Shoutbox 0 nowych PW 

160 Stron V  « < 20 21 22 23 24 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Mercedes A 45 AMG, Nowy król super hot-hatchy?
yanaki
post Wed, 16 Jul 2014 - 10:22
Post #421

Super User

końcówki wydechu są wbudowane w zderzak i nie są zintegrowane z układem wydechowym

--------------------
dostałem drugą szansę :-)))...
Go to the top of the page

+Quote Post
DEFTRONIC
post Wed, 16 Jul 2014 - 14:21
Post #422

User

CYTAT(Ferra @ Mon, 14 Jul 2014 - 17:57) *
Dokladnie chodziło mi o końcowki wydechu, nio to czyli jestem troszke rozczarowany ponieważ niby performance a na wolnych obrotach prawie go nie slychac sad.gif

Więc performance zawieszenie jest tylko twardsze nie ma żadnej róznicy wysokosci zawieszenia szkoda.

Jakie zostały zalożone przez producenta opony(marka, model) na wasze modele A/CLA 45? jakie macie zdanie na temat tych opon?

dziekuje za odp:)

Wydechu A45 performance na wolnych obrotach nie słychać? To subiektywna sprawa, jak dla mnie auto zdecydowanie słychać i brzmi na wolnych obrotach podobnie do Abartha 500SS którego mieliśmy wcześniej. Jasne, to nie jest taki hałas jaki generuje V8 Shelby, które budzi wszystkich sąsiadów dookoła, ale zdecydowanie nie jest cichy i nie brzmi jak typoowe "cywilne" auta sąsiadów. Najlepiej w realu sobie sprawdzić.

Co do opon... U mnie są Michelin Pilot Sport3 -235/40 18'. Jak dla mnie są OK.

+Quote Post
Ferra
post Wed, 16 Jul 2014 - 23:28
Post #423

User

No mam zamowiony wlasnie z układem wydechowym performance do CLA, ostatnio trafil na salon wlasnie taki pefrormance po odpaleniu bylem rozczarowany. huh.gif

Posiadam Ferrari z silnikiem V8 wiem że tutaj nie ma co porownywac acz kolwiek kiepsko brzmi w porownaniu nawet z Fordem RS
.
Pewnie kiedyś trzeba bedzie zmienic wydech pefroramance na cos ciut glosniejszego:)

DEFTRONIC
samochód z produkcji juz był na oponach Michelin pilot sport 3 ?

+Quote Post
skandaloo
post Thu, 17 Jul 2014 - 07:36
Post #424

Super User

CYTAT(Ferra @ Wed, 16 Jul 2014 - 23:28) *
No mam zamowiony wlasnie z układem wydechowym performance do CLA, ostatnio trafil na salon wlasnie taki pefrormance po odpaleniu bylem rozczarowany. huh.gif

Posiadam Ferrari z silnikiem V8 wiem że tutaj nie ma co porownywac acz kolwiek kiepsko brzmi w porownaniu nawet z Fordem RS
.
Pewnie kiedyś trzeba bedzie zmienic wydech pefroramance na cos ciut glosniejszego:)

DEFTRONIC

no tak ale co tutaj porównywać 4 cylindry z 5 cylindrami .....

ps. felgi zamówiłeś 18 czy 19 cali ?

+Quote Post
Cezar 6nf
post Thu, 17 Jul 2014 - 08:35
Post #425

User

Tak tylko dla info. Byłem akurat w Trójmieście i mogłem przejechać się w Gdyni testowym A45. Auto jest zupełnie inne niż opisują to gazety itp. Jest całkiem wygodne i nie za głośne. Jak ktoś jeździł za małolata na gwincie opuszczonym do odbojników i wszędzie pchał stożek i wydech typu przelot to raczej będzie bardzo miło zaskoczony komfortem. Z panoramą nie ma wrażenia że siedzi się w czołgu jak miałem w aucie ze standardowym dachem.

BTW fajny salon w Gdyni i można było nawet coś to auto pocisnąć.

Napęd znacznie uspokaja ten samochód, w deszczu dziewczyna może tym jechać i na prostej podawać do oporu. Nie ma strachu tym jechać szybko pomimo małych rozmiarów.

Z drugiej strony mi akurat jako całość samochód nie dorównał temu czego się spodziewałem a byłem już mega napalony. Jest super ale ja chyba się starzeje, znacznie bardziej pasuje mi charakter czegoś większego i gdzie moment pojawia się trochę wcześniej i z nieco innym dźwiękiem. Bardziej mi pasuje też odpuścić na deszczu a w zimę czasem się zakopać żeby móc po pracy raz na jakiś czas "zrobić" rondo dla odprężenia.

+Quote Post
DEFTRONIC
post Thu, 17 Jul 2014 - 14:44
Post #426

User

CYTAT(Ferra @ Wed, 16 Jul 2014 - 22:28) *

DEFTRONIC

Tak, to są oryginalnie dołączone opony.

+Quote Post
skandaloo
post Thu, 17 Jul 2014 - 15:01
Post #427

Super User

jeżeli są felgi 19stki to opony oryginalnie założone : Dunlop Sport Maxx RT 235/35R19 91Y XL

http://www.samar.pl/wiadomosci/sportowy-me...op?locale=pl_PL

+Quote Post
skandaloo
post Fri, 18 Jul 2014 - 22:19
Post #428

Super User

CYTAT(Ferra @ Sat, 12 Jul 2014 - 21:08) *
Witam.

Mam do was pytanie odnosnie dodatków performance, zawieszenie pefrormance jest twardsze ale czy niższe od seryjnego zawieszenia amg ?

Wydech pefrormance może byc lakierowany na czarno ?

końcówki :

http://www.ebay.pl/itm/Original-Mercedes-B...=item20e928d97e

+Quote Post
mAbZ
post Fri, 18 Jul 2014 - 23:16
Post #429

Forum Homee

CYTAT(skandaloo @ Fri, 18 Jul 2014 - 22:19) *

Tanie jak barszcz, poproszę tuzin tongue.gif

A żeby nie było tak OT - jak komuś mało miejsca na wózki itp, to niedługo będzie CLA45 AMG Shooting Brake wink.gif

--------------------
Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25

+Quote Post
skandaloo
post Sat, 19 Jul 2014 - 20:52
Post #430

Super User

https://www.youtube.com/watch?v=ZwHbY0fmUjA - ciekawe jaka moc ..

+Quote Post
Ferra
post Sun, 20 Jul 2014 - 09:05
Post #431

User

CYTAT(skandaloo @ Thu, 17 Jul 2014 - 15:01) *
jeżeli są felgi 19stki to opony oryginalnie założone : Dunlop Sport Maxx RT 235/35R19 91Y XL

http://www.samar.pl/wiadomosci/sportowy-me...op?locale=pl_PL

Tak będa to felgi 19-stki więc pewnie tak jak pisał kolega bedą to opony Dunlopy

Mam pytanie odnosnie paliwa zalecane 98 oktanów, czy spokojnie mozna tankowac paliwo shell v power racing ?

Czy zna któs firma przez która można zamowic spoiler carbonowy do wersji CLA ?

kontaktowalem sie z firmami Best-performance jak i MM-perfromance ta pierwsza znalazla mi taki spoiler RevoZport tylko jakos mam za mało informacji dotyczacej tego produktu. Jesli chodzi o tą druga firme przez która już wspołpracowałem to Pan który zajmuje sie tym co tu dużo mówic, od tygodnia czasu nic nie wiem i zero zaineresowania.

+Quote Post
Kajman
post Sun, 20 Jul 2014 - 09:07
Post #432

I live here !

Zawsze możesz lać paliwo o większej liczbie oktanowej niż zalecana i jest to nawet dobre smile.gif

--------------------
Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth

+Quote Post
skandaloo
post Sun, 20 Jul 2014 - 10:11
Post #433

Super User

ja leje 98 na BP , parę razy tankowałem shell v power racing ale różnicy nie czułem

+Quote Post
skandaloo
post Sun, 20 Jul 2014 - 10:14
Post #434

Super User

CYTAT(Ferra @ Sun, 20 Jul 2014 - 09:05) *
Tak będa to felgi 19-stki więc pewnie tak jak pisał kolega bedą to opony Dunlopy

Mam pytanie odnosnie paliwa zalecane 98 oktanów, czy spokojnie mozna tankowac paliwo shell v power racing ?

Czy zna któs firma przez która można zamowic spoiler carbonowy do wersji CLA ?

kontaktowalem sie z firmami Best-performance jak i MM-perfromance ta pierwsza znalazla mi taki spoiler RevoZport tylko jakos mam za mało informacji dotyczacej tego produktu. Jesli chodzi o tą druga firme przez która już wspołpracowałem to Pan który zajmuje sie tym co tu dużo mówic, od tygodnia czasu nic nie wiem i zero zaineresowania.

o którym spojlerze piszesz ?
Jas chciałem zamówić cały pakiet karbonowy czyli progi , tylny dyfuzor , przednia dokładka ale do wersji Edition 1 nie można tego było zamówić ... i zamówiłem tylko lusterka w karbonie. Można te części karbonowe zamówić w ASO ale cena jest sroga - sama przednia dokładka około 8 tyś a gdzie reszta...

+Quote Post
Ferra
post Sun, 20 Jul 2014 - 14:31
Post #435

User

Dokładnie chodzi mi o taki : http://www.revozport.com/w117/trunk-spoiler.html#prettyPhoto

Zamowiłem samochód już z oryginalnym pakietem carbon fiber Mercedesa
-przednia dokładka do zderzaka
-progi
-tylny dyfuzor
-obudowa lusterek
-środek w carbonie( listwa w przedniej desce)

Brakuje mi tylko tego spoilera nad którym sie zastanawiam, z tego co wiem to najlepsza jakosc jednak jedynie to wiem od sprzedawcy który mi go zaproponował.

+Quote Post
Wojtek
post Sun, 20 Jul 2014 - 15:38
Post #436

Forum Homee

A tak z ciekawosci ile taki carbon pakiet w mb ??

--------------------
EVO X 590/740
Cooper S R56

+Quote Post
Ferra
post Sun, 20 Jul 2014 - 15:54
Post #437

User

Ceny producenta:

AMG Exterior carbon-fibre package (przednia dokładka,progi,dyfuzor)-12 269 PLN
Lusterka Carbonowe -5 889 PLN
Wnętrze( deska) 4417zł

to są ceny pakietowe do CLA45, oczywiscie dostałem taki zestaw za kilka tys ZŁ mniej.

+Quote Post
Wojtek
post Sun, 20 Jul 2014 - 16:31
Post #438

Forum Homee

Niezle ceny ale ten pakiet robi robote.

--------------------
EVO X 590/740
Cooper S R56

+Quote Post
Ferra
post Sun, 20 Jul 2014 - 17:15
Post #439

User

Zastanawiam sie nad spoilerem w carbonie dokładnie tym:

http://www.revozport.com/w117/trunk-spoiler.html#prettyPhoto

Jednak z tego co widze na stronie revozport robia konkretne pakiety do samochodów (Lamborghnini/Ferrari/Porsche itd...) więc jakośc tych materiałow jak i wykonanie powinno byc na najlepszym poziomie choc to stwierdzenie może byc jednak złe.

W pakiecie CLA 45 Edition 1 jest oryginalnie czarny lakierowany spoiler, jednak w tej chwili gdy mam wszystkie dokładki carbonowe nie widzi mi sie to.

Dziwne ale mozna zamowic w ASO oklejony ,, folią carbonową, spoiler za który trzeba zapłacic blisko 2,5 tys zł !

+Quote Post
skandaloo
post Sun, 20 Jul 2014 - 17:51
Post #440

Super User

CYTAT(Ferra @ Sun, 20 Jul 2014 - 17:15) *
Zastanawiam sie nad spoilerem w carbonie dokładnie tym:

http://www.revozport.com/w117/trunk-spoiler.html#prettyPhoto

Jednak z tego co widze na stronie revozport robia konkretne pakiety do samochodów (Lamborghnini/Ferrari/Porsche itd...) więc jakośc tych materiałow jak i wykonanie powinno byc na najlepszym poziomie choc to stwierdzenie może byc jednak złe.

W pakiecie CLA 45 Edition 1 jest oryginalnie czarny lakierowany spoiler, jednak w tej chwili gdy mam wszystkie dokładki carbonowe nie widzi mi sie to.

Dziwne ale mozna zamowic w ASO oklejony ,, folią carbonową, spoiler za który trzeba zapłacic blisko 2,5 tys zł !

do Pakietu Editio 1 nie można zamówić pakietu karbon - tylko środek samochodu karbon oraz lusterka w karbonie ... rolleyes.gif

+Quote Post

160 Stron V  « < 20 21 22 23 24 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 06 November 2025 - 02:59