![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Fajnie, że temat się zakończył sukcesem, jak wrażenia z jazdy? Musi nieźle podawać
![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
Przewertowałem cały temat i nie znalazłem wyniku na seryjnym 16T.Przypomnisz?
-------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 24 November 2011 Skąd: Wawa ![]() |
no i ładnie
![]() -------------------- Renault Megane 1.8 16V Turbo - było
Mazda 6 MPS - był -Best ET 13:45 Ryki 2015 Mazda 6Speed - jest |
|
|
gość_kredens_* |
![]()
|
![]() |
Raz widziałem auto na ulicy, jakoś w kwietniu, jak jechało przez Radzymińską w stronę Łodygowej
![]() Sam też jechałem V40, ale brak porównania, Twoja zapierdziela jak należy, a "moja" toczy się ledwo co po asfalcie ![]() Oby bezawaryjnie dawała radę i dalej można było podnosić moc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 March 2012 Skąd: Warszawa ![]() |
Dzięki Panowie, filmik będzie jak wytrzeźwieję.
Nie wsadzałem śmigła 16T do zabudowy auta. Jest 20T cnc billet. Bez strojenia było 200km@0.6bar, potem 280km@1.0bar. -------------------- volvoturbo.pl
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 26 May 2008 Skąd: Radzymin/Wawa ![]() |
KAKAO ja również gratuluję, śledzę Twój temat od początku i nieźle się to wszystko czytało i oglądało. Nabyłeś sporo wiedzy od początku projektu co? Wielki plus za to, że robiłeś większość sam. Tak trzymaj!!!
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 08 June 2012 ![]() |
jest pięknie
![]() pozdrowinka ![]() |
|
|
![]()
|
|
Rennen, wrażenia z jazdy POWALAJĄCE. Uczę się startować bieg 1 i 2 masakra z trakcją. Od trójki wzwyż bardzo przyjemnie. Już jestem umówiony na ustawienie doładowania po prędkości. Tylko muszę znaleść kabel z sygnałem. Kolejny zakup to poliuretanowe poduszki silnika. Dalej bedę robił zawias i hebel.
Grigor100, dzięki Casej, wygląda na to, że 0,1bara w tym setapie daje 20KM. Jest 1.2, planuje 1.5bara tylko stroociel mi nie pozwolił na seryjnym IC. Jak wleci fmic to będzie jeszcze lepiej. -------------------- volvoturbo.pl
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 02 December 2009 ![]() |
Pięknie wyszło, dużo już kilometrów zrobiłeś ?
Teraz przydałaby się szpera, w serii na trójce "z gazu" traci trakcje, u Ciebie musi to być upierdliwe ![]() No i oczywiście czekam na jakieś czasy. |
|
|
![]()
|
|
Bozo, felga 17' z oponą semi slick yokohamy robi robotę. Szpery na razie nie planuję. Auto odebrane wczoraj. Kilometrów nie liczę ale bak paliwa wyparował.
-------------------- volvoturbo.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 01 January 2013 Skąd: SAS garage :) ![]() |
Kakao - gratki dopięcia swego, dużo się dowiedziałem z Twojego tematu
![]() I widać, że raczej zainspirowałeś wiele osób swoim setupem ![]() -------------------- _http://400metrow.pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 June 2010 ![]() |
Mordo fajnie ze moglem Ci pomoc.Po mimo tego ze czasem sobie chuje slemy(: Gratulacje fajnie Ci to wyszlo.
|
|
|
![]()
|
|
odnosnie fmica
![]() własnie zakupiłem 550x230x65 ![]() ![]() jaki u siebie masz zamiar upchnąć? a odnośnie hebli to masz już jakiś pomysł czy to dobiero wyjdzie w praniu co by to było? bo to chyba w v40 dość cięzki temat i nic P&P nie pasuj ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 06 December 2004 Skąd: Czechowice-Dziedzice ![]() |
Foty "końcowe" są mocno mile widziane.
PS Chciałby zapytać, czy nadkola, które widać na Twoich pierwszych fotach są oryginalne z T4? Chodzi mi konkretnie o to, że u Ciebie są okratowane-dają mozliwość przepływu powietrza od zderzaka/maski przez chłodnice, w tym IC i opuszczenia komory laminarnie własnie przez te wyloty w nadkolach. Ja mam v40 DCi (polifta) i niestety nie mam takiego wg mnie bardzo cennego bejeru. (wiem,ze w VAG 1,8T userzy montowali wyloty w nadolach,co wydatnie obnizalo temp IC) Winszuję dokończenia projektu! Pozdrowienia! |
|
|
![]()
|
|
E30_owner, dzięki za miłe słowa. Cieszę się, że mogłem coś wnieść do tego forum. Ja natomiast dzięki info od Ciebie wykonałem modyfikacje przepływki
![]() ![]() ![]() ![]() addam24, życie to nie bajka a tam gdzie są ludzie nigdy nie będzie idylli. Jednak pomogłeś mi kiedy tego najbardziej potrzebowałem i to jest KONKRET. casej, u Ciebie jest zderzak z lifta z tego co pamiętam. Masz więcej miejsca niż u mnie. Myślałem, żeby wywalić chłodnicę klimy i wsadzić IC zrobiony na wymiar z wlotem i wylotem w tym samym miejscu co seryjny, tylko szerszy ale muszę wszystko pomierzyć, itp. Chcę zachować wygląd daily driver-a żeby był sleeper pełną gębą ![]() scorpio_24, nadkola oryginalne. Foty będą. Teraz jest trochę bałaganu pod maską ale też sporo się zmieniło od pierwszego setupu. -------------------- volvoturbo.pl
|
|
|
![]()
|
|
dokładnie z polifta mam
![]() na seryjnym IC strasznie sie grzeje i spadek mocy radykalny ![]() zobaczymy jak bedzie na fmicu ![]() jak t ogarne t lece na hamownie tylko wcześniej musze oddać komuś kumatemu na decieIII żeby podociągał mapę bo tak coś czuje że nie jest wszystko tak jak bym chciał ![]() ogólnie już prawie 40tys km zrobione w półtora roku, i jestem mega zadowoony z auta ![]() miałem go mieć tylko rok i przsiadac sie na mps6 ![]() ![]() pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 01 January 2013 Skąd: SAS garage :) ![]() |
Cieszę się że pomogłem
![]() -------------------- _http://400metrow.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 20 August 2004 Skąd: Warszawa / Mokotów ![]() |
Widze ze z wawy jestes, mozna zawsze przetestowac Twoj projekt z moim na jakiejs roleczce ;-) zeby nie bylo problemow trakcyjnych. Moc mamy podobna.
-------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016 Audi RS4 B8 450HP |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 13 March 2014 Skąd: Nisko ![]() |
Kakao jeśli to nie problem mógłbyś napisać aktualny setup
![]() ![]() @up a co to za frajda testować projekty na rolkach? Asfalt to jedyne słuszne miejsce gdzie powinno się takie coś robić a wygra po prostu lepszy. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 18 February 2011 Skąd: czarnaziemia ![]() |
rolka- wyscig ze startu lotnego, nie chodzi tu o hamownie, a aktualny setupmile widziany to fakt
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 19:26 |