![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 22 October 2012 ![]() |
Czyli Twoim zdaniem, M6 to ideał. Jest bardziej ekskluzywne niż Ferrari, stockowe jest szybsze niż pomodzone fury ma w gratisie 15% mocy nominalnej silnika. Ja nie deprecjonuje tego że BMW jest dobre ale nie jest autem z innej galaktyki. Żeby nie było, miałem do czynienia upalałem, ba nawet chciałem kupić (nówka salon) ale nie jest to aż taka petarda. Z całym szacunkiem ale to trochę nie spójna hipoteza
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 23 February 2012 ![]() |
HighMan jak to seryjne m6 robi 6s. 100-200 to stawiam dobrą łyche i zapraszam do Szczecina.
Nie mówie że to złe auto, wręcz przeciwnie bardzo dobre, jestem fanem bmw ale może TA M6 jest "lekko" dłubnięta. Co do współczinnika oporu w Lambo to przy wyższych prędkościach siła docisku jest taka że raczej aventador sporo traci z przyspieszenia. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 26 October 2012 ![]() |
no to korzen88 szykuj dobra lyche
![]() Wlasciciel, jak wspomnial HighMan kreci bez problemowo czasy w okolicy "sredniej szostki" 6.5, 6.8, 6.3. (best 6.0) Auto na 100% jest takie jak wyjechalo z fabryki, chcialem namowic wlasciciela na GPower KIT dla M6 Competition ale boi sie ze straci gwarancje (mimo ze w przypadku nowego autka - GPower bierze gwarancje na siebie) Sam osobiscie jechalem jako pasazer ta M6 i z lekkim gubieniem trakcji na 3 biegu z pasazerem (+75kg) osiagnal 6.9s, Fajnie tez ze zauwazyles (chyba jako jedyny) ze auta sportowe - egozytyczne (np: aventador) maja cos takiego jak SILA DOCISKU, ktora przy wyzszych predkosciach w cholere spowalenia te auta. (koeningsseg CCX ma chyba + 250-300kg przy 250km/h, avendator podobnie jakos) Dlatego cywilne auta typu M6 maja szanse byc szybsze przy wyzszych predkosciach niz te "egzotyki". Samo RS6 jest dla mnie przyrostem formy nad trescia. Piekny silnik, z dobra skrzynia (w sensie - wiele wytrzymuje niewiele sie psuje) natomiast masa kompletnie zabija potencjal tego auta. A potem sa teksty: no tak, 900 koni, ale wazy to 2,2t i potrafi wziac 5 osobowa rodzine na narty... No fajnie, ale to racingforum? czy comfort travel & family forum?! ![]() Wydaje mi sie ze wlasciciel takiej M6 slepo strzelam ze chetnie by sie z taka RS6 sprawdzil w przedziale 100-300. Nie ze JA jestem pewien wygranej M6, jestem tylko ciekaw jaka jest roznica miedzy szybkim autem jakie wyjechalo z fabryki, a autem nad ktorym od 5 lat pracuje stado najlepszych tunerowych specjalistow.. Wszystko moze weryfikowac w realu (S8) - nikt tu nie jest internetowym napinaczem czy cos. Sami przyznacie ze taka konfrontacja byla by Ciekawa? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 17 January 2010 Skąd: z Garażu... ![]() |
W ramach ciekawostki.
M6 vs RS6 MTM 702km: M6 vs R8 V10... -------------------- Ibiza Cupra R Powered by DIGITUN.PL - sold...
350z - sold A8 D3 4.2 Scirocco 2.0TSI |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 17 June 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
A potem sa teksty: no tak, 900 koni, ale wazy to 2,2t i potrafi wziac 5 osobowa rodzine na narty... No fajnie, ale to racingforum? czy comfort travel & family forum?! ![]() Z tym się mogę zgodzić. Osiągi to osiągi. Wydaje mi sie ze wlasciciel takiej M6 slepo strzelam ze chetnie by sie z taka RS6 sprawdzil w przedziale 100-300. Nie ze JA jestem pewien wygranej M6, jestem tylko ciekaw jaka jest roznica miedzy szybkim autem jakie wyjechalo z fabryki, a autem nad ktorym od 5 lat pracuje stado najlepszych tunerowych specjalistow.. Proponuje w takim razie porównanie seryjnego RS6 C7 do m6. Wydaje mi się, że 0-250 mają tyle samo (18-19s), a jednak rs6 cieższe, wieksze, silnik mniejszy, aero pewnie gorsze itp itd, mimo to do 250 w dupe nie dostanie... Co do tego konkretnego M6, być może jest w serii dokoksowane. Widziałem dokoksowana nowa S8, wiec niewykluczone, ze wlasciciel ma farta i trafila mu sie ladna sztuka. |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
proponuje zakonczyc te napinki, temat jest o audi RS6, jak ktoś chce to moze założyć temat o szybkim M6
jeszcze lepiej podobnie jak własciciel tego RS6 pojechac na oficjalne zawody i pokazac papierek z pomiaru czasu szybkiego M6 jednej strony sa teskty o 5 osobowej rodzinie i narty w alpach, a z drugiej ze czas od 0-100km/h lub na cwiartke niewazny bo liczy sie tylko 100-200 ![]() zarówno RS6 jak i M6 to świetne auta, i nie potrzeba tu nikogo nawracac, kazdy sredniozaawansowany uzytkownik wie o co chodzi i czym sie róznią na tym koniec OT. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 04 April 2009 Skąd: 3Miasto ![]() |
jezeli M6 jest z PL, to mozemy sie spotkac i zrobic test. Oczywiscie pogoda musi sie troche poprawic, co by RWD mialo wyrownane szanse - skoro mieli na 3 biegu.
-------------------- Always braking the limits! I hate limits!
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 08 August 2010 Skąd: Busko Zdrój ![]() |
skoro wyżej piszą o sparingu na S8 to pewnie z PL
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 24 June 2013 ![]() |
Co mi tu smiecicie w moim wątku
![]() Tak całkiem na poważnie to m6 w serii to nie ta liga... Moze faktycznie od 100 wzwyż nie bedzie aż tak kolosalnej różnicy ale czuje ze gdyby próbować z miejsca to będą lata świetlne różnicy ... Tak przynajmniej mi sie wydaje ![]() -------------------- RS6 Sportmile R900
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 03 November 2003 Skąd: W-wa/ Radom ![]() |
Właśnie Panowie
![]() ![]() Żeby nie było, czasy RS6 podane przez kolegów po moim pytaniu mnie usatysfakcjonowały, i jak pewnie wiemy wszyscy, im mniejszy jest ten czas, tym ciężej zejść jeszcze niżej... I po tym co tak ogólnie tu oglądam, to zacząłem myśleć, że RS6 bedzie moim kolejnym autem ![]() słowem, nie róbcie ze mnie fanatyka czy coś heheh Żadne auto nie jest idealne, jakby takie istniało, to by to forum nie istniało, bo wszyscy byśmy nim jeździli i nie mieli problemów pt. co bardziej rwie nere ![]() Pozdro! -------------------- Boogie
Sprzedam SkRzYnIe Manual 6-b z M5 e39 w super stanie, info na priv |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 28 October 2011 Skąd: Białystok ![]() |
A co powiecie o tym? Chyba ten filmik tutaj się nie pojawił:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 15 November 2002 Skąd: Krakow ![]() |
szkoda że licznik w audi jest skalowany niesymetrycznie... Efekt wizualny byłby jeszcze lepszy :
![]() -------------------- Szukam koni.........
......mechanicznych wystarczy WW <!-- s;) --><!-- s;) --> BMW E36 M3 3.2 SEDAN |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 26 October 2012 ![]() |
Autko z filmiku pieknie lata. 8.8s 0-200, 10.5s 1/4@220+km/h.
Tu zadne BMW nie ma polotu, gratulacje ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 09 October 2006 Skąd: Gdynia ![]() |
Spokojnie, bmw już doszło do tego, że turbo jest dobre i dochodzi, że 4x4 też jest ok
![]() ![]() -------------------- Sierra RS Cosworth 2.0T YB
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 04 April 2009 Skąd: 3Miasto ![]() |
A co powiecie o tym? Chyba ten filmik tutaj się nie pojawił: to nawet nie jest specyfikacja R900 (z tego co wiem). Poprostu start z trakcja, stad dobry czas 0-100 na co sie przeklada wynik 1/4. -------------------- Always braking the limits! I hate limits!
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 26 May 2013 ![]() |
Nie tylko BMW , mercedes tez , a szczególnie z 4x4 . Z jednej strony dobrze bo walka bedzie bardziej wyrównana i ciekawa , lecz z drugiej co zostanie dla miłośników dużych wolnossacych silników z dużym momentem i napędem na tył ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 29 March 2007 Skąd: Tarnowskie Góry-Sląskie ![]() |
W luksusowych sportowych autach jest coraz więcej mocy i coraz trudniej przenieść to na jedną oś, obojętnie ile by procesorów pentium włożyli do elektroniki. Audi posiada napęd który stosuje już 30 lat i który ewoluował latami. Ciekawe jak długo potrwa zanim BMW i Mercedes to osiągną. Bo jak na razie to napęd 4x4 mercedesa czy bmw nie umywa się do audi.
-------------------- Audi 20V Turbo Quattro
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 19 December 2005 Skąd: Płock ![]() |
czasu to im zajmie tyle co nic ogarną temat w moment po prostu na razie nie było potrzeby stosowania 4x4 wszedzie gdzie sie da w bejcach były to suwy w meskach np w S (no ale juz w 600 jest tylko rwd ) jak ktos zatwierdzi 4x4 w c klasie i w 3er to do poziomu audi dojda w try miga (w audi pracuja tez ludzie) i tyle
-------------------- BMW E64 645i
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: WKZ ![]() |
czasu to im zajmie tyle co nic ogarną temat w moment po prostu na razie nie było potrzeby stosowania 4x4 wszedzie gdzie sie da w bejcach były to suwy w meskach np w S (no ale juz w 600 jest tylko rwd ) jak ktos zatwierdzi 4x4 w c klasie i w 3er to do poziomu audi dojda w try miga (w audi pracuja tez ludzie) i tyle Przecież napędy 4x4 się już od dawna stosuje w 3er, tylko w e21 i e36 nie było. W ostatnich dwóch modelach C klasy tez już jest. -------------------- golf mkI 4x4
golf mkII V8 audi A2 R36 polo 86C XX w budowie |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 10 November 2006 Skąd: Warszawa WN ![]() |
Myślę, że SONICowi chodziło o M3 i C 63 AMG.
-------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 07 July 2025 - 01:12 |