Shoutbox 0 nowych PW 

6 Stron V  « < 3 4 5 6 >  
Reply to this topicStart new topic
> Atu plus c20xe ( W trakcie budowa silnika c22xe)
tjwasiak
post Tue, 24 Jun 2014 - 12:05
Post #81

Forum Clubber

A po co komu wieszać breloczek jak wszystko można ogarnąć programem w ECU? Naprawdę M2.5 jest banalnie prostym sterownikiem i nawet wieszając MAP sensor zamiast przepływomierza IMHO można to zestroić bez żadnych świnek. Tyle tylko, że osobiście w aucie "po bułki" wolę przepływomierz z uwagi na spalanie chociażby.

--------------------
question = ( to ) ? be : ! be;
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 24 Jun 2014 - 12:05
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
pinin
post Tue, 24 Jun 2014 - 12:44
Post #82

Forum Clubber

c20xe jest tak rozpoznanym silnikiem jeśli chodzi o deta, że uzyskanie gotowca do konwersji to kwestia napisania jednego posta w odpowiednim temacie na forum.
Co do spalania, to wszystko jest do ogarnięcia, dobre strojenie i mamy seryjne parametry jeśli chodzi o spalanie.

--------------------
| Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento

www.facebook.com/dragracingsafety

+Quote Post
tjwasiak
post Tue, 24 Jun 2014 - 13:09
Post #83

Forum Clubber

Ale to ciągle wieszanie breloczka, które nie jest konieczne. Każdy robi to co lubi, i tak będzie potrzebował wideband'a żeby to zestroić i tak. Jedyny plus dla niego jest taki, że M2.5 nie potrzebuje lambdy do szczęścia i wtedy może sobie pozwolić na delikatny lean burn w zakresie idle i małych obciążeń.

EDIT: A tak BTW - to mapy do konwersji MAF-MAP od C20XE z M2.5 to autor może sobie "wsadzić", 10% różnicy pojemności swoje robi, więc jak dla mnie słaby to argument za wieszaniem czegoś czego wcale nie potrzebuje. No a te stare przepływomierze kosztują grosze i są raczej wytrzymałe (no chyba że jeżdżą na LPG generacji minus pierwszej) - ważne tylko by sprawdzić na ciepłym silniku czy w miarę normalnie chodzi na wolnych i czy się wkręca.

--------------------
question = ( to ) ? be : ! be;

+Quote Post
manieko58
post Sun, 06 Jul 2014 - 14:59
Post #84

Frequent User

no i kupiłem przeplywke od volvo . Udało mi sie wyrwać za 65zl z przssyłką . Zarzuciłem i śmiga delikatnie tylko na wolnych czasem przyleje go troszke . Ciągnie do odcinki nie szarpie ani tam takie inne . Szukałem na allegro tej z opla i niemogłem znaleść ale i tak nastawiłem się na tą z volvo . Tak że dla wiadomości innych można zakładać o volviaka z koncówką numeru 007. Nagram jakiś filmik jak to ciągnie to wrzuce do obejrzenia. Teraz będe kompletował sekwencje. Sprzedam to moje c20xe lub zamienke na ekumajstra det 3.

+Quote Post
kuki_VU
post Mon, 07 Jul 2014 - 11:34
Post #85

Forum Killer

z jakiego volvo szukac?

--------------------
Audi S6 C5 2.7TT 360KM 530Nm
Było
Audi S6 C5 Avant
Calibra 3.2 V6 RWD

+Quote Post
manieko58
post Wed, 09 Jul 2014 - 21:46
Post #86

Frequent User

ja dorwałem od volvo 760 ale 740 440 460 też występowały tylko nie we wszystkich silnikach były te przepływki . Szukając wpisałem numer przepływki w gogle i wyskoczyła mi aukcja na allegro . Cały numer to 0 280 212 007
Wczoraj zaświeciła mi się kontrolka od błędów . Sprawdziłem i jest 44 sonda lambda uboga mieszanka . A od dzisiaj świeci się stale od razu po zapaleniu czy to zimny czy to ciepły. Czyżby sonda się zawiesiła albo padła.

+Quote Post
manieko58
post Thu, 21 Aug 2014 - 11:02
Post #87

Frequent User

panowie mam pytankp czy ten mój wybryk natury da się wystroić bez ecumajstra i innych takich? Pytanko drugie co powiecie na temat megaasquirta (niewiem dokładnie jak się to pisze). Można w przybliżeniu określić koszt takiego sterowania. A chorje jeszcze na wałki z rewara te 276 stopni , a w jakie osiągi można celować z takimi wałkami. Atu smigam na codzień do pracy daje wiele frajdy he he i miny kierowców zachodnich aut są bezcenne tongue.gif

+Quote Post
kuki_VU
post Thu, 21 Aug 2014 - 15:06
Post #88

Forum Killer

da sie ale koszt strojenia napewno przebije zakup ecumastera

--------------------
Audi S6 C5 2.7TT 360KM 530Nm
Było
Audi S6 C5 Avant
Calibra 3.2 V6 RWD

+Quote Post
swiety93
post Thu, 21 Aug 2014 - 18:34
Post #89

Frequent User

Jak rozmawialiśmy na zlocie - squirta mogę mieć za 600 zł , kwestia strojenia czy założenia to byś musiał podjechać do mnie i byśmy się dogadali , tyle że wiem że masz daleko. W sumie możliwości squirta widziałeś na zlocie w moim poldku tak że do takich wydumek to chyba najlepsza opcja bo masz pełną kontrolę nad silnikiem z klikoma fajnymi opcjami smile.gif

--------------------
Jest ryzyko , jest zabawa :) Polonez EFI v3 in progress

+Quote Post
manieko58
post Thu, 21 Aug 2014 - 22:36
Post #90

Frequent User

swienty93 coraz bardziej jestem za mega squirtem . tak jak piszesz jego potencjał podziwiałem na zlocie . Uskładam kaske to sie odezwe. we wrzesniu jade do francji na miesiac to sie kaska znajdzie . Co do strojenia to przyjade na jaki weekend do Ciebie , autko sie wystroi i jakie conieco spożyje , a reszte dogadamy na miejscu. Trzeba jeszcze rewary zarzucić i powinno być super

+Quote Post
manieko58
post Tue, 26 Aug 2014 - 18:07
Post #91

Frequent User

mam na oku sekwencje kme . reduktor kme red , sterownik kme nevo czy jakoś tak i wtryski kejhin. Da rade obsłużyć moją hybryde?Reduktor podobno na 260KM ma być

+Quote Post
manieko58
post Fri, 16 Jan 2015 - 23:58
Post #92

Frequent User

no i lipa poldek rozbity . Wszystko oprucz zespołu napedowego idzie na sprzedaż

+Quote Post
porsche1689
post Sat, 17 Jan 2015 - 11:17
Post #93

User

Co się stało?? Pokaż foty

+Quote Post
manieko58
post Mon, 19 Jan 2015 - 22:51
Post #94

Frequent User

na szczescie cały zespół napedowy nie ucierpiał i pali na dotyk . Ogólnie lewy przód . podłużnica się zagieła i pekła maska błotnik zderzak ,koło weszło pod pedały. Bliskie spotkanie ze skoda oktawią . Fotki pod koniec tygodnia może wrzuce. Gdyby nie podłużnica to pewnie ogarnoł bym temat ale i ruda też go dopadła więc tej budy już nie bede naprawiał.

+Quote Post
ddziaduch
post Tue, 20 Jan 2015 - 11:35
Post #95

Forum Killer

Co teraz kolejna buda czy planujesz siłownię do czegoś innego przerzucić?

--------------------
Było:
Astra F Kombi GL '92 1.4 8v -> 2.0 8v.
Vectra B Kombi Sport Zender '01 2.6 24v.
Jest:
Volvo V70 '98 T5

+Quote Post
manieko58
post Mon, 26 Jan 2015 - 23:52
Post #96

Frequent User

na szybko kupiłem omege 2.0 no bo do roboty czym trzeba sie dostać . Co do motorni to sie jeszcze nie zastanawiałem . Chwilowo nic nie bede składał bo zaczynam z budowa domu i czasu brak i kasa na inne wydatki jest potrzebana. Możliwe że motor zamieszka chwilowo w omedze jak sie cieplej zrobi . Ale to sie jeszcze okaże

+Quote Post
Div
post Tue, 27 Jan 2015 - 01:21
Post #97

Frequent User

Jak byś potrzebował gratów do A służę pomocą wink.gif

--------------------
"Połączenie teorii i praktyki: nic nie działa, nikt nie wie dlaczego..."

+Quote Post
lukaszb
post Tue, 27 Jan 2015 - 08:08
Post #98

Frequent User

CYTAT(swiety93 @ Thu, 21 Aug 2014 - 18:34) *
Jak rozmawialiśmy na zlocie - squirta mogę mieć za 600 zł , kwestia strojenia czy założenia to byś musiał podjechać do mnie i byśmy się dogadali , tyle że wiem że masz daleko. W sumie możliwości squirta widziałeś na zlocie w moim poldku tak że do takich wydumek to chyba najlepsza opcja bo masz pełną kontrolę nad silnikiem z klikoma fajnymi opcjami smile.gif

Zapominasz tylko Krzychu o chociażby problemach z i odpalaniem takich jak były u mnie. co z tego, że ms kosztuje 600zł i ma duże możliwości. Wg. mnie jeżeli nie potrafisz go sam polutować to nie jest sprzęt dla Ciebie. Nie dość że na 1000km zrobione przez auto zepsuł się 2 razu (dobrze, że dało się założyć seryjne ECU i jakoś dojechać) to jeszcze Krzychu nie mógł sobie poradzić z tym żeby samochód odpalał za pierwszym razem i nie gasł. Trzeba było go odpalać z 5 razy i może wtedy został na wolnych a później zero jazdy przy niskich temp zanim się silnik nie zagrzał. Jak bym miał jeszcze raz wybierać to bez mrugnięcia okiem bym założył emu. I będę to powtarzał każdemu bo za te parę stówek szkoda nerwów.

+Quote Post
manieko58
post Tue, 27 Jan 2015 - 23:04
Post #99

Frequent User

CYTAT(lukaszb @ Tue, 27 Jan 2015 - 08:08) *
Zapominasz tylko Krzychu o chociażby problemach z i odpalaniem takich jak były u mnie. co z tego, że ms kosztuje 600zł i ma duże możliwości. Wg. mnie jeżeli nie potrafisz go sam polutować to nie jest sprzęt dla Ciebie. Nie dość że na 1000km zrobione przez auto zepsuł się 2 razu (dobrze, że dało się założyć seryjne ECU i jakoś dojechać) to jeszcze Krzychu nie mógł sobie poradzić z tym żeby samochód odpalał za pierwszym razem i nie gasł. Trzeba było go odpalać z 5 razy i może wtedy został na wolnych a później zero jazdy przy niskich temp zanim się silnik nie zagrzał. Jak bym miał jeszcze raz wybierać to bez mrugnięcia okiem bym założył emu. I będę to powtarzał każdemu bo za te parę stówek szkoda nerwów.

i weż tu teraz wybierz czy squirt czy ecumaster a kasa podobna

+Quote Post
manieko58
post Tue, 27 Jan 2015 - 23:05
Post #100

Frequent User

CYTAT(Div @ Tue, 27 Jan 2015 - 01:21) *
Jak byś potrzebował gratów do A służę pomocą wink.gif

akurat kupiłem B ale jakbyś miał szperowany dyferencjał to chetnie

+Quote Post