Shoutbox 0 nowych PW 

5 Stron V  « < 2 3 4 5 >  
Reply to this topicStart new topic
> BMW E36 Compact 340ti V8, Księża się bili który ma święcić
Joker
post Thu, 29 Aug 2013 - 13:09
Post #61

Forum Clubber

CYTAT(Mieszczanin @ Thu, 29 Aug 2013 - 06:39) *
mogą się naciąc co bogotsze bubki w swoich cukierkowych samochodzikach!

Myślałem, że na tym forum już nie lecą takie teksty...
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Thu, 29 Aug 2013 - 13:09
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
jackolus
post Thu, 29 Aug 2013 - 18:47
Post #62

Frequent User

CYTAT(noorec @ Thu, 29 Aug 2013 - 01:33) *
zmieścił Ci się tłumik ze zwykłej E36 do Compacta? Możesz wrzucić fotke jak to tam wygląda teraz?

Widzę, że wiesz o co pytasz wink.gif
Były machinacje, ale zmieścił się cały.
Poniżej fotka sprzed chwili - wydech jest powieszony tylko na jednym wieszaku dlatego tak zwisa.

Przechodzi na mikrony od półosi przy podniesionym aucie, na kołach ma dużo miejsca.
Ze względu na wymiary jest postawiony bardziej na sztorc i wysunięty pod zderzak, dlatego konieczne było przespawanie końcówek (skrócenie i obniżenie widoczne na fotce)
Siadł ładnie, nie jest za nisko i nie ma żadnych ostrych kątów w doprowadzeniu, wszystkie zakręty to kolanka 30 i 45st.
Jedyne co to prosi się o pomalowanie smile.gif

--------------------
Nie bądź łosiem, włóż fał osiem.
BMW E36 340ti

+Quote Post
Mieszczanin
post Thu, 29 Aug 2013 - 20:28
Post #63

Frequent User

CYTAT(joker @ Thu, 29 Aug 2013 - 13:09) *
Myślałem, że na tym forum już nie lecą takie teksty...

Nie bardzo rozumiem kolego o co Ci chodzi? Popełniłem jakiś faux pas? Czy zaniżyłem rażąco merytoryczny poziom forum?
Nie chcę robić OT w temacie, także sorry wink.gif

+Quote Post
saron22
post Fri, 30 Aug 2013 - 08:19
Post #64

User

Wytnij sobie lub zaklep blache w miejscu gdzie tlumik uderza o ucho mocujące dyfer.

+Quote Post
Kajman
post Sun, 01 Sep 2013 - 15:27
Post #65

I live here !

CYTAT(jackolus @ Tue, 27 Aug 2013 - 20:32) *
Poza tym bawarskie fałki są wrażliwe na zupełnie odetkany wydech.
Na przelocie grzmią fajnie ale nie jadą

Jest to powszechna, często powtarzana, ale jednak nieprawda.

--------------------
Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth

+Quote Post
stilo_kielce
post Wed, 18 Sep 2013 - 18:40
Post #66

User

Gratuluję auta. Przeczytałem cały post i jestem pod wrażeniem...

...także tego partactwa z Kielc. Możesz napisać kto tak rzeźbi bmw w Kielcach? (może być na priva)

Pozdrawiam

+Quote Post
jackolus
post Wed, 18 Sep 2013 - 19:43
Post #67

Frequent User

CYTAT(stilo_kielce @ Wed, 18 Sep 2013 - 18:40) *
Gratuluję auta. Przeczytałem cały post i jestem pod wrażeniem...
...także tego partactwa z Kielc. Możesz napisać kto tak rzeźbi bmw w Kielcach? (może być na priva)
Pozdrawiam

Za gratulacje dzięki, ale dalej uważam że to najgłupszy pomysł na jaki wpadłem. Trzeba było turbić M50.

Nie wspominałem jeszcze kto popełnił pierwszego swapa?
Dibed-Al / Dibed-Aluminium / OLA-Parts
Nazwy zmieniają się często ze względu na rzeszę zadowolonych klientów

--------------------
BMW E36 340ti

+Quote Post
KRT
post Sat, 21 Sep 2013 - 15:51
Post #68

User

Kiedy sie spikniemy na swiatlach wieczorowa pora ?¿?¿?¿? Bo chce ja zobaczyc w akcji !

--------------------
Hokus pokus czary mary będę dmuchać ze dwa bary
Calibra 3.0 V6 TT
Leon Cupra R

+Quote Post
jackolus
post Sat, 21 Sep 2013 - 17:35
Post #69

Frequent User

CYTAT(KRT @ Sat, 21 Sep 2013 - 15:51) *
Kiedy sie spikniemy na swiatlach wieczorowa pora ?¿?¿?¿? Bo chce ja zobaczyc w akcji !

Po co Ci najeść się wstydu tongue.gif
może być lekki problem bo teraz złom będzie się poruszał po stolicy.
Przy spalaniu w trasie rzędu 20L przyjazd na wieczorne upalanie to spora inwestycja...

Kiedyś jak będę to po prostu zadzwonię smile.gif

--------------------
BMW E36 340ti

+Quote Post
stilo_kielce
post Sat, 21 Sep 2013 - 18:47
Post #70

User

CYTAT(jackolus @ Wed, 18 Sep 2013 - 19:43) *
Za gratulacje dzięki, ale dalej uważam że to najgłupszy pomysł na jaki wpadłem. Trzeba było turbić M50.

Nie wspominałem jeszcze kto popełnił pierwszego swapa?
Dibed-Al / Dibed-Aluminium / OLA-Parts
Nazwy zmieniają się często ze względu na rzeszę zadowolonych klientów

Teraz już wiem. Jak się okazuje kupowałem kiedyś do rajdowego cc dystanse na koła. Kosztowały po 25 PLN, ale cały czas wypadały pierścienie centrujące. Bez problemu uwzględniali za każdym razem reklamację i w końcu na moją prośbę wspawali mi pierścienie na stałe na stałe i było gites... Więc znam kolesi. Za wspawanie nic nie dopłacałem

+Quote Post
kaczka23
post Sat, 21 Sep 2013 - 19:49
Post #71

Frequent User

witam kolego to jak na stolicę się wybierasz to może mi spróbujesz koszulkę lidera z kr odebrać wink.gif pozdrawiam i cieszę że w końcu auto jeździ

--------------------
BMW E30 4,4 V8- kompresor - BMW E90 330D BMW -60 535D BMW F10 = BMW E46 M3

+Quote Post
jackolus
post Sat, 21 Sep 2013 - 20:21
Post #72

Frequent User

CYTAT(kaczka23 @ Sat, 21 Sep 2013 - 19:49) *
witam kolego to jak na stolicę się wybierasz to może mi spróbujesz koszulkę lidera z kr odebrać wink.gif pozdrawiam i cieszę że w końcu auto jeździ

Witaj Łukaszu, co tak oficjalnie smile.gif
Mieszkam już w stolicy, ale to nie koniec świata - postaram się czasem stare śmieci odwiedzać. Mały cień szansy na przejęcie koszulki lidera małopolski dopiero po zimie, teraz szkoda się kompromitować wink.gif
A tak poza tematem, ważyłeś swoje auto ? Ile wyszło z klatką i bez ?

CYTAT(stilo_kielce @ Sat, 21 Sep 2013 - 18:47) *
Teraz już wiem. Jak się okazuje kupowałem kiedyś do rajdowego cc dystanse na koła. Kosztowały po 25 PLN, ale cały czas wypadały pierścienie centrujące. Bez problemu uwzględniali za każdym razem reklamację i w końcu na moją prośbę wspawali mi pierścienie na stałe na stałe i było gites... Więc znam kolesi. Za wspawanie nic nie dopłacałem

Bo żeby oszczędzić na materiale mają pierścienie wprasowywane, ale nie mają pojęcia o robocie bo mogliby to robić na gorąco i też po problemie. Motyw jest w tym, że od kogoś dostali maszyny ale wiedzy mają tyle co nic.

Przed moim autem zrobili około 6szt E36 z 3.0 i 4.0 , nikt nic negatywnego o nich nie pisał dlatego ja też się wkopałem.
Taki urok polskich forów, wszyscy mają forumowe igły i boją się przyznać co się z autem działo.
Po moim swapie i narobieniu im koło pióra dosłownie wszędzie gdzie się dało, zrezygnowali i teraz tłuką tylko różne części z aluminium.
Ci sami ludzie, jakość roboty pewnie podobna - dlatego otwarcie o tym wspominam.

--------------------
BMW E36 340ti

+Quote Post
azuzu
post Wed, 06 Nov 2013 - 09:27
Post #73

Rookie

Dosyć ciekawy patent na te swap-y Ile zapłaciłeś?

Bardzo mnie to interesuje bo jak sam piszesz zrobili przed tobą 6 aut a tylko ty się wypowiedziałeś

Jak wyszukasz w google dibed.pl to wyskakuje strona konkurencji silver
Z tego co nie trudno zauważyć ukradli im domene i sie podszywają pod firmę dibed
Dibed Kielce i Ola-parts ma inne dane, adres

Więc wyglada mi na to ze Ola parts robi produkty firmy dibed

Poszperalem trochę w Google i widzę że produkty mają na światowym poziomie i ceny jedne z najniższych (tylko Chiny mają taniej)

A odnośnie pierścieni w dystansach to chodzi tu na pewno o porównanie cena jakość
Przecież jak by ktokolwiek zamówił u nich dystanse z jednego kawałka to pewnie by zrobili ale i cena była by dwa razy większa
Więc nie rozumie po co takie durne komentarze

+Quote Post
I2fast4uI
post Sun, 10 Nov 2013 - 09:49
Post #74

Rookie

To jak będziecie walczyć o koszulkę lidera, to dajcie znać, też się chętnie podepnę.
Nie żebym aspirował, ale może jakiś film się skręci przynajmniej przez pare sekund cool.gif tongue.gif

+Quote Post
stilo_kielce
post Sun, 10 Nov 2013 - 10:39
Post #75

User

CYTAT(azuzu @ Wed, 06 Nov 2013 - 09:27) *
A odnośnie pierścieni w dystansach to chodzi tu na pewno o porównanie cena jakość
Przecież jak by ktokolwiek zamówił u nich dystanse z jednego kawałka to pewnie by zrobili ale i cena była by dwa razy większa
Więc nie rozumie po co takie durne komentarze

A gdzie widziałeś durne komentarze? Przecież wyraźnie napisałem że za wspawanie pierścienia nie wzięli kasy i nie robili też żadnych problemów?

+Quote Post
jackolus
post Wed, 27 Nov 2013 - 11:04
Post #76

Frequent User

Dosyć ciekawy patent na te swap-y Ile zapłaciłeś?
Bardzo mnie to interesuje bo jak sam piszesz zrobili przed tobą 6 aut a tylko ty się wypowiedziałeś

Czasem te auta pojawiają się do sprzedania, łatwo poznać E36 V8 za 10koła smile.gif
Niestety nikt nie chce się przyznać jak projekt jest zrobiony z wiadomych przyczyn.
Ostatnio jakaś młoda osoba kupiła czerwone coupe, a po tygodniu pojawiły się posty na driftforum, że auto się sypie - ciekawy zbieg okoliczności.
Poszperalem trochę w Google i widzę że produkty mają na światowym poziomie i ceny jedne z najniższych (tylko Chiny mają taniej)

Google powie o światowym poziomie... OK.
Niech każdy ma swoje zdanie, ja swoje doświadczenia z nimi zamieściłem w postaci zdjęć.

CYTAT(I2fast4uI @ Sun, 10 Nov 2013 - 09:49) *
To jak będziecie walczyć o koszulkę lidera, to dajcie znać, też się chętnie podepnę.
Nie żebym aspirował, ale może jakiś film się skręci przynajmniej przez pare sekund cool.gif tongue.gif

W obecnym stanie compacta byłby z Ciebie mega godny zawodnik, już nie przesadzaj z tą skromnością wink.gif
Zobaczymy na co pozwolą finanse przez zimę, fajnie byłoby uskutecznić ślimaka i cisnąć M60 aż klęknie, po czym zmienić motorownię na taką z literką S + ślimak.
Miska zostaje, więc mechaniczne włożenie to nie problem, zostaje tylko wywalenie vanosów i elektryka.
Kolejna rzecz, z racji szkaradnej budy pojawił się pomysł zakupu Z3 Roadster i przełożenia wszystkiego.
Jak wygram w totka to prace pójdą szybko smile.gif

--------------------
BMW E36 340ti

+Quote Post
odcinka
post Wed, 27 Nov 2013 - 23:38
Post #77

Super User

CYTAT(jackolus @ Wed, 27 Nov 2013 - 11:04) *
Czasem te auta pojawiają się do sprzedania, łatwo poznać E36 V8 za 10koła smile.gif
Niestety nikt nie chce się przyznać jak projekt jest zrobiony z wiadomych przyczyn.
Ostatnio jakaś młoda osoba kupiła czerwone coupe, a po tygodniu pojawiły się posty na driftforum, że auto się sypie - ciekawy zbieg okoliczności.

Niech każdy ma swoje zdanie, ja swoje doświadczenia z nimi zamieściłem w postaci zdjęć.

W obecnym stanie compacta byłby z Ciebie mega godny zawodnik, już nie przesadzaj z tą skromnością wink.gif
Zobaczymy na co pozwolą finanse przez zimę, fajnie byłoby uskutecznić ślimaka i cisnąć M60 aż klęknie, po czym zmienić motorownię na taką z literką S + ślimak.
Miska zostaje, więc mechaniczne włożenie to nie problem, zostaje tylko wywalenie vanosów i elektryka.
Kolejna rzecz, z racji szkaradnej budy pojawił się pomysł zakupu Z3 Roadster i przełożenia wszystkiego.

z slimakiem poczekaj zebys w 2015 nie wyjechał dopiero, pojezdzij ,dozbieraj kase i dopiero slimaka zakładaj i to taką połe slimoka smile.gif

+Quote Post
jankes
post Thu, 28 Nov 2013 - 20:36
Post #78

Forum Killer

CYTAT(jackolus @ Wed, 27 Nov 2013 - 11:04) *

Miska w S62 zupelnie inna i chcialbym zobaczyc jak to przerabiaja zeby pasowalo,

--------------------
..........

+Quote Post
Kajman
post Thu, 28 Nov 2013 - 20:37
Post #79

I live here !

nie trzeba przecież miski przerabiać.

--------------------
Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth

+Quote Post
jankes
post Thu, 28 Nov 2013 - 23:23
Post #80

Forum Killer

CYTAT(Kajman @ Thu, 28 Nov 2013 - 20:37) *
nie trzeba przecież miski przerabiać.

hehehe niby nie trzeba a trzeba
jak to moj kolega kiedys powiedzial V8 w e36 to mniejszy lub wiekszy "drut" ;-)

--------------------
..........

+Quote Post

5 Stron V  « < 2 3 4 5 >
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 01 August 2025 - 07:44