ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości. Temat juz przerobiony prze warsztaty które chą mieć dobrze zrobione turbosprężarki.

+Quote Post
DSTurbo
post Wed, 10 Jun 2015 - 23:48
Post #25

Super User

Te 3 firmy są pewne, przewagą Melettu jest większy asortyment no i niestety się cenią. Niestety ludzie tego nie zrozumieją, że używając części powyższych dostawców nie da sie zregenerować turbosprężarki za 400 zł.

--------------------
Turbosprężarki. Serwis, sprzedaż, skup.
Oleje Millers.

+Quote Post
siewcu
post Thu, 11 Jun 2015 - 12:43
Post #26

Forum Clubber

zaraz, to twierdzisz, że części turbointernational można bezproblemowo zakładać i się nic nie stanie?

+Quote Post
DSTurbo
post Thu, 11 Jun 2015 - 18:57
Post #27

Super User

Nie rozumie co masz na myśli poprzez "nic się nie stanie". Rozlecieć się może nowy garrett za 5000zł. Części jakie oferują są dobrej jakości i cenami nie odstraszają.

--------------------
Oleje Millers.

+Quote Post
siewcu
post Thu, 11 Jun 2015 - 19:10
Post #28

Forum Clubber

to wytłumacz mi w takim razie skąd różnica ceny między melettem a turbo international, mam porównanie jeśli chodzi o cenę zestawu naprawczego o podobnej zawartości.

+Quote Post
DSTurbo
post Thu, 11 Jun 2015 - 19:27
Post #29

Super User

Też mam porównanie, aż takiej różnicy nie widze... sprawdź cene kół kompresji tu jest różnica duża. Na pewno melett wyrobił sobie renome, która ma wpływ na cene. Jakbym miał Tobie zagwarantować, że melett jest podobnej, troche lepszej lub x razy lepszej jakości musiałbym wysłać podzespoły na badanie składu oraz struktury. Nikt mi za reklame nie płaci, to tylko moje zdanie (i zaprzyjaźnionych warsztatów)

--------------------
Oleje Millers.

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Wednesday, 30 April 2025 - 20:02