![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 15 October 2012 Skąd: ŁDZ ![]() |
A ktoś już zaliczył faila z takim łańcuchem czy wiadomo że tyle a tyle wytrzyma, bo producent tak powiedział?
![]() -------------------- - What is Turbina?
- Turbina is spinning! |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
No nie jedwn mial takiego "faila". pamietaj ze lancuch nie strzela tak jak pasek tylko sie rozciaga. jest wiec czas aby go wymienic gdy tylko zacznie grzechotac. silnikai CAXA volkswagena i inne 1.4 tsi maja z tym problemy mimo kilku modernizacji. byly o tym juz tematy na forum.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
łańcuchy po pierwsze znoszą obecnie bardzo duże przeciążenie (duzy przyrost momentu obrotowego w bardzo niskiskim zakresie prędkości obrotowej silnika rzedu 1200-1700 obr./min) a po drugie te łańcuchy to raczej łańcuszki. Co to za łańcuch, skoro jest jednorzędowy? łańcuch wytrzymuje obecnie 150-200 tys. km. ale i do 100 tys. km czasem nie dobija. to że łańcuch jest jednorzędowy nic nie znaczy jest wiele samochodów w których właśnie są opisane warunki racy i łańcuchy żyją do końca życia silnika ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 11 August 2010 Skąd: ze wsi ![]() |
Ja w tsi wymieniłem już dwa razy łańcuch. Przebieg 50kkm.
Z wyżej wymienionych aut brałbym clio. -------------------- JDM sucks
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 20 December 2011 ![]() |
Robi się jeszcze silniki z łańcuchami, które przejadą kilkaset tys. km ale widocznie nie każdemu producentowi się to opłaca
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 25 July 2004 Skąd: radzymin ![]() |
offtop, po trzy rocznej przygodzie z tsi, nigdy nie kupie nic podobnego. jedyna zaleta to niskie spalanie i elastyczność. trwałość jest dramatyczna.
-------------------- e36 320iA coupe -> 329iT by SLG - 400+
e36 325i convertible golf |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 05 July 2009 Skąd: na południe od nigdzie ![]() |
Któro tsi miałeś? 1.2, 1.4, 1.8 czy 2.0?
|
|
|
![]()
|
|
Któro tsi miałeś? 1.2, 1.4, 1.8 czy 2.0? o każdym można książkę napisać. a już się człowiek łudził, że 1.2 tsi bedzie stworzone w oparciu o dokładną analizę usterek trapiących 1.4 , 1.8 i 2.0 TSI (TFSI). Jeśli kogoś to bardzo interesuje to moderatorzy niech wydzielą osoby wątek o tych jednostkach bo to się nie skończy na jednym poście. |
|
|
![]()
|
|
Czyli omijać wszystkie nowe kompakty grupy vag z tsi.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Czyli omijać wszystkie nowe kompakty grupy vag z tsi. No, i omijać fordy, bo to na f, francuzy to już w ogóle, fiaty tak samo, ople to gówno... Zostaje E36 na placu boju. -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
E36 mi nie pasuje wizerunkowo, wezme 80 V8.
|
|
|
![]()
|
|
1,4 tsi miałem.
tylko e36! ![]() -------------------- e36 320iA coupe -> 329iT by SLG - 400+
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 16 July 2010 Skąd: Kraków ![]() |
1,4 tsi miałem. tylko e36! ![]() ...tjaaa, jasne, e36 bla, bla...czym dzieci do szkoły wozić, heee ? ![]() -------------------- Stinger 3.3t 480+
_https://www.facebook.com/GCSTuning wypożycz F RS 3 już od 450zł. :) _https://www.facebook.com/GCSCARSKRAKOW |
|
|
![]()
|
|
czymkolwiek. moim zdaniem lepiej miec dwa auta (dd+fun) niz jedno do wszystkiego.
koniec ot -------------------- e36 320iA coupe -> 329iT by SLG - 400+
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: pomorze ![]() |
Ja próbowałem używać e46 328 do fun-u i DD. Zrezygnowałem na rzecz 406 z poloneza 1.8 16v.
Miałem wygodne wozidło do DD i poldka (jaki był, taki był) do katowania (dosłownie). I lepiej się bawiłem na śniegu i mokrym niż e46 ze względu na strach przed uszkodzeniem czegoś. Wiadomo, że e46 było lepsze jako DD niż 406 i dawało więcej możliwości na pojeżdżawkach niż polonez, ale jak się boisz, że uszkodzisz DD podczas wygłupów, to nie jesteś w stanie w pełni czerpać przyjemności z zabawy. -------------------- najwazniejsze aby nasze dzieci mialy bogatych rodzicow
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
Miałem okazję poupalać Fieste ST 1.6T na evencie dla Forda , fenomenalny samochód, daje masę fanu. Ciagnie jak dobra "gasnica ogniska domowego", skręca też super, natomiast wnętrze , oprócz foteli recaro, absolutnie nie akceptowalne. Plastikoalndia i to z najniższej póly.
-------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
Miałem okazję poupalać Fieste ST 1.6T na evencie dla Forda , fenomenalny samochód, daje masę fanu. Ciagnie jak dobra "gasnica ogniska domowego", skręca też super, natomiast wnętrze , oprócz foteli recaro, absolutnie nie akceptowalne. Plastikoalndia i to z najniższej póly. z najniższej "póły" to jest plastikolandia w najnowszym Clio RS. miałem okazję ostatnio porównywać stare Clio RS F1 z nowym Clio RS. Tak tandetnie wykończonej kabiny nie spodziewałem się zobaczyć w żadnym innym aucie bez napisu Dacia lub TATA na klapie. nawet moduł od sterowania szybami można było wyjąć ręką...wszystko trzeszczy i lata po 5 tys. km przebiegu. a jezdzi kiepsko, stare RS to po prostu jego przeciwieństwo - zwarty, płynnie rozwijający moc, pozwalający idealnie dozować siłę hamowania. Do tego układ kierowniczy z innej bajki (chociaż mógłby być bardziej bezpośredni).Nowe Clio jest do bani, chyba ze ktoś przesiada się z Astry 1.6 czy hyundaia i30. ale tandetnością wnętrza to tylko z Dacią Sandero może się równać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Miałem okazję poupalać Fieste ST 1.6T na evencie dla Forda , fenomenalny samochód, daje masę fanu. Ciagnie jak dobra "gasnica ogniska domowego", skręca też super, natomiast wnętrze , oprócz foteli recaro, absolutnie nie akceptowalne. Plastikoalndia i to z najniższej póly. A czego tu oczekiwac - samochod ludyczny ![]() -------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 04 August 2013 Skąd: Kraków ![]() |
Panowie odgrzewam, bo mam pytanie- czy słyszeliście o padających skrzyniach w fordach 1.6 EB?
Podobno częsta przypadłość w focusach MK3... Czy na wymianach gwarancyjnych jak wsadzają nowe skrzynie to pakują jakieś poprawione, czy to samo? Na tapecie jest focus 1.6 EB 182KM, wymiana skrzyni przy 40k km, aktualnie nieco ponad 60k km i zastanawiam się, czy za 20k nie padnie skrzynia znowu ![]() -------------------- Było: e36 323ti, e36 328iT, e46 325ti, e39 m5
Jest: e81 n54b30a |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 16 July 2010 Skąd: Kraków ![]() |
hmmm, szczerze mówiąc nie mam takiego info, ani od użytkowników (szczególnie tych zachipowanych) ani z aso, więc coś tu jest dziwne
-------------------- Stinger 3.3t 480+
_https://www.facebook.com/GCSTuning wypożycz F RS 3 już od 450zł. :) _https://www.facebook.com/GCSCARSKRAKOW |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 09 September 2025 - 06:50 |