Shoutbox 0 nowych PW 

5 Stron V  « < 3 4 5  
Reply to this topicStart new topic
> Ile wytrzyma CALIBRA TURBO ???
JACEK
post Sun, 16 Mar 2003 - 19:00
Post #81

Forum Homee

Dajcie sobie troche luzu.Jakie czasy jezdi Booster a mocy nie ma wiecej.Ja jestem ciekaw na jakiej turbinie jest te ponad 300km i jak jest ona zamocowana bo ponoc seryjna k16 jest razem z kolektorem.Dlaczego na forum nie wolno sie czyms pochwalic?
Ja nadal bym sie paru ciekawych rzeczy dowiedzial a wy zawsze frontalny atak.A tak nawiasem Wally ty tez cos kiedys wspominales o superacie ponad 400km a wiem z pomiarow wyszlo co innego.
A odnosnie elektroniki to stare auta z turbo to mozna a nawet najlepiej sie bez zadnej elektroniki robi.Wystarczy wiedziec jak.

--------------------
Try tryt cos sie pali....chyba komputer.....nie on jest przeciez bezpieczyny w kondomie ..
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sun, 16 Mar 2003 - 19:00
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
PrOsIaQ
post Sun, 16 Mar 2003 - 19:06
Post #82

Forum Clubber

ja jestem wyluzowany.

to tylko pan WAVER mowi ze jestem kompromitujacym sie dyletantem.

+Quote Post
Wally
post Sun, 16 Mar 2003 - 19:37
Post #83

Forum Clubber

CYTAT("JACEK":1tq8lct8)
A tak nawiasem Wally ty tez cos kiedys wspominales o superacie ponad 400km a wiem z pomiarow wyszlo co innego.

Masz na myśli mój samochód? Te konie to widział tylko poprzedni właściciel. Zresztą jak bym w te 450hp z ogłoszenia wierzył to bym chyba nie weryfikował tego na hamowni?

CYTAT
Tutaj wiekszosc osób ma customowy soft, afaik. a modem dealer'em to moze faktycznie zostac kazdy...

Ta, tylko Sc sobie teraz życzą 36k złotych inwestycji w ich śmieci co by wogóle mieć wątpliwą przyjemność ich sprzedaży. Odnoszę wrażenie, że większość kasy to oni zbijają nie na klientach a na nowych dealerach

CYTAT
Pozdrawiam i żegnam towarzystwo wzajemnej adoracji.

Może ...pogadamy za dwa lata jak do was dotrze, że dołożyć 120KM do silnika 2.016V Turbo i 4s do 100 to żaden problem i to bez super budżetów i nieważne czy to jest Audi ,Opel,Toyota czy Ford.

Czasem mam wrażenie, że gadanie z takimi demagogogami to kompletna strata czasu, ale... tak dla twojej informacji to na tym forum jestem jedną z bardziej liberalnie nastawionych do dużych mocy osób i jak dla mnie twoja calibra może mieć i 500hp. Zresztą może i za rok tyle będzie miała. Nie mam podstaw żeby w to wierzyć lub nie. Natomiast to co mnie poraziło i to co można ci zarzucić to fatalny marketing skierowany do kompletnych kretynów (których na tym forum akurat jest bardzo niewielu) i kompletna absurdalność stwierdzeń na których on się opiera. Co koniec końców sprowadza się do tego, że być może niesłusznie od wielu obrywasz.

--------------------
whatever

+Quote Post
JACEK
post Sun, 16 Mar 2003 - 21:29
Post #84

Forum Homee

Tylko spokojnie.Odnosnie osiagow to najlepiej porownac z innym autem.A robienie tak szybkich samochodow to nie jest chyba takie proste i zrobienie auta ktore 100 jedzie mniej niz 5s jest bardzo kosztowne.
Ja mysle , ze lepiej zobaczyc co inni maja do powiedzenia bo moze cus ciekawego oglosza.Wiadomo , ze jest mania mowienia tego co chcialoby sie miec ,a nie tego co jest.Jezeli ten opel jeszcze istnieje to co za problem go sprawdzic.
Moze własciciel powie co było włozone, ten "bolid" jezdzil lepiej niz ponad 400KM prosiaki.

--------------------
Try tryt cos sie pali....chyba komputer.....nie on jest przeciez bezpieczyny w kondomie ..

+Quote Post
Sql
post Sun, 16 Mar 2003 - 21:52
Post #85

Forum Homee

no jesli wierzyc w te 3.9 s do setki to x-letni Opel Calibra wart (max) 30 tys zl nie dalby szans (prawie) 996 Turbo... albo nawet GT2... paranoja.

Maciek

--------------------
996TT

+Quote Post
Bullitt
post Sun, 16 Mar 2003 - 22:48
Post #86

I live here !

Looozzik- tak sobie czytam i myślę- zrobić można wiele nawet bardzo wiele. Dwa litry pojemności i 800 koni pewnie zniesie. Co za problem? Nie ma co się niezdrowo podniecać....
Będzie Modlin 1 MAJA- Waver zapraszam na wyścigi- będziesz miał szansę porównac się z innymi autami.

No chyba, że nie możesz.... Ale nie martw się jest jeszcze kilka innych terminów.... Wypadają mniej więcej co miesiąc....

Więc do zobaczenia!

--------------------
530---------------220koni
LC----------------230 koni
Evolution V------496 koni
V12--------------408 koni

+Quote Post
roos
post Mon, 17 Mar 2003 - 11:35
Post #87

Forum Homee

Waver nei znam cie i nie wiem skad ty niby znasz mnie ze piszesz jakies dziwne teksty o jakichs fantomowych cinquecento (?).

Moj post napisalem pod wplywem impulsu i pozniej go wyedytowalem co widac.

Nikt tu nie watpi ze mozliwe jest zrobienie calibry 320KM, chodzi o vmax i 3.9 co jest bzdura z kosmosu.

Powtarzam: przyjedz do modlina i zamknij wszystkim paszcze. Inaczej beda to tylko bajki pisane na forum.

+Quote Post
Lancisti
post Mon, 17 Mar 2003 - 13:13
Post #88

Forum Killer

CYTAT("waver":hlwmfijy)
CYTAT
Jak się takie pierduły publicznie wypisuje to się trzeba liczyć, że się zostanie zjechanym.. zwłaszcza kiedy się oferuje produkty firmy Superchips

... ciekawe ile produktów firmy Superchips testowałeś ponieważ najczęściej krytykują tą firmę ludzie ,którzy chipa na oczy nie widzieli a o superchipie słyszeli jakieś "pierduły" od kolegi... na Cargo

Kupilem kiedys "produkt" firmy Superchips. Elektroniczny kontroler doladowania "Boost Graphic". Jak zobaczylem to "cudo" to sie przestraszylem. Technologia i jakosc wykonania ponizej produktow z ZSRR. No ale dobr - $500 poszlo to zkladamy. Urzadzenie dziala, ale nie bardzo - przy 5500rpm doladowanie idzie w kosmos. Telefon do Supechips, bla bla, bla, bla, bla. Prawdopodobnie czegos nie przulutowali. Dobra, czego? A nie to tajemnica, mysl techniczna, tylko oni moga to przylutowac. Mam wyslac kurierem, to naprawia. Wylslalem do centrali w USA. Po 3 miesiacach przestali odpisywac na maile, a jak dzwonilem, to sie rozlaczali, albo twierdzili, ze gosc z ktorym rozmawialem to tu nie pracuje, a oni maja w ........ na co sie umawialem - nikt nic nie wie.

Dlatego ja odradzam kazdemu jakiekolwiek kontakty z ignoranatami, debilami i zlodziejami z firmy Superchips. Polecam trzymac sie tez daleko od jakichkolwiek produktow tej firmy - bo sa amatorko i tandetnie zrobione, a kasuja jak za porzadny produkt powaznej firmy.

--------------------
Pozdrawia Lancisti

Lancia Delta HF Integrale Evoluzione Sedici (Evo 2)
Lancia Delta HF Integrale Kat (do sprzedania)
BMW 320td M

+Quote Post
JACEK
post Mon, 17 Mar 2003 - 15:07
Post #89

Forum Homee

Jeszcze gorszy efekt dal program tej firmy w superacie mojego kumpla.0 poprawy osiagow i silnik do wyjeb.....Program byl wyslany z firmy v-tech i na 100% duperchips.2lata temu w Toruniu moze ktos pamieta czrna supre z plynem chlodniczym na glebie(takie male jeziorko).A cena tez nizbyt okazyjna.
Mam tylko pytanie do lancistiego:dlaczego kupowales od nich boost cont.?nie mogles zrobic sobie go sam za 1/20 kosztow?

--------------------

+Quote Post
Lancisti
post Mon, 17 Mar 2003 - 15:49
Post #90

Forum Killer

CYTAT("JACEK":2h946c5y)
Mam tylko pytanie do lancistiego:dlaczego kupowales od nich boost cont.?nie mogles zrobic sobie go sam za 1/20 kosztow?

To bylo jeszcze jak malo co kapowalem w tych sprawach. No i nabralem sie na Duperczipsowy marketing z ustawianiem sobie krzywej doladowania oddzielnie dla 5 czy 6 zakresow obrotow i oddzielnej regulacji polozenia calej krzywej. Cud, ze mi przy tym wyskoku cisnienia nie wybuchl silnik - na szczescie Eclipse GSX to mocne auto. Potem korzystalem juz wylacznie z Apexi Super AVC-R.

--------------------
Pozdrawia Lancisti

Lancia Delta HF Integrale Evoluzione Sedici (Evo 2)
Lancia Delta HF Integrale Kat (do sprzedania)
BMW 320td M

+Quote Post
Wally
post Mon, 17 Mar 2003 - 16:29
Post #91

Forum Clubber

CYTAT("Lancisti":2cl4uuee)
Potem korzystalem juz wylacznie z Apexi Super AVC-R.

...i to się chwali

--------------------
whatever

+Quote Post
Grzegscvan
post Mon, 17 Mar 2003 - 16:55
Post #92

Forum Homee

fajna stronka w temacie silnika http://www.gsi.fr.fm/

--------------------
czołg sprzedany

+Quote Post
PGmaster
post Sun, 14 Sep 2003 - 01:25
Post #93

User

CYTAT("Piotrus":19synlsb)
Teraz Cali Cabana poszła gdzieś w Polske więc straciliście już szanse złojenia mu tyłka

do Gdańska

--------------------
PIDŻON

M3

+Quote Post
shark
post Tue, 16 Sep 2003 - 10:27
Post #94

User

hehehe musze wam powiedziec, ze troche do poprawienia w niej bylo...
caban niestety lubi duzo bajek opowiadac

--------------------
greetings,
shark | calibra 2.0 4x4 turbo...

+Quote Post
buni
post Tue, 16 Sep 2003 - 10:28
Post #95

Forum Homee

calibre cabana loilem 136 KM astra GSI .... ..

byla bardzo przereklamowana.. i bardzo ciezka...

--------------------
Focus RS MK3 Tor Poznan 1.46.2
Megane RS CUP Tor Poznan 1.50.1
BMW E36 2.0 260KM Tor Poznań 1.40.1

+Quote Post
shark
post Tue, 16 Sep 2003 - 10:31
Post #96

User

nic dziwnego, skoro wazyla z nim lekko 1700 kg a mocy zabraklo jej troszke do serii jak sie okazalo

--------------------
greetings,
shark | calibra 2.0 4x4 turbo...

+Quote Post
buni
post Tue, 16 Sep 2003 - 10:43
Post #97

Forum Homee

--------------------
Focus RS MK3 Tor Poznan 1.46.2
Megane RS CUP Tor Poznan 1.50.1